Summer in the city

19 grader. Så underbart varmt var det i havet idag när jag tog årets första dopp (på svensk mark). 25 grader i luften och 19 i vattnet - vem njuter inte? Åh vad mysigt det var, det var inte ens obehagligt att doppa sig. Jag gillar det!


Moh

Okej, nu har jag laddat upp. Godisskålen står framför mig i all sin prakt, 200 g Marabou finns inom räckhåll och ett stort glas isvatten väntar på att drickas upp. Inte den mest hälsosamma metoden att höja studiemotivationen på, men har man uppsatser att skriva så har man. Jag hatar egentligen att behöva plugga såhär på en lördag, men a man's got to do what a man's got to do. Eller girl, i mitt fall då. Jag får väl uppmuntra mig med tanken att det snart är slut, och om inte mindre än fyra dagar befinner jag mig i USAmerikatt! Nu ska jag dock sluta drömma mig bort och komma igång med skrivandet, så att jag med gott samvete kan sticka i väg & grilla på stranden med trevligt folk i kväll.

Tjingeling!

Yellow

Onsdag? Ja tack! Skippa svenskprov? Ja tack! Skippa matte C-prov? Ja tack! Fredag kväll? Ja tack! Spola tillbaka tiden? Ja tack!

Hmm, där blev det lite dubbeltydning tror jag visst - å ena sidan vill jag hoppa direkt fram till onsdag eller till i kväll, men å andra sidan vill jag bara spola tillbaka tiden ett år eller två. Åtminstone till vissa saker, vissa varelser, vissa tider. Hmm, jag får nog ta och fundera på det där ett tag. Under tiden ska jag gå och förbereda mig för mitt uppsatsprov och njuta av det faktum att det är helg om inte mindre än 1 ½ timme, och jag har en mysig kväll framför mig. Det gillar jag.    


Loss

Har haft en riktigt bra & glad dag, skolan har ordnat upp sig lite och jag bara längtar till USA!! Nu på kvällen blev jag dock lite deppig, när jag fick tid att tänka för mycket, som vanligt. Kan inte sluta tänka på hur jävla orättvist det är att alla bara försvinner och jag saknar min sagohäst så det bara gör ont. Att förlora tre betydelsefulla varelser, varav en betydde mer än nånsin, inom loppet av fem månader känns, och jag tror aldrig jag kommer att våga fästa mig vid någon igen. Jag har vågat fästa mig vid fem stycken, och av dem har fyra försvunnit. People always leave.Good day gone bad

Åh vilken härlig dag det här blir! Så kände jag när jag vaknade i morse, och allting kändes liksom bara så lätt. Jag hade hyfsad koll på skoljobbet, solen sken och bara en vecka till USA. Denna härliga känsla höll dock bara i sig ett tag, och sedan föll allt på en gång. Ännu fler uppsatser, flyttat matteprov, äckligt uppsatsprov och ett väldigt dåligt besked - härligt! (ironin flödar)

Nu har jag alltså 7 saker att göra till på måndag/tisdag, varav 5 är uppsatser i olika ämnen. Den där nya attityden jag jobbat på, att inte stressa upp mig så mycket för allt, har fallit lite kan jag säga. Det funkar inte längre...

Det mest förpestande är nog ändå beskedet jag fick, och det känns så äckligt orättvist. Varför händer det mig, igen? Jag har förlorat tre stycken, är det verkligen nödvändigt med en fjärde? Jag ska aldrig, aldrig mer fästa mig vid någon, för det slutar bara illa och det gör så jävla ont. Älskade du, varför?


Himlen är oskyldigt blå

Mja, fast just nu är den mest grå och inte alls särskilt oskyldig. Allt rör sig jättefort och det både blixtrar och smäller, samtidigt som det regnar så man tror att fönstrena ska gå sönder. För 15 minuter sedan var det solnedgång. Läskigt värre.


Inexplicable

Det är något jag måste göra. Något jag borde göra. Något jag absolut var tvungen att komma ihåg, men nu har jag glömt bort vad det var jag skulle komma i håg. Lyckat Mikaela, mycket lyckat!

Medan jag kämpar med att komma på vad det var jag inte fick glömma bort kan jag ju författa ett litet inlägg tänkte jag, det är ju trots allt ett tag sedan. De senaste dagarna har jag till stor del befunnit mig nere på Ribban där mammas största jobbprojekt detta året avverkats (Malmöfestivalen har fått en konkurrent); Malmö City Horse Show. 4 dagars häst/djur/familjefest har det varit, och det kan väl på det stora hela anses väldigt lyckat! Nu är det över i alla fall, och mamma börjar så smått bli kontaktbar igen efter en veckas jobb-trans.

Själv är jag mer kontaktbar än vad jag borde vara för att ha så här omänskligt mycket skolarbete att göra, men som jag skrev för någon vecka sedan har jag försökt släppa lite på pressen & stressen och ta det lugnt. Det har funkat finfint ska jag säga, ingen lärare har protesterat hittills och jag känner mig så mycket bättre! Det är nog nyttigt att koppla ner lite ibland, för jag känner på mig att i fall jag fortsatt med min "jag ska klara allt för det har jag gjort förut"- inställning så hade jag kunnat dödsförklaras vid det här laget. Nåja, men nästan i alla fall? 

I dag har jag räknat ut att jag har så lite som 7 skoldagar kvar, och sedan är det sommaravslutning. Fattar ni? 7 DAGAR. Det är ju ingenting! Mjaha, så nu vet ni vad ni ska säga till mig om jag ser lite deppig ut. Det har jag nog gjort idag förresten, jag tror jag vaknade lite på fel sida i morse. Hela skoldagen var jag bara på ett sånt där jobbigt, konstigt dåligt humör som man inte kan hitta en anledning till och därmed inte göra mycket åt.  Surt.

Att komma hem gjorde saken lite bättre i alla fall, och att ligga i solen & smaska Ben & Jerry's är inte illa det. Matteplugg och uppsatser är det värre med, men det är sådana smällar man får ta. Som sagt; 7 DAGAR.


Thursday night out

Sitter precis och försöker plita på en uppsats om "Mussolini's rise to power" och ja, ni ser ju hur bra det går... Det är nästan så man skulle fixa en dator utan internetmöjlighet bara för att kunna fokusera helt på sitt arbete, men det vore lite svårt... Nåja, jag har faktiskt kommit en bit på väg och känner att jag brukar ha ganska bra självdisciplin annars, så det klarar sig nog. Ska skriva lite till och sedan blir det mat för att senare fortsätta ut på landet. Lovisa ska ha fest hos sig i Anderslöv och jag & Nette hade tänkt sticka dit. Skulle tydligen komma en väldig massa människor, så det blir trevligt! :) 

So long!


Bakabakakaka

Deciliter, mjöl, vispa, gram, smör, blanda, teskedar, bakpulver, dela, matskedar, kakao, grädda, kanel, äpple, ugn...

I dag har jag bakat. Och bakat. Och bakat. Sedan bakade jag lite till, och i köket finns numera allt från kladdkaksmuffins och rulltårta till chocolate chip-kaka och äpple/kanel-muffins. Mums!

Som tidigare nämnt innebär denna onsdag slutet på min hälsomånad, och jag ska börja leva normalt igen. Hej chips, godis, läsk och kakor, nu ska jag äta upp er! :D Mja, kanske inte allt på en gång, men ändå... Det har faktiskt inte känts lika jobbigt denna gången som tidigare, utan vips så hade en månad gått förbi. Okej, jag unnade mig en glass och ett par bitar 70 %-choklad någon lördag sådär, men ändå. Funderar lite på att köra ännu ett race innan/under sommaren, men vi får se hur det blir med den saken. Just nu ska jag bara leva livet, och sedan är det USA om två (!) veckor och där ska jag minsann leva allt annat än häsloliv. Starbucks, Ben & Jerry's, Häagen Dazs, Al's Pancakes... Viktväktarna here I come! ;)

Ikväll ska jag ha mys/filmkväll, och till mitt förfogande har jag "Twilight", "Patrik 1,5", 200 g Marabou, dagens bakverk och så lite lösgodis. Som sagt; viktväktarna here I come!

Flum

Höpphöpp, tänkte bara kika in här en liten tur innan jag fördjupar mig i Youtubes fina värld och njuter av att ha en ledig morgondag framför mig. Öhum, fast om man tänker efter så är ju morgondagar alltid framför oss. Eller? Osh, det där tar jag som ett tecken på att det är dags att sluta kommunicera med omvärlden och säga god natt.

God natt!

(PS; lägg märke till att det endast återstår 6 minuter av min hälsomånad. Den du! :D)

Woah

Igår satt jag barnvakt. Igår blev jag chockad. I går kände jag mig stenåldersgammal. I går blev jag kallad lång.

Nej, jag ska inte komma in på ämnet "dagens ungdomar" och hur sjukt fort barn kastas ut i vuxenvärlden nu för tiden. Det har jag redan pratat om en gång tror jag visst, och jag vill inte riskera att låta som en gammal tant åter igen. Jag kan väl bara säga så mycket som att vissa saker 8-åringen jag passade i går kläckte ur sig kändes helt fel för hennes ålder, och då är hon ändå en ganska väluppfostrad sak. Inte heller ska jag ställa frågan "vart är världen på väg?", men jag måste erkänna att den dök upp i mitt huvud både en och två gånger. När jag dessutom läste i tidningen i morse att en pojke blivit rånad på sina majblommor + pengar (som, för er som inte vet, enbart går till välgörenhet)  förstärktes denna undran. Vart är världen på väg?

Det finns alltid nåt att göra

Norges nationaldag, Mikaelas panikdag och Världens bästa väns födelsedag. Det här är bara några av många passande titlar för denna 17 maj, som kunde ha varit bättre om du frågar mig.

14 år skulle min fina vän ha blivit i dag, men det fick vi tyvärr aldrig vara med om. Jag har redan uttryckt hur jäkla orättvist det är, men det gör inte saken mycket bättre. Usch vad jag saknar honom, och usch vad det gör ont ibland, men inte heller det gör saker och ting bättre.  Let's just hope for the best, I guess.

Dagen överlag har varit ganska dyster, och allting känns bara så stressande. Allting som ska fixas överallt, jag får bara panik. Skolan tar näst intill död på mig, och jag kan ju säga att panik-känslan och min stressmage har varit en ofta återkommande faktor den senaste veckan. Allt som måste fixas, klaras, göras klumpas liksom bara ihop till en enda seg massa, och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den. Det känns bara som att vad jag än gör, hur mycket jag än anstränger mig så kommer jag ingen vart, och det finns alltid lika mycket kvar att klara av. Detta har lett till att jag de senaste dagarna bara lagt ner, försökt att strunta i allt jobbigt och slappna av. Dålig idé, kan jag bara säga, för nu sitter jag här och har fortfarande lika mycket att få klart, men nu med ännu mindre tid på mig. Gash, jag önskar att jag bara kunde ignorera allt, lämna det bakom mig men ändå få de betyg jag kämpat för under resten av året. Undrar vad reaktionerna skulle bli från mina lärare, om jag bara la ner nu de sista veckorna, struntade i allt vad prov och uppsatser heter? Jag har ju trots allt gjort allt de bett om de övriga månaderna av skolåret, så då kan väl inte några uppgifter spela in så mycket? Eller...?

Njä, jag tror inte riktigt att jag ska testa det där. Jag skulle, som vanligt, få alldeles för dåligt samvete och tycka illa om mig själv. Tycka att jag inte alls förtjänade de där betygen som stod på pappret och bara känna mig som världens mest uttnyttjande elev. Tror jag. Näh, det blir nog till att skriva de där uppsatserna ändå, läsa böckerna och prestera bra på proven. Det är bara att hoppas på att jag inte dör eller drar på mig seriösa magsår på kuppen, höhö...

Nu ska jag försöka släppa prestationsångesten för idag och ta det lite lugnt framför "Déjà Vu" i stället. Det löser sig, det gör det alltid. Jag litar blint på dig, Timbuktu.  

Cursed

Hoppsan, där rök visst min vänskap med melodifestivalen. Inte för att det var ett dåligt bidrag som vann, inte alls. Den skönsjungande killen med rådjursögon fick min röst och jag gillade det han gjorde, men jag har fortfarande inte kommit över Sveriges 21:a plats. Jag förstår det verkligen inte, och det beror inte enbart på att jag själv var tokig i vårt bidrag. Nej, jag förundras också över att vad vi än skickar så tycks det gå lika dåligt varje år. Vi har skickat The Ark med härlig rock, Perrelli med klassisk schlagerdisco och Malena Ernman med opera, men ingen av dem har fått bättre än 18:e plats. Vad säger ni, ska vi ta Lars Winnerbäck, Markoolio, In Flames eller Lasse Berghagen nästa år? 
Temptation

Sitter här och försöker förtvivlat uppbåda all viljestyrka och självdisciplin som ryms i min lilla kropp, för att motstå frestelsen att gå ut och skära mig en bit av den ljuvliga cheesecake som mamma precis bakat. Jag. Ska. Inte. Bara. 4. Dagar. Kvar.

Men varför måste det dofta så förbaskat gott? -_-


Repeat

Gash, vad jag gillar det! Går det inte bra för oss ikväll säger jag upp min vänskap med melodifestivalen för gott tror jag visst (hmm, känns som om jag sagt det där förut också...). Eller mja, jag blir i alla fall väldigt sur, för det här är bra!


Hoppsan

Nu är det ju såhär att jag helt glömt bort att skriva om melodifestivalen och att vi fakiskt blev röstade vidare i semifinalen i tisdags! Jag är som tidigare inget stort melodifestival-fan och brukar mest tycka att det är halvdåligt alltihop, men i år kan jag inte låta bli att älska Sveriges bidrag! Redan när jag hörde det första gången på genrepet här i Malmö kände jag att det var något jag tyckte om, och det har trevligt nog visat sig att jag inte är ensam om den saken !

Inte nog med att jag fullkomligen avgudar Malena med sin coola attityd och underbart skickliga röst - låten med sin genre är riktigt grym! Den sätter sig lite sådär lagom mycket på hjärnan samtidigt som den inte blir för tjatig, och överraskningar innehåller den onekligen en hel del. Kombinera det med en oerhört pricksäker och skolad röst - jag kan inte annat än att gilla det. I vanliga fall är jag ganska mycket emot melodifestivals-låtar och de enerverande, tjatiga trummaskins-låtar den brukar innehålla men trots att även La Voix innehåller en del "trummaskin" blir den aldrig jobbig att lyssna på. Nä, go Sverige säger jag!

En annan grej jag gillar med Sveriges bidrag i år är att det inte är så jäkla prestations-relaterat. Malenas karriär går inte under för att hon misslyckas i melodifestivalen, och det är ingen som förväntar sig att hon ska ägna sitt liv åt schlager i fortsättningen för att komma igen nästa år. Hon har en toppenkarriär inom en helt annan genre med andra människor, och melodifestivalen verkar liksom vara en helt annan sak för henne. Enligt henne själv satsade hon inte särskilt mycket på evenemanget utan gjorde det helt enkelt till en kul grej, bara för att testa liksom. Det är lite som det var med The Ark för ett par år sedan - deras liv och karriär går inte under i fall de skulle råka misslyckas i ESC, utan livet fortsätter som aldrig förr. Annars tycker jag lätt att det blir så med andra  (speciellt lite nyare) artister - de laddar upp som fasen inför uppträdandet, pratar om hur de bara drömmer om att få representera Sverige, och i fall de går vidare bara måste de få en bra placering för att "överleva" i branschen. För Malena tror jag dock inte att det kommer att få några större konsekvenser, men om jag får bestämma lär hon få en bra placering i alla fall!

Ojdå, nu har jag skrivit alldeles för långt och ingående om ämnet, det var inte riktigt meningen. Om du orkat läsa ända hit kan jag bara gratulera, haha.  Nu ska jag dock ta itu med viktigare saker, som att skaffa mig en oändlig massa vuxenpoäng genom att skriva inköpslista till exempel. Är det inte helt fantastiskt?

Tjingeling!


Don't let it get to you

I dag är en sån där dag som jag egentligen skulle ha gått hem, dragit täcket över huvudet och käkat godis resten av dagen. Om det inte vore för min hälsomånad. Och för mitt samvete som så lätt blir dåligt när jag gör något som inte riktigt är okej. Men annars! Usch och fy vilken dåligdag jag haft, men jag tänkte inte besvära er med mina kalgomål - det blir så negativt då.  Istället ska jag laga mat för att sedan dränka mina sorger i lite One Tree Hill och tycka synd om mig själv.

Hao de!

School's out for summer

Åh vad jag önskar att min rubrik stämde, just här och just nu. Sommarlovet är grymt efterlängtat (för ovanlighetens skull..) men det är faktiskt bara en månad kvar i dag! Inte alls illa, och dessutom innehåller denna månad både massor av lediga dagar samt en minst lika efterlängtad resa. Jag klagar inte!

Anledningen till att jag är hemma vid den här tiden på en tisdag är ingen annan än nationellt prov i matte B, som avverkades i förmiddags. Oj vad jobbigt det var, och aj vad ont jag hade i huvudet efter ett tag! Att sitta stilla i 4 timmar och tänka så det knakar - inte riktigt min grej... Jag överlevde i alla fall, och jag gjorde så gott jag kunde. Själv är jag ju faktiskt nöjd bara jag får G i denna helveteskurs, och det har jag redan försäkrat mig om. Sure, jag skulle helst av allt vilja ha VG eller MVG, men det insåg jag redan i höstas att det skulle bli en smärre omöjlighet. Gash, äckligare kurs får man leta efter! Nu är den avslutad i alla fall, och så är det bara matte C kvar. Jisses, vad har jag gett mig in på?

Well well, nu ska jag sluta snacka skola och ge mig ut i solen igen. Mums!
x


Twisted logic

Det är rätt sjukt ändå.

HesitantMjuff, den tilltalade mig inte riktigt, och jag tyckte aldrig att den var så där superbra som alla säger. Gillade inte de första 20 minuterna och sedan kändes den liksom aldrig som att den kom igen... Bra var den, men inget jag skulle vilja se igen sådär tror jag.
  Nåja,  dagen överhuvudtaget har i alla fall varit väldigt lyckad, och jag har haft himla trevligt! :) I stan hittade jag vad jag sökte (utom iPod-laddare, som var slut) och Glassfabriken var lika underbart gott som alltid. För mig blev det självklart en bägare med favoritsmakerna Viol och Vit Choklad; undrar om jag någonsin kommer att prova några andra av deras 27 smaker? ;)

Nu ska jag kolla One Tree Hill och sörpla hallonsmoothie,
 so long!

Att köpa eller inte köpa, det är frågan...

På väg in till stan med mamma och funderar på att investera i en sån här . Tycker det känns lite jobbigt & onödigt att dra igång datorn varje gång herr iPod blir hungrig, men samtidigt snackade Nicole något om högtalare som fungerade som laddare oxå... Hmm, det får nog bli en rejal titt i Apple Store i dag tror jag! ^^ Annars ska vi mest kika efter graduation-present till Emma (mindre än en månad kvar nu :D) och jag ska införskaffa lite nya linnen samt smyckesgrejer från Panduro Hobby. Ska träffa folket utanför Filmstaden vid halv fem, och då blir det Glassfabriken för hela slanten (ja, jag tänker göra ett undantag från hälsomånaden) innan vi styr kosan mot bion och den efterlängtade Slumdog Millionaire. Wohoo!

  

Mandatory

Älskar låten, älskar videon. Coldplay är bara bäst, och den här måste ni se (och höra, för den delen)! Nu har den mycket efterlängtade helgen tagit sin början och jag ska jag flyga vidare till frisören för att fixa barret lite, det är behövligt. Luggen är alldeles för lång & irriterande, och topparna kräver uppfräschning.

Tjingeling!


Loveology

Den här låten har limmat sig fast på min hjärna och vägrar gå därifrån, störigt nog. Nåja, nu kan ni får höra hur det låter inne i mitt huvud i alla fall, coolt va?

(Inte det minsta coolt, men jag börjar få sånna där intesålängekvartillsommarlovet-men nu och gör inget annat än att flumma runt nuförtiden. Inte jätteuppskattat av mina lärare & övriga som får stå ut med mig, men det går! :D)


Intresseklubben sprängs av överbelastning

Vet ni vad jag hatar? Att inte bli tagen på allvar. Det hatar jag. Sen är det lite jobbigt att min rygg har bestämt sig för att göra extra ont just i dag också, för det är inte det minsta skönt. :/ 
   Något jag inte hatar fullt lika mycket är sallad, och i dag gjorde jag en med gurka, tomat, fetaost, majs, paprika, isbergssallad, tonfisk och ägg. Till den åt vi nygräddade vitlöksbaguetter och det var bara såå gott! Rekommenderas alltså som en lite lättare middag, och det fiffiga med sallad är ju att man kan variera den hur mycket som helst också, lägga i vad man vill liksom. Me like! :)

Tjingeling!


 

Tidsfördriv

Jahaja, det här lilla projektet påbörjades under dagens håltimme (då vi även uttnyttjade SF:s reservationstjänst till fullo och bokade inte mindre än 8 biljetter till Slumdog Millionaire på lördag xD) men hanns inte färdigt då, så jag antar att jag får avsluta det nu i stället. Men annars försöker jag inte alls smita från företagsekonomin eller så, nejdå!

I

STEG 1
Namn: Mikaela
Bor: I mitt trevliga lilla hus :)
Ögonfärg: Blå-brun-gröna
Hårfärg:  Stolt blondin :)
Skostorlek: 37-38-39
Höger eller vänsterhänt: Höger :D

STEG 2
Skor som du bar idag: Vit-beiga Coq Sportif :)
Dina svagheter: alldeles för många!
Rädsla: Att bada på djupt vatten där man inte ser ordentligt, spindlar, att misslyckas och annat skojsans... -_- 

STEG 3
Första tanke när du vaknade: "jäkla skitväder" 
När somnar du: när jag blir tillräckligt trött :)


STEG 4
Pepsi eller Coca Cola: Cola med citron & is :)
McDonalds eller Burger King: McDonald's cheeseburgare, BK:s pommes :)
Adidas eller Nike: öhum?
Lipton Ice Tea eller Nestea: nestea, nyttigt o så!
Choklad eller vanilj: Choklad, helt självklart!


STEG 5
Svär du?: det händer ^^
Sjunger du?: Helst inte.
Duschar du varje dag? mjo, om det behövs ^^
Röker du?: jag är inte dum :)
Gillar du skolan? Mja, eller nej, eller jo, eller jagvetinte. Vissa delar är underbara, andra vill man bara dödaaaa.
Tror du på dig själv?: varierar :)
Kommer du överens med dina föräldrar?: Verkligen inte i går kväll, men annars brukar det gå bra^^


STEG 6
Har du under den senaste månaden:
Druckit alkohol? jupps
Rökt?: som sagt; jag är inte dum!
Shoppat?:  Jodå :)
Ätit en hel ask müsli?: Sen när ligger müsli i ask?
Ätit sushi?: Återigen; jag är inte dum!
Skejtat:  jag kan inte ens stå upp på en skateboard ^^
Bakat?: njaej...
Stulit något?: nej
Ljugit? inget seriöst sådär som jag kan komma på...
Kysst någon?: Inte så...
Kramat någon?: Klart!


STEG 7
Har du någonsin:
Däckat eller varit jättefull?: njae, inte vad jag vet i alla fall ^^
Varit full?:  Jao
Blivit kallad hora?: Tror faktiskt inte det ... eller...?
Blivit nerslagen?: Nej, tack!
Busringt någon?: Haha, jaa
Gjort något som du ångrade?: Gud ja!
Fått IG i nått ämne eller på något prov?: Inte i ngt ämne i af, men inte på prov heller tror jag...
Kastat en sten på nån ruta? höhö (6)


STEG 8
I framtiden..
Några namn på barn i framtiden: Det finns många! Men Thea, Elina, Adam och Joar gillar jag :)
Hur vill du dö? Fridfullt (ja, det låter klyschigt)
Vad vill du bli när du blir gammal? Pensionär :D


STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för:  Woah, vad är det för fråga?!
Antal CD-skivor du äger? 30?
Antal piercings? en i varje öra :)
Antal tatueringar?: keine.
Hur många gånger har du varit med i tidningen?: vet inte, jag räknar inte direkt..^^

STEG 10
Vad ska du göra i sommar? USA, jobba, mysa i Smyge med folk, ha kul på trevliga fester, träffa fina människor, sola, bada, sova, rida och bara njuta av livet :) 
Vad ska du göra i vinter? Mycket, hoppas jag ^^ Överleva matte C, förhoppningsvis resa med min favorit, fira jul och annat skoj. Gosh, vad avlägset det känns!
När tar du studenten? 28 maj 2010 om vi har räknat rätt :D
Vad gör du efter gymnasiet? Åh, vad jag hatar den frågan! Befinner mig i Glasgow, hoppas jag...
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Nej, hoppas inte så...
Vad händer till helgen? Fest om fest finnes, stan med mamma, bio med kamrater och så lite plugg & sömn.
Vad vill du helst göra just nu? Åka till USA :D


STEG 11
Vill du ha pojk/flickvän? Lite då och då, men jag trivs grymt bra som det är nu... oftast ^^
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Frisyren x)
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först? oj du, jag vet inte! Elina, kanske?
Vem är den perversaste person du känner? Öhum? x)


Snacks

Får jag förresten passa på att tipsa om två riktigt nyttiga typer godis/snacks? Svenska Lantchips gör både äpple- och ananaschips som är supergoda, och de innehåller inget annat än just äpple/ananas och solrosolja. Rekommenderas starkt som godis-substitut, och de passar mig perfekt just nu eftersom jag befinner mig mitt i en av mina hälsomånader. Mumma!Vanity fair

I dag har jag haft en sådan där ful-dag, ni vet då man inte tycker att man har något alls att sätta på sig, och håret bara är lika fult hur man än sätter det. Okej, en kille som läser det här har förmodligen inte alls någon jäkla aning om vad jag pratar om, men jag kanske kan få lite igenkännande från den kvinnliga sidan i alla fall? Eller är det bara jag som är sådär fåfäng, bortskämd och I-landsproblematisk?

Nåja, humöret var i alla fall inte på topp i morse och jag tyckte bara att det mesta var allmänt hopplöst. Gash, jag blir så trött på mig själv när jag är så där, det är liksom bara så grymt onödigt! Att vara medveten om att man gör saker tre gånger värre än vad de redan är, men ändå inte lyckas ta tag i sig själv och skärpa till sig. Det kallar jag dåligt humör, och det finns inte många saker jag tycker sämre om än det. Jaja, jag lyckades gaska upp under dagen i alla fall och nu sitter jag här med ett riktigt gott humör!

Skoldagen har väl inte varit sådär fasligt givande, det har varit ännu slappare än det brukar vara på måndagar. Idrotten får jag ju inte vara med på, och på European Studies hade vi någon debatt om the Lisbon Treaty som jag inte orkade aktivera mig nämnvärt i... Efter skolan var jag i alla fall riktigt duktig och satt kvar i hela 2 timmar för att plugga svenska & engelska. Nu är uppsatsen om "Philadelphia" färdig vilket känns himla skönt, jag blev ganska nöjd med resultatet faktiskt.

Äsch, duschen kallar och sedan ska jag städa ur min garderob lite. 

Kram på er! 

Breakfast club

Har just slagit mig ned med dagens frukost (hallonsmoothie & två knäckebröd med gurka, mumma!) och ska försöka skriva ytterligare på min älskade engelsk-uppsats. Var bara tvungen att kika in här lite snabbt först, men nu ska jag alltså ägna mig åt annat, sorgligt nog.

Ha en fin dag!
40 days and 40 nights

Nu var det lite länge sedan jag skrev igen, men det bara blir så ibland. Våren är här, solen och värmen hänger med och då känns det helt enkelt mycket mer lockande att ta plats i solstolen eller gå en promenad än att sätta sig framför en datorskärm. Dessutom har det precis landat en sådan där skolarbetes-bomb framför fötterna på mig vilket kräver en hel del tid, och så har det senaste dygnet spenderats nere i mysiga Smyge, borta från verkligheten. Hmm, räcker det kanske med ursäkter nu? ;)

I vilket fall njuter jag för tillfället av en plugg-paus, behövligt! Jag har läst någonstans att man inte kommer någonvart i fall man pluggar längre än 40 minuter i sträck, så det får bli lite 10-minuterspauser här och var. Visserligen händer det ganska ofta att jag pluggar mer än 40 minuter sträck då jag tycker att det blir lite konstigt annars, men i bland får man helt enkelt förlita sig på vetenskapen...

Valborgs-firandet blev precis så trevligt och mysigt som planerat, om inte bättre! Det blev jag, Johanna, Cissi, Nette, Louise och Agnes som slog oss ner på ett par filtar i Pildammsparken för att grilla - tillsammans med resten av Malmös befolkning. Nåja, kanske inte riktigt, men jäklar vad folk där var! :O Senare under kvällen träffade vi även Nicole, Johan, Frida och Camilla en stund vilket var ytterst trevligt. Elden var superfin, och jag gillade pyrotekniken & scenframträdena som var före också. En lyckad kväll, med andra ord!

Fredagen spenderades till hälften hemma hos Johanna där jag även hade sovit över. Så där värst mycket sömn vet jag ju dock inte om det blev, vi hade en hel del att snacka om om man säger så... Nattliga samtal från såväl Axel & Nette som Agnes fick vi också ta del av, men det är ju trevligt med lite underhållning! ;) På kvällen var jag i alla fall med Cissi på bio och såg "The Reader", en superbra film som man verkligen ville se mer av!

I går var jag först en stund på MR för att umgås med Caysa & beskåda dressyrtävlingen som jag fortfarande är skitsur över att jag inte får vara med på. Dummadumma rygg som inte kan sluta göra ont! :( Det gick i alla fall jättebra för alla som tävlade, och domaren verkade superschysst! :)

Det senaste dygnet har som sagt spenderats nere i stugan i Smyge, och där var det lika fridfullt & vackert som vanligt. Snacka om avkoppling! Vi röjde upp lite i huset efter vintern, så nu står det redo för ytterligare en härlig sommar... Jag längtar!

Nixpix, nu blir det back to reality, men först bjussar jag på en bild av utsikten från stugan i går kväll. Naturen är verkligen vacker ibland...

Tjingeling!


RSS 2.0