For the sun.

Om exakt 8 timmar och 2 minuter ska jag stiga upp igen. Känns ju lovande att jag sitter här, när jag behöver minst 8 timmar sömn för att vara människa dagen därpå. Men nån måtta får det väl ändå vara på det, jag kan helt enkelt inte gå och lägga mig kl. 8 på kvällen! Nej, och känner jag mig själv rätt så lär jag vara laddad så det räcker och blir över i morgon i alla fall, oavsett antalet timmars sömn. Så det så. :) 
 Sen har man ju dessutom en 5 timmars flygtur att ta igen sig på, även om jag känner på mig att jag & Johanna kommer att vara alltför extremt jättesuperspeedade för att slappna av en sekund innan vi är framme  på hotellet. Men ambitionen kan man ju ha, eller hur?

Dagens dag har varit effektiv, men mysig. Regnet har stått som spön i backen ungefär varenda sekund sen jag gick upp, men det gjorde inte mig så mycket. Värre var det för de stackarna som skulle försöka tävla allsvenskan på MR i dag och kom från alla håll och kanter. Blött.

Jag började i alla fall starkt med att gå upp vid 8 (7 enligt den nya tiden) och ge mig ut på en springtur i höstrusket. Det gick dock över förväntan, och jag sprang väl sisådär 5 km eller nått. Mer än så tyckte jag inte behövdes även om det kändes som att jag skulle kunnat klara av mer, energin var där liksom. Men jag var ju trots allt ute i torsdags också, har ridit tre dagar i rad och tagit en del promenader. Så det fick räcka. Efter det blev det lite frukost, packning, städning och vid 2 flög jag iväg en sväng till stallet och skrittade söt. Barbacka på fleecetäcke med regnet utanför, myspys! Han var dessutom fining, han kan faktiskt leka dressyrponny om han bara vill! Grejen är bara att han inte vill så ofta... Kanske. ^^

Efter stallet blev det en tur till farmor, lite mat, och sen hem hit för ytterligare packning. Men nu tror jag att jag har fått med allt, och lite till. Ska slå en pling till Johanna och kolla av så att vi är överens om hämtning osv, sen blir det nog lite sömn för min del skulle jag tro. Eller, försök till sömn skulle jag kanske säga. Men som sagt, ambitionen kan man ju alltid ha, eller hur? ;)

Ja, som ni kanske kan klura ut lär det inte blir mycket mer bloggande förrän jag kommer hem igen den 3. Jag önskar dock alla mina många (jättenånga) läsare ett underbart lov här hemma, så hörs/ses/syns vi när jag kommer tillbaka.
Tjingeling!
<3

Happy.

Fy, vad jag är nöjd. Jaa, det är jag faktiskt, om ni ursäktar.
Tävlingen gick superbra, första gången jag känner mig riktigt nöjd på länge och det behövdes. Ricki skötte sig alldeles utmärkt och det mesta gick bara bra. Vi slutade på 58.9 % vilket innebar både rosett och plakett :D Fick 6:or programmet genom med undantag för den ökade skritten då hon tog ett travsteg, men det tycker jag är förlåtet. Måste dock ge hästen större delen av äran; hon hade aldrig varit på en dressyrbana förut men uppförde sig helt världsvant och var bara allmänt schysst. Fina ponny...<3
Så ja, nöjd Mikaela blev det av det och sen var resten av dagen mest underbar. :D Mysridning barbacka på finaste, härlig familjemiddag och sen djupa samtal med Elina som kom över en stund. Mycket djupa. ^^

I morgon planerar jag då som sagt att gå upp hyfsat tidigt för att hinna med en hel del under dagen innan det är dags att plumsa i säng tidigt. För i övermorgon smäller det. Gaah. Kan ju inte säga annat än att en hel del nervositet finns och att telefonlinjen mig och Johanna emellan kommer vara totalt utmattad i morgon kväll, men fy fan vad underbart det ska bli! Säger jag igen. Jag ska sluta tjata.
Men, som de säger -  delad glädje är dubbel glädje, inte sant? ;)

School's out.

Jävla skola.
Säger jag faktiskt, trots att det numera är lov och allt. Trots att jag egentligen tycker att min skola är rättså bra och till och med riktigt kul i bland. Ibland. Men nej, de lyckades förstöra även in i sista minuten och jag blev inte glad.

Det var sagt att vi skulle sluta 14.15, vilket vi alla var lika glada för. 15.30 hade jag bokat in att rida älskling, vilket jag skulle hinna utmärkt i fall vi slutat i tid. Men nehej, 14.15 när historieprovet (som btw faktiskt gick bra) är färdigskrivet, kommer de in och säger att det ska vara en föreläsning om ett universitet i Canada som alla måste stanna på. Men det skulle bara ta 15 minuter. 15 minuter? Dagens skämt!
Hon pratade, och pratade, och pratade, och pratade. 15.20, 10 minuter innan min planerade ridning och 1 timme efter utsatt tid, var allt klart. Jag skulle alltså cykla hem (motvind&spöregn, jag älskar det!), äta nått snabbt, byta om och göra klart hästen på 10 minuter. Dagens skämt nr 2! Nähä, så det var ju bara att inse fakta, ringa Klara och be henne rida i stället och skippa älsklingen i dag. Kul.
Ash, det är ju inte världens undergång och det kommer självklart fler chanser, men surt känns det, att vi inte ens fick veta ngt om den här jäkla föreläsningen innan liksom! :(

Men jah, förutom den sista förstörande saken har dagen varit mysig & bra hittills. Det var halloween-tema på skolan vilket innebär helt nedsläckt, utspökat och godisskålar lite varstans. Inte mig emot! Speciellt inte eftersom min hälsogrej gick ut i dag, och jag är numera fri att stoppa i mig vad jag vill. Godis, chips, kakor, läsk, söta flingor, you name it! Jag har faktiskt hållt mig i en månad och en månad innan dess också, så lite duktig känner jag mig ;) 

Nåja, nu sitter jag här och tar igen mig lite efter allt stressande. Nästa tid att passa är inte förrän 17.00 då jag ska kolla hoppclinic. 18.00 ska det ridas privatlektion för Louise på Ricki vilket ska bli mkt kul. Bra träning inför tävlingen i morgon, men sen får vi ju se hur det går. Jag har absolut inga förhoppningar över huvud taget med tanke på att hästen är högst instabil och aldrig varit inne på en dressyrbana förr. Lägg till lite överskottsenergi från hela veckan, en sadel som sitter dåligt och där har vi det.
Jaja, prova får man väl göra och det kan inte går värre än rakt åt helvete. Den här gången måste jag dock lova mig själv att inte klanka ner på mig själv om det går dåligt, och jag får verkligen inte ha några förhoppningar alls. Okej? 
 
Haha, nä men nu ska jag ta och fara iväg till det där stallet tror jag. Njuta av att det äntligen är lov och se fram emot en vecka i solen på måndag. Gash, vad underbart! :D

Here comes the sun

Lååång sovmorgon i dag p.g.a inställd företagsekonomi, och alla är vi lika lyckliga. Är det inte underbart? :D
Måste dock säga att jag var uppe redan vid 8 i alla fall, och nu har jag hunnit med att både jogga, duscha, äta samt att skriva på div. uppsatser. Bra va? Det är inte klokt vad man kan få ut av dagen bara man börjar i tid...

Planerar faktiskt göra samma sak på söndag och gå upp i tid. Dels för att kunna sova tidigt sen på kvällen (klockan ringer 04.15 morgonen därpå) och så finns det en hel del att ta itu med då också. Packa, städa, jogga, skötarmöte, rida Cliff, handla och besök hos farmor står på listan. Men med lite tid & energi går allt! :D

Dagens prövningar består väl ungefär av två lektioner i skolan, middag på stan med mamma och sen fortsätter det med handledarkurs på körskolan. Ja, jag må vara lite sent på det, men mitt mål är att ha körtkortet innan jag tar studenten och inget annat, och det borde väl ändå gå? Jodå, det ska gå. :)


Don't stop the music

Njuter lite av sovmorgon i kombination med inte allt för mycket pluggande att göra - skönt. Trodde verkligen att alla skulle bombardera oss med prov och annat så här sista veckan innan lovet, men det är snarare lugnare än vad det varit förut. Har haft ett "vanligt" och ett uppsats-prov hittills på hela terminen, vilket i bland känns lite skrämmande. Man väntar liksom bara på bomben då plötsligt alla lärare ska komma på att de inte gett oss några prov än. Nåja, den tiden den sorgen. Just nu känns det bara rätt bekvämt att kunna slappna av lite :)

Slappna av är väl ungefär vad jag ska göra resten av dagen också, mestadels i alla fall. Har ett par små uppsatser att göra klart och lite engelska att läsa, men annars är det ju då som sagt ganska lugnt. Funderar lite smått på att ta mig in till stan efter skolan då jag har en del som behöver fixas, men vet inte om jag ska ta det på håltimmarna i morgon i stället maybe? Får väl se om jag hittar nån trevlig som känner för att hänga med, så blir det som det blir. (:

Näh, plikten kallar! ;)
Tjingeling!


8

Så sitter man här igen. Framför datorn. En söndagkväll då man inte har mycket bättre för sig. Och ska författa ett litet inlägg som folk får läsa om de vill. Trevligt. :)

Har just sagt tack & hej till Sjöholmarna som var här på fika för att snacka igenom div. resedetaljer. Vi åker om 8 dagar. 8 dagar. Kan ni fatta det? Nej, inte jag heller. Denna resa som man längtat efter i månader är plötsligt så nära. Nervositeten och stressen om hurvida man verkligen ska komma i håg allt som behövs börjar så smått komma krypande, tillsammans med exalteringen över att det inte är långt till solen. Men fy fan vad det ska bli underbart.
 
I övrigt har helgen varit toppen, och i går kväll var bara bäst. :D Cissi hade ordnat superfint med god mat, härliga drinkar och trevligt folk. Humören var på topp och det mesta kändes bara underbart. Mindre underbart var det dock när jag, Nicole, Gus och Johan skulle ta oss upp till bussen. Att promenera på en mörk skogsväg utan minsta ljuskälla mitt i natten rekommenderas inte. Vi började starkt med att först gå 500 m åt fel håll, och därefter fick Cissi både ett och två halvt panikslagna samtal för att vi inte visste vart vi skulle. Nicole gjorde inte saken mycket bättre genom att påpeka hur mycket det här påminde om "Blair Witch Project" när vi gick där. Det var nog de hemskaste (och snabbaste, för att vara i skor med klack) 3 km jag någonsin gått. Nåja, tids nog kom vi fram i alla fall och vi hann med rätt buss hem.  

Idag har jag sovit ut ordentligt men trots det hunnit med en hel del. Började dagen med en skön springtur (dock med rak motvind) och sen har jag både städat, pluggat, tagit hand om pälskling och bakat scones. Duktigt va? ;) 

Nä, nu ska jag nog gå och se nån trevlig film och njuta av det faktum att jag inte börjar förrän 11.20 i morgon.

Tjingeling!

Fosho

Snabbt litet inlägg innan det blir fix&trix inför partey hos Cissi. Trevligt värre :D Faktumet att jag måste sticka om 40 minuter och fortfarande inte har en jävla aning om hur jag ska se ut i kväll bortser vi från tycker jag. Det löser sig. :)

Dagen har i övrigt varit mycket bra och lugn, tagit det mesta i min egna lilla takt vilket inte riktigt hör till vanligheterna. Bra, dock. Man hinner liksom njuta så mycket mer då. :) Iofs har jag inget emot att det går i 190 i bland heller, men dagar som de här kan vara behövliga i alla fall.

Just nu regnar det en massa vilket gör mig lite orolig med tanke på den kommande kvällen/nattens planer. Men det ordnar sig, det gör det alltid. Eller hur?
:)

Jealousy's not meant to be.


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.677518


Är hon inte bara underbar?
Jag får ångest. Varför kan inte jag sjunga sådär? I bland känner man sig verkligen värdelös. Å andra sidan är det ju oxå jävligt dumt att jämföra sig med sådana personer som verkligen har talang (egentligen dumt att jämföra sig med andra över huvud taget) men i alla fall. Någon mer än jag som brukar fastna i sånna här dumma tankegångar? ;)

Nä, nu ska jag kolla i kapp lite Andra Avenyn, alltid trevligt.
Tjingeling!


Att skriva på tid

...är inte min grej. Åtminstone inte när det gäller uppsatser/noveller/historier; helt enkelt sådana saker där man måste tänka på precis allt. Formulering, ämne, fråga, upplägg etc. Jag älskar det när jag inte har någon större press på mig, jag älskar verkligen att skriva, men när det är stressat så blir det inge bra. Allt bara blockeras, liksom.
Ni kan väl aldrig gissa att jag precis kommer från ett uppsatsprov? ^^ Well well, det får gå som det vill, nu har jag i alla fall gjort mitt bästa under omständigheterna.

Annars har dagen känts lååång, men brabra :) Fredag överhuvudtaget är ju bara underbart, men saker och ting har flutit på ganska bra oxå. Fick inte tillbaka franskproven som utlovat, men filmen vi såg var bara trevlig. Inte alls blodig eller så, nejdå.

Jag drömde en mardröm i natt, och Johanna mfl. medverkade. Det var hemskt, och när jag vaknade hade jag bara en såndär sorglig känsla i hela mig. Stackars mig. :(

Nä, nu börjar det blir lite väl flummigt här, och dessutom tror jag jag hörde ordet mat nämnas nånstans. Mat? Låter bra tycker jag.

Tjingeling!
:)


Ensam hemma.

Det är precis vad jag råkar vara just nu, fram till i morgon eftermiddag/kväll. Inte länge, men skönt är det! :) Har dock inte hunnit njuta så mycket av saken än då dagen gått i 190, men i alla fall. ^^

Inte mycket speciellt har hänt i dag heller, och jag känner verkligen den där omtalande bloggtorkan komma krypande. Egentligen är det ju rätt självutlämnande det här med att blogga, det är liksom ganska lätt att bilda sig en uppfattning om hurvida folk har ett liv eller ej. Jag inser hur oerhört ointressanta mina inlägg är/varit/blir, och det vittnar ju verkligen om hur mycket som egentligen händer? x) Eller så händer det en hel del, men det är svårt att sätta ner på papper? Förlåt, datorskärm menar jag ju såklart. Tja, inte vet jag, men jag är nog ganska nöjd som jag har det nu, och sen får det hända så mycket eller lite det vill. Så det så. (:

Fick dåliga nyheter angående pälskling i dag, han är fortfarande lika dålig i sitt ben och det ser inte ut att bli kortvarigt. De ska till ATG i morgon igen med det, så vi får väl se vad de säger.. Börjar undra lite nu, hur länge de väntar ut honom? Inte för att det varit en speciellt lång period just nu, men han har ju trots allt haft samma skada 3 gånger innan, och då har det tagit allt från två månader till ett halvår. Men nej, nu ska jag vara positiv, man ska ju inte ta ut nånting i förskott! Det är klart det kommer gå bra, det måste det göra! Ingen Cliff - ingen Mikaela. Så är det bara. <3

Nej, nu ska jag skämma bort mig med dubbelsäng & tredubbla duntäcken (ja, jag fryser) , tänka positiva tankar och sova så gott så gott. :)

Godnatt!

Jag tänker för mycket.

Jag har kommit på
att tisdagar är lite av en deppdag för mig.
Fråga mig inte varför, men så är det.
Kanske kan bero på att det är början av en lång vecka, mycket att göra samtidigt som det inte direkt händer nått kul? Eller så är det helt enkelt som vanligt; jag har för mycket tid att tänka på. Jag tänker för mycket. De andra dagarna är jag liksom ändå hyfsat fullbokad, men just tisdagar råkar vara ganska tomma. Ash, jag måste lära mig att få lite mer kontroll över min hjärna helt enkelt. Lära mig att hantera motgångar och nedgångar, och inte göra saker större än de är. Just det.

Nåja, men förutom det här tänkandet som gärna sätter igång i tid och otid så har dagen varit ganska bra. Skola med skolfoto där jag antingen ser ut som en hopskrynklad kines eller vänder mig bort med händerna för ansiktet. Anledning? It's all about the photographer, är allt jag säger. Herregud.

Efter skolan blev det lite stan&fika med Gus, och sen hem för mat&lite plugg. Stack en tur till stallet och satt hos älsklingen ett tag, rensa tankarna lite vilket behövdes.

"Du behöver yoga :P " fick jag precis höra av Cissi på msn. Blivande karriär?


Handkräm och onda magar.

Nej, jag har inte ätit handkräm och sedan fått ont i magen. Det råkar bara vara två av dagens ingredienser. Men den har inte varit så dum ändå, och magen gör inte ont längre :)

Annars har det väl inte hänt sådär överdrivet mycket idag; lite skola, lite joggning, lite musik och lite allmänt slappande. Skönt!

Jag firar i dag en vecka med mitt totala sockerförbud (bortsett från sånt som finns naturligt i vanlig mat då) och känner mig redan ganska duktig, bara två veckor kvar nu. Jag vet att det inte är länge alls och att det inte lär göra någon skillnad, men jag genomför inte det här av någon annan anledning än för att testa mig själv. Lite spänning i vardagen liksom. ;)
Det är inte så att jag tycker att jag behöver gå ner i vikt eller så, och jag har aldrig (peppar peppar) haft hål i mina tänder, utan kände bara för att utmana mig själv lite genom att låta bli allt från godis till kakor, chips och läsk. Man får alldeles för mycket av de sakerna nu förtiden har jag insett, så det är kul att se hur "hemskt" det är att abrupt sluta med allt.  Sen kan man ju alltid använda det som en anledning att vara skamlöst onyttig på min och Johannas lilla(?) trip om två veckor. :D

Två veckor, ja. Herregud, det är ju snart! Tiden har gått ovanligt fort för att vara höst, men fyfan vad kul det kommer bli :D Att bara lämna tråkiga, höstiga Sverige för att bo på härligt hotell i solen och värmen och bara vara odrägligt lat i en hel vecka. Lägg dessutom till att man gör det här med en av världens mest underbara människor, så har man något att längta efter :D 

Nej förlåt, det var inte meningen att blabba bort mig så om det där, men jag råkade bara fastna i drömmarna lite. Tillbaka till verkligheten och en civics-uppsats att skriva.

Tjingeling!


Flyga drake.

Jag vet vad jag vill, och jag vet vad jag borde. Men vad jag borde är inte vad jag vill. Och vad jag vill är inte vad jag borde. Så kan det vara. ^^

Helgen har varit härlig, speciellt fredag&lördag blev lyckade. :) Var ute hos min Roffe för första gången på länge i går, han är underbar! <3 Myskvällen med mamma blev oxå så bra som planerat, och vi hyrde en mycket underbar film, "Flyga Drake". Jisses, den filmen visste var den skulle! Snacka om att bli berörd, tänk att det faktiskt händer på riktigt... Ja, den rekommenderas starkt i alla fall! Kanske inte om man letar efter en film att bli glad av, men annars.. :)

Nej, nu ska jag gå och fortsätta div. filmtittning för att sedan krypa i säng nån gång inom den närmsta framtiden. En annan ska ju upp och jogga innan skolan i morgon, var det tänkt..

Tjingeling!


Jag och Roffe på fältet i går..:)

Viva la vida!

Idag har jag verkligen kommit till insikt med hur bra jag egentligen har det. Som kan vakna upp på vardagmorgnar och faktiskt se fram emot (till viss mån) att åka till skolan. Som vissa stunder bara kan sitta rakt upp och känna hur lycklig jag är, hur mycket jag älskar livet. Som har många underbara vänner som hjälper till att dra upp mig när det inte är helt lätt. Som har en helt underbar familj som stöttar mig i allt. Som har underbara fyrbenta små hästar (hästar brukar visserligen vara fyrbenta, men..) som jag älskar och som aldrig sviker mig. Jag kan verkligen njuta av livet, oftast utan större problem än en skavande uppsats i skolan eller liknande.

Nu ska jag inte blabba på om hur synd det är om en del barn i andra länder som inte har det lika lätt och jämföra med hur illa de har det, för det är vi ju redan ganska medvetna om, eller hur? Nej, jag tänkte mest bara skriva ner det för att sedan kunna gå tillbaka och läsa det här inlägget när det känns hårt, och inse att jag faktiskt har det jävligt bra. Sen är det klart att vi har våra små I-landsproblem vi också vilka kan kännas väldigt tunga i bland, men på det stora hela ska jag nog ändå vara ganska nöjd.

På tal om att vara nöjd så är det precis vad jag är med dagen. Franskprovet var väl... ja, det kunde ha gått bättre men jag burkar klara mig undan ganska bra när det kommer till franska så hoppas går väl. Vi slutade ju då som sagt kring 11, och då blev det stan med Cissi. Massor av välbehövligt snack, en del mat (dock nyttighetsmat för mig, med tanke på min hälsomånad^^) och så lite shopping så klart. Nya jeans som jag blev lite förälskad i, klämmor och så hittade jag ett par stövlar som jag förmodligen ska köpa lite senare. Tror jag. ^^ Självklart hittades en massa annat oxå, men just nu sparar jag en hel del till Lanzarote. 17 days to go.. *glädjerus* :D

I morgon blir det fullt upp med hästar av olika slag, ridning, välgörenhet, film och myskväll med mamma. Vi är som tidigare nämnt ensamma hela helgen, så i morgon ska vi bulla upp med några bra filmer, god mat (b.la inkluderande ett härligt fruktfat), och ligga i soffan och lata oss hela kvällen. Mysigt! :)

Nej, nu ska jag slita mig här i från och gå och försöka göra något åt min naglar som ser ut som jagvetintevad. Det var det där med I-lands-problem va...? ;)

Fredag, underbara fredag.

Sitter i skolan och skriver lite snabbt, kom tidigare än planerat och då måste man ju fördriva tiden lite. ;)

Franskprov om 10 minuter, det känns... nervöst. x) Okej, det brukar faktiskt gå bra men jag känner mig lite sådär halvt osäker på en grej. Nåja, det går som det gå och det blir som det blir. Hel enkelt. :)

Resten av dagen blir toppen, vi slutar 11.20 i stället för 15.30 så jag ska tjinga in till stan med Cissi. Äta lunch, snacka och fixa lite grejer som behöver fixas. På kvällen väntar middag i stan med mamma (vi är ensamma hemma hela helgen) och sen blir det nog bara lite allmänt slapp där hemma. Med tanke på att jag gick upp 06.20 (vråltidigt för mig, så klaga inte ;P), har en überstressig vecka bakom mig och kommer att hålla igång ungefär hela dagen & helgen så tror jag det blir skönt & behövligt :)

Nä franskan kallar!

Wish me luck!

Torsdagskvällsfilosofi

Saker och ting är bra. Det är bra när det är bra. Det är bra att det är bra när det är bra. Då blir det ju liksom så bra. Eller hur? :)

Felicity

"The happiness in your life
depends on the quality of your thoughts".


Ett av mina absoluta favoritcitat, och det är faktiskt både tänkvärt(är det ett ord? xD)  och sant. 

Sitter och lyssnar på lite gladmusik (Abba och The Kooks), njuter av att ha huset för mig själv och några förhoppningvis roliga dagar framför mig. Screw franskprov, företagsekonomi och historieuppsats, jag tänker vara glad ändå! I alla fall känns det så nu, och man kan ju alltid hoppas på en fortsättning :)

Kvällens stalltur blev lyckad och Mini är ju bara så mysig..:) Cliffen är fortfarande inte helt okej i sitt ben, men hoppas få reda på mer snart...<3

Nej, nu tror jag jag ska krypa ner i sängen och fortsätta lyssna på musik samt läsa lite i min svenskbok.

God natt!

Rapid

Snabbt (?) litet inlägg här innan det blir matlagning & sen stall. Ta hand om Mini och leda handikapp, wohoo. Men Mini blir spännande, har bestämt mig för att testa nu ett tag och se om det går ihop med skolan, saknar tiden i det stallet... :) Sen vet jag ju inte alls hur pass stressigt & jobbigt det kommer bli med allt , men det lät som om Boel&Ingrid förstod det ganska bra, så man kan ju alltid hoppas på att de inte halshugger mig i fall jag skulle behöva sluta x)

Dagen har i övrigt varit över förväntan, men en viss Martine har förpestat vardagen. Det har hon gjort en hel del på senaste när jag tänker efter... Först var det sagt hela terminen att vi skulle ha prov 15 oktober, så då planerade ju lilla jag för det. Sen kommer hon ju då i fredags och säger att vi ska ha det 5 dagar tidigare än planerat, och jag frågar i fall man inte kan få göra det den 15 ändå, eftersom det var så det var bestämt. Men nähä, det gick absolut inte utan alla måste ju göra provet på samma gång. Okej, så då har jag råpluggat helgen&veckan på grund av det vilket har förstört en del. 

I dag, när jag pluggat in ungefär allt kommer två andra och frågar om de kan få göra provet den 15 ändå. Jodå, det är klart att ni får det! Jaha, men för mig gick det inte för sig? Nä, så jag bestämde mig för att göra det på fredag ändå eftersom jag redan stresspluggat satan hela veckan, så det är lika bra. Men surt känns det ju, kan man säga... För att göra saken ännu värre ändrade hon sig ang. innehållet i dag och tog bort 40 glosor som jag redan kämpat för att få in i huvudet. Tack! x(

Haha, jag får gratulera om ni(?) orkat läsa ända hit i min lilla klagosång, men jag kände behov av att avreagera mig. ^^ Så blev det med det snabba inlägget...xD

Tjingeling!

It's getting better...

Ja fy, vad allt kändes hopplöst och dumt sist jag skrev.  Och fy  vad jag är bra på att klaga & göra situationer sämre än de redan är när jag verkligen vill. Och fy, vad jag känner mig som en I-landsunge med riktiga I-landsproblem i bland. Och fy vad jag ska skärpa till mig. Men i bland vill det sig helt enkelt inte, som ni kanske märkte..^^

Nåja, dagen blev något bättre i alla fall, men skolan känns extremt stressande&pressande just nu. Många saker som måste göras som inte orkar göras. Historieuppsatsen är jobbig som alltid och det känns som om den går i repris för 5 gången den här terminen. Kanske inte riktigt, men Patrick gillar verkligen uppsatser detta året kan man ju säga.. :S

Mattelektionen var dagens skämt, men för en gångs skull tror jag inte att jag var ensam om att inte förstå. Vi hade den svenska matte E-läraren som är van vid übersmarta matte E-naturare och inte är någon strålande stjärna på engelska, det funkade inte så bra ihop med oss. Han dök direkt på tredjegradsekvationer och drog allt i en enda lång radda på sin skakiga svengelska för att sedan ge oss massa tal i läxa som ingen egentligen förstår. Skönt! :S

Jaja, det löser väl sig det också, och har vi tur kommer Karin tillbaka nästa vecka så vi kan få lite... mer förståelig hjälp. x)

Nej, nu ska jag göra en sista ansträngning med historian tror jag.

Tjingeling!


Chaos.

Åh, varför är det så svårt i bland?
Varför kan det inte bara fungera,
så som det är tänkt?

"There are no hopeless situations; there are only people who have grown hopeless about them."

Urk.

Jobbig dag och ingenting har känts vidare bra eller lätt. Bortsett från joggningen. Tog en runda med pappa när jag kom hem, och gud vad skönt det var! När jag hade sprungit ungefär så långt som jag brukar så var jag fortfarande inte speciellt trött så jag fortsatte en stund till. Sen körde jag intervaller de sista kilometrarna hem, och snacka om att jag stupade in genom dörren! Men i bland känns det faktiskt enbart skönt att ta ut sig så totalt, bra på nått sätt. :) Även basket i skolan var jobbigt, skönt och roligt, och jag gjorde tre mål (Y) xD

Ja, det var väl dagens guldkorn, men energin till att tänka och göra teoretiska saker har inte riktigt funnits där. En hel del franska att plugga, historieuppsats att skriva och böcker att läsa. Jag orkar inte! Franskan är visserligen gjord, men det tog sin tid och under den tiden har en envis huvudvärk lyckats nästla sig fast. Huvudvärk och skolarbete funkar inge vidare tillsammans. Jaja, det måste ju göras, så jag får väl bita ihop och försöka ett tag till. 

Wish me luck! 

Sunday, lovely Sunday...

Åh, vad jag älskar det. Känslan av att vakna upp med en underbar dag/kväll bakom sig och en helt ledig, mysig söndag framför sig då man kan göra vad man vill. Sämre blir det ju inte av att regnet fullkomligen vräker ner och vinden piskar, vilket verkligen ger en anledning till att ligga hemma och kolla film och bara ha det skönt hela dagen. Underbart!

Gårdagen, ja. Hade ju då de bästa tjejkompisarna över på en liten tjejmiddag då vi lagade mat, snackade, gick promenader, kollade film och hade allmänt trevligt helt enkelt. Matlagningen à la Mikaela resulterade i strimlad lövbiff i champignonsås, farfallepasta och sallad, och till efterrrätt blev det hemlagad Daim-glass. Ganska lyckat om jag får säga det själv, även om jag råkade laga pasta till ett helt militärregemente istället för de 8 tjejer vi var. Men men, bättre för mycket än för lite! :)

Vid halv 3 hade alla som inte skulle sova över gått hem, och vi (jag, Johanna&Åsa) kunde äntligen få ta tag i efterarbetet. Näh, där var faktiskt inte så mycket att göra då alla hade hjälpt till på sitt sätt, men är man pigg så är man och det slutade med att vi plumsade i säng strax före 4. Sen var det ju tänkt att vi skulle ta oss upp vid 9 för att fixa innan föräldrarna mina kom hem, men det hände inte riktigt. Vid 12 var vi klara vid frukostbordet, så jag behöver kanske inte säga att tidsplaneringen gick sådär. Men det funkade ändå och nu är här så fint så fint. ;)

Dagen planerar jag då som sagt bara att ägna åt allmän lathet, men ska faktiskt plugga en del franska också hade jag tänkt. Inte jättesvårt dock, så det är skönt :) Pappa kom precis in med caffe latte och mormors sockerkaka till mig också, så jag borde överleva. :)

Den planerade joggingturen blir det väl lite si och så med med tanke på väder&vind, men om inte annat kan jag alltid göra det i morgon i stället, superkort skoldag 11.20 - 13.50 ju. Jag älskar måndagar! x)

                                 

                                     

                                                 

Det snurrar i min skalle.

Ush, nu är jag bara sådär extremt trött och jag får inte ordning på nånting. Det finns en massa saker jag skulle vilja göra men som jag inte har ork till och det är så oerhört störigt. Jag vill ut och träffa folk, men jag orkar helt enkelt inte! Jag vill göra nått mer med den här kvällen, men jag orkar inte! Jag hatar hatar hatar att vilja men inte orka.

Argh, nu är jag bara så trött på mig själv så jag vet varken ut eller in. Ska dock bespara er nonsensprat om den saken, för jag vet att det bara kommer blir en massa känslomässigt blaj som ingen egentligen förstår sig på. Näh, om jag känner mig själv rätt så vore det bästa att bara koppla bort från omvärlden och sluta tänka. 

Ge mig en morgondag.

Förlåt.

Aj. Oj.

Hemkommen från en joggingtur som gick alldeles förträffligt rakt åt helvete. Från första början bara kände jag hur hela kroppen skrek av motvilja, så jag behöver kanske inte tala om hur resten kändes. Kan bero på den molnande träningsvärk som flyttat in i hela min kropp (jag kan inte sitta ordentligt), speciellt mage och rygg har drabbats. Det gör ont.

Nåja, bättre lycka nästa gång och jag kan i alla fall glädja mig med att det är fredag, vilket betyder helg, vilket betyder vila och massa skoj. :D I kväll blir det fika med Gus samt slappekväll här hemma (alt. fest @ Charres, men vet inte riktigt om jag orkar..), lördag stall& förberedelser för kvällen då de bästa ska komma hit och ha lite trevligt :D
 Söndagen tänkte jag mest ägna åt att plugga till mitt flyttade franskprov (fick igår reda på att det blir 5 dagar tidigare än planerat = plugga satan i helgen) samt att ta det lite lugnt och fixa härhemma, känns som om det behövs. En och annan joggingtur får väl oxå klämmas in, förhoppningsvis med bättre utgång än dagens försök.

Nähä hörni, nu ska jag ta och släpa mig tillbaka till skolan för svenska.  
Tjingeling!


Geléråttor och grönsakssoppa

Dessa två saker skulle kunna representera mina ben resp. mitt huvud just nu.

Holy sh** vad jag är trött. Precis hemkommen från barbacka-hoppning (= hoppning utan sadel, för den icke- hästkunniga^^) med Ricki, och snacka om att känna sig som en klick smör på en het potatis! Jag hade ju då förväntat mig min dödsdag och hade inga vidare planer på att hoppa, men hon skötte sig alldeles strålande bra! Om man tar in att hon aldrig blivit riden barbacka förr och inte har mycket till hoppteknik så tycker jag det är ett under att vi överhuvudtaget lever, men det gör vi ju då som ni kanske märker, och jag är riktigt nöjd. :D  Jag menar, inte för att det var någon Malin Baryard-stil på det hela, men som Louise sa; Det är faktiskt ingen modevisning. ^^

I övrigt har dagen varit mycket bra, om man bortser från företagsekonomi med hemsk lärare och div. onyttiga fysiska&psykiska infall jag fått under dagen. I morgon är det fredag, härliga fredag! Sämre blir det inte av att vi är lediga från två lektioner och därmed slutar tidigare. Kvällen vet jag inte riktigt vad jag gör av än, har inte bestämt mig om hur det blir...^^  

Nä, nu ska jag sluta snacka blaj och gå och äta lite tror jag för att sedan sussa sött, tidig morgon framför mig... :/

À bientôt!

Blog from tha hoooood

Även kallat Bladins.

Håltimme 2.05, och Mikaela orkar inte åka hem. Eller göra nått annat vettigt med sitt liv. Då hamnar man lätt här. Vid en dator. I biblioteket. Omgiven av en massa duktiga, pluggande människor som förser en med en aning dåligt samvete. Men jag ska oxå. Plugga. Snart. Sen.

Nä, faktum är att jag inte har sådär överdrivet mycket att stå i, vilket i och för sig bara är positivt. Lite svenska klassiker att läsa, engelska glosor att lära sig och historie-frågor att svara på. Matte oxå, peut-être? Men det mesta är gjort, och glosor hör inte till det allra svåraste världen sett. 

Nä, blir det panerad fisk till lunch, helt okej faktiskt.
Det skummar i min skalle.
Tjingeling! 


RSS 2.0