Småbarnskupé och 2009

Hemkommen igen efter en kort visit i den fina fina staden Linköping med sina härliga människor. Riktigt bra har jag haft det, men det blev en aning för kort tid kändes det som. Nåja, nu vet vi det till nästa gång i alla fall! ;) På vägen dit hamnade jag i en riktig småbarnsproppad vagn, jag tror inte det var någon utom mig själv då som inte var i sällskap av minst ett barn i åldern 1-6. Högljutt och livligt kan man kalla det, inte helt underbart kl 9 på morgonen. Men jag överlevde! xD

I morgon är det nyårsafton, och efter mycket om och men har jag beslutat mig för att inbringa detta år 2009 hos Anna med en massa Bladins-människor och annat trevligt folk. Först ska jag dock träffa Nette & Cazz i stan och försöka hitta nån trevlig restaurang att äta middag på. Helst en där man inte priserna gör en mörkrädd. Försöka går ju!

Ska bli skönt med ett nytt år tycker jag, även om det i praktiken inte innebär mer än att almanackorna ser annorlunda ut och man avslutar datumet med en ny siffra. Men det känns trots allt lite som en ny början, en chans att göra 2009 till ett riktigt bra år! 2008 har väl inte varit jättedåligt det heller, men på det stora hela känns det som att man hade kunnat göra det bättre. Nya tag om ett dygn och lite till alltså!

Nu blir det slutet av årskrönikan och sedan Mona Lisas leende, den ska vara bra har jag för mig.  Jag får väl passa på att önska alla ett gott nytt år (tror inte vi "hörs" innan dess), ha en riktigt härlig sista dag & kväll i morgon och njuut!
Ta hand om er! <3


Beröm

"Anna Olson och Mikaela Lindén klarade sina solon galant under ledning av Elisabet Hjelm, och Kulturskolan kan det där med att locka fram talanger!
Ungefär så stod det i SD om vår konsert för ett par veckor sen, lite glad blir man! :)
(Och försök nu inte att tolka det här som något slags skryt, jag blev faktiskt bara lite glad och det får man vara har jag hört! :P)

Material Girl

Just nu sitter jag och är lite sådär materiellt I-landslycklig över att Jakobs kompis kommit hem och fixat det trådlösa nätverket åt oss, vilket innebär att man numera kan sitta var som  helst i huset med den bärbara datorn. Jag ser genast många kvällar bli längre, men vi ska nog kunna styra upp det lite ändå. Annars är det rätt sjukt hur insugen man kan bli av dessa små apparater, det är verkligen lätt att bli fast på en massa hemsidor m.m. Illa, illa...

Annars blev dagen bara skön och avslappnad. Låg i sängen till 12-snåret, sen förflyttade jag mig ut till soffan där jag suttit och läst o flinat till "Mamma Mia" hela dagen. Den filmen vet vart den ska! Rörde dock lite på mig nu vid 5 för att ta en vandraruntochtittapåfolksjulpynt-promenad med pappa. Passade då även på att inviga min nya jacka, precis så lätt och skön som tänkt var den. Trevligt när det blir rätt! :)

Höpp, nu ska jag vandra vidare. Försöka få tag på någon som vill kolla in rean med mig i morgon hade jag tänkt. Egentligen är det min o mammas tradition, men hon är ju en aning förhindrad just i år, så vi får hitta på nått annat. :)
Tjingeling!

Men vi stal tillbaka den.

Nu sitter jag här, i min blinkande tomteluva, med magen full av supernyttig julmat. Köttbullar, lax, potatissallad, ostpaj, risgrynsgröt, julkola, skumtomtar, choklad och polkagrisar - allt i Viktväktarnas tecken. Eller kanske inte. Nåja, gott är det i alla fall och det är ju huvudsaken :)

Vi hade en del tur i oturen ändå, och mamma fick komma hem lagom till the gathering här hemma vid 4-tiden i dag. Trött och inte helt återställd var (är) hon och det gör fortfarande ont, men i lagom portioner så funkade allt jättebra. Det mesta blev väl som vanligt ändå och jag är helt klart nöjd med dagen! Där ser man, det går att fira jul utan att följa regelboken till punkt och pricka ;)

Julklapparna då? Jo tack, de var bara fina! Mycket från listan kom med, men gladast blev jag nog för resan till Italien i påsk (några dagar i min favoritstad nr 2, Rom, och efter det ett återbesök på den underbara gården på Sardinien där jag och mamma var på ridresa i somras), en snygg regn/vindjacka, Coldplay's "Viva La Vida", en klänning från Gant samt en snygg träningsoverallsjacka (låångt ord) för vinterjoggning. Superbra! En hel del spännande böcker, kläder, smycken, pengar och choklad fick också ta plats och jag är verkligen nöjd! Även "Be Delicious" var en julklapp från pappa, den parfymen kan jag bara inte lukta mig mätt på! Gissa vad som kommer att konkurrera med min gamla vanliga "Touch of Pink" de närmsta månaderna...? ;)

Morgondagen planerar jag att sova bort lite halvt, för att sedan ligga i soffan och kolla film hela dagen. Just film var nog det mest återkommande temat bland julklapparna i år; jag fick "Mamma Mia", Jakob en film om Elvis, en Hasse&Tage-samling och "Casino Royale", mamma fick "Inte utan min dotter" av mig och även mormor kammade hem ett exemplar av "Mamma Mia". Jisses, den filmen måste ha sålt helt galet, jag tycker var och varannan person man pratar med har köpt/ska köpa den!

Nä, nu ska jag gå ut i köket och dricka en kopp te med min käre far, prata igenom dagen och suga i mig den sista julaftons-känslan. En och annan skumtomte också, kanske? Gosh, det är ingen ände på det. Ganska så härligt, dock.

God jul!
:D



  

Have yourself a merry little Christmas

Okej, nu är det officiellt julafton (ja, jag ska gå och lägga mig) och jag har bestämt mig för att göra det bästa av situationen, oavsett beslut som tas. Det är ju trots allt bara jul en gång om året. Nästan.
God jul!


Julen är stulen.

Poff!
Där försvann all min julkänsla som jag jobbat upp de senaste två månaderna. Börjar sakta men säkert inse att inget - och då menar jag inget - lär bli sig likt den här julen.

I går åkte mamma ut för att provrida en ny häst i Vellinge. Det stormade och hade sig, vilket hästen inte tyckte om. I stället bjöd han/hon/den/det mamma på en liten rodeo-tur vilket resulterade i en punkterad lunga på stackars mami som nu ligger på sjukhus. I övrigt mår hon bra och allt sådant, inget annat blev skadat, men det kommer att ta ett par dagar för lungan att återhämta sig. Vi hoppas, hoppas, hoppas att hon ska kunna komma hem åtminstone till Kalle Anka, men det har varit lite olika besked om den saken.

En jul utan mamma är ingen jul, och kvällens släkt-tradition med julgransklädsel och julbordsprovsmakning fick ställas in. I morgon vet vi inte riktigt hur det blir, de ska prova att "stänga av" behandlingen i natt för att se hur lungan klarar sig på egen hand och sedan beror allt på det.

Oerhört besviken och ledsen är jag, det här är verkligen både min och mammas favorit-högtid (vilket ni förmodligen märkt i de flesta inlägg sen oktober?) och en sån tid då allt ska göras som det alltid gjorts. Man ska gå upp på morgonen och öppna julstrumpan, man ska stå på torget och frysa till julinblåsningen, man ska äta lunch hos farmor & kusinerna för att sedan åka hem hit och fira vidare med mormor & morfar. Och alla ska vara med. Så som det alltid varit. 2008 lär ju dock bli en avstickare, och det känns inte alls bra. Varför, varför, varför var det här tvunget att hända?

Å andra sidan, å den lite mer positiva (?) sidan som tittar upp i bland, inte minst hos pappa, så är det ju faktiskt ingenting att göra åt längre. Det som har hänt har hänt, och nu får vi liksom försöka göra det bästa av situationen. Dessutom kan det ju faktiskt komma att bli så här inom de närmsta åren, de äldre blir ju bara äldre ju längre tiden går. Så det är väl en sak att vänja sig vid, antar jag. Men tanken på hur det ska vara, hur det hade kunnat vara... Åh, varför? :'(

Get well!

Jag älskar dig, mami. Du fixar det här. Och vi med. <3
Det måste ordna sig, på nått vis. Det ska det göra.
Håll tummarna för oss!

There is something special about this time of year...

Ja, det är det verkligen! Men nu har jag nästan börjat tänka på hur trist det kommer att bli när allt är över. Julmaten uppäten, klapparna bortgivna och öppnade, julgranen utkastad och julpyntet bortstädat. Vad händer då? Men nej, riktigt så tänker jag faktiskt inte, inte egentligen. Det är bara för cyniskt och pessimistiskt för att vara mig. Nu ska det njutas i fulla drag av stunden i stället, det passar mig mycket bättre! Med närmare eftertanke tror jag att jag ska låta kvällen gå åt att slå in julklappar, skriva rim och bara mysa runt lite. Knapra på en pepparkaka eller två kanske; gårdagens offense mot dessa små figurer har tynat bort rejält under natten. Det gick fort! 

Work of art

Dagens underverk, är de inte vackra?! Speciellt glasyren tycker jag är hyfsat oslagbar...xD
 



































Baka baka pepparkaka

Låt mig inte se, och än mindre äta, en pepparkaka till i dag. I 2½ timmar har det har knådats, kavlats, tryckts och glasyrats (nytt verb, mycket fint) och nu är jag bara så trött på det. Men gott blev resultatet, och det är himla mysigt! I alla fall de första 1½ timmarna...

Jag flydde huset vid två-tiden för att ta mig in till stan och träffa Johanna; julfika och julklappsbyte stod på listan. I hela tre timmar blev vi fast på vårt favorit-fik där vi pratade om allt mellan himmel och jord och bara hade det allmänt trevligt. Den tjejen är allt bra oslagbar hon! <3

I övrigt har det inte hänt mycket sedan sist, i går tog jag en lång tur på stan med pappa för att leta julklappar. Då fick det samtidigt bli ett sorgset farväl av mina älskade bruna vinterstövlar som jag haft i drygt en månad, och de började redan släppa färg. Med tanke på pris & förväntad kvalitet är detta inte jättebra, så vi fick pengarna tillbaka. Men lite surt kändes det, jag gillade dem verkligen... :/
 

-



- Where to, miss?
- To the stars.

My heart will go on.

I dag gjorde jag som vår käre rektor uppmanade oss till på avslutningen i går; jag luktade på julen. Vaknade vid 11-snåret, gick upp och ut i vardagsrummet där en våg av hyacint-doft slog emot mig. Jag kände bara hur hela jag blev alldeles varm och glad, nu är det verkligen jul! Jojo, jag har tjatat om det där innan, men det kändes bara så bra och jag blev så glad!
 
Resten av dagen förflöt i lugnt tempo och det glada humöret höll sig på plats. Det blev precis en sådan skön slapp-dag som tänkt, jag har verkligen inte gjort mycket vettigt i dag!  Nej, stora delar har spenderats i soffan suckandes och snyftandes framför Titanic och till viss del även Upside of Anger. Bra filmer båda två, fast Titanic är ett par snäpp bättre och jag blev verkligen fångad av den. Erkännas ska att jag faktiskt aldrig lyckats ta mig igenom hela filmen förut, så det kändes bra att ändra på den saken nu. ;) 

Jullov.

Nu har jag jullov. På riktigt. Jag älskar det!
Tänkte bara passa på att tala om det. ^^
God jul på er!

                   

It's Christmas time.

I morgon. I morgon äntligen. Som det har väntats, längtats, räknats till denna dag. 18 december, jullov!!! Åh, det ska bli så underbart! I dag visade min kropp verkligen hur mycket denna vila är behövd, och brottningsmatchen med sängen i morse var tyngre än någonsin. Under dagen har hela jag bara varit upp och ner; kommit för sent, glömt saker, sagt fel namn till personer jag känner väl, bytt plats på ord ( ta bara Bössens Jeffhus, hur låter det?) och jag har även hunnit med att ta sönder 3 olika saker (varav 2 gick att laga) här hemma. Tja, fokuserad kan jag väl inte direkt kalla mig men jag fick MVG på mitt franskprov! ;)

17 december innebär också att det bara är en vecka kvar till julafton, inte helt fel! Jag har faktiskt hunnit med att köpa nästan alla julklappar redan, en eller två ska väl förbättras på lördag då jag ska göra stan med far min. Myspys! På min egen önskelista står inget speciellt stort sådär utan mest mindre saker som jag behöver & vill ha. Coldplays skiva "Viva La Vida", ny cykelsadel, kläder, ett särskilt halsband som spanats in, filmen "Mamma Mia", en jacka, mobilcheckar, biljetter till Globen, träningsoverall, pennskrin från Ordning & Reda, påfyllning av Coffeecard och annat trevligt. Sen är jag fullt medeveten om att jag inte lär få alla dessa saker, men önska kan man ju! :)

Julplanerna är inga storslagna, utan jag ser fram emot mycket sömn och mys med nära & kära. Tar dock tåget till Linköping den 28 för att hälsa på folket där, men annars planerar jag att hålla mig nere i Skåneland. Ska gå en dressyr/markarbetes-kurs 2-4 januari också, så det blir roligt!

Nähä hörni, nu ska jag gå och fixa i ordning lite för en av de 4 (!) fikorna i morgon. Ja du läste rätt, 4 gånger har lilla Mikaela planerat att fika med olika personer i morgon. Gees, det får bli en lång springrunda i helgen! xD

Earthquake. Eller kanske earth-wake?

Woosh, jag fick ett minst sagt annorlunda uppvaknande i morse kan jag säga. 06.21 vaknar jag av att hela världen bara skakar, fönstrena skallrar och dörren slår. Jag får panik, slänger täcket över huvudet och bara ligger där. Tilläggas kan ju att jag vaknade rakt ur en mardröm, så jag kopplade ju saker och ting lite annorlunda i början om man säger så.. Efter ett tag när det slutat skaka går jag upp till mamma för att fråga vad det är som händer. Hon bara grymtar något om att det säkert är någon sprängning till Citytunneln (vi bor 250 meter från Hyllie-stationen) eller nått och så går vi och lägger oss igen. När jag vaknar en timme senare får jag reda på att det var en jordbävning vi kände, som mätte upp till 4.7 på Richterskalan. Jorbävning? I Skåne? I Sverige? Ja, det var ju inte direkt vad man räknat med skulle hända, men okej! x)
Nåja, resten av dagen överlevdes utan större katastrofer i alla fall, men ni kan ju gissa vad som var det stora samtalsämnet i skolan ;)

På tal om skolan så har jag nu inofficiellt jullov, eller det sista provet & presentationen är i alla fall avklarad. Sen att själva avslutningen inte är förrän på torsdag är en helt annan sak. Skönt är det i alla fall att vara klar, och både prov & presentation gick bra :)

Nu ska jag pysa i väg en stund till stallet tror jag, hämta upp en grej hos Mini och tömma ur älsklings skåp lite. Hemska tanke.

Aint no sunshine when he's gone.

Ja, nu har han slutligen åkt iväg, min lilla sagoponny. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det känns bara så konstigt. De senaste dagarna har innehållit en hel del tårar men också en del goda skratt. Jag pendlar liksom mellan att vara lycklig för hans skull och att vara jätteledsen vid tanken på hur mycket som försvinner. Någon som alltid finns där, en massa möjligheter och världens bästa kompis försvinner samtidigt som jag vet att det här är det bästa för honom. Men det känns bara så... konstigt. Plötsligt finns han inte där längre, och plötsligt gör det bara ont att se bilderna på min vägg, titta på rosetterna, läsa namnen och lyssna på låtarna. Värst är det på kvällarna då man får tid att tänka på allt, då är det verkligen lätt att deppa ner sig. På dagarna känns det liksom lite lättare, med skola och härliga vänner som håller en on track, men på kvällen kommer som sagt allt tillbaka igen och jag tror att jag gråtit mer de här senaste dagarna än under hela året förut. Ja, konstigt är nog rätt ord att beskriva det. Konstigt och väldigt, väldigt ledsamt. Jag saknar honom redan, min lilla häst.

En annan sak jag upptäckt under de senaste dagarna är hur svårt det tycks vara för vissa att förstå vad en sådan här händelse betyder. Jag har stött på en och annan som verkar totalt oförstående över hur man kan bli så ledsen, "det är ju bara ett djur". Det här gör mig både arg och förvånad, att folk kan vara så korkade. Det är inte alls bara ett djur. För dem kanske det är det, men för mig är det en bästa vän som jag tagit hand om och som tagit hand om mig i flera år. Vem har sagt att en kompis måste kunna gå på två ben, prata och handla i en affär för att betyda någonting? I bland är det faktiskt himla skönt att ha någon som inte svarar eller säger emot med ord, utan bara finns där och lyssnar. En hästs mjuka mule och lena päls kan faktiskt vara ett mycket bättre botemedel än människor med sina ord i bland. Det är så dumt, så dumt att särskilt vi hästmänniskor har blivit stämplade med en sådan stämpel som gör att många bara tycker att vi är allmänt fåniga med våra djur.  Så dumt, och så fel. 


<3


And as you move on, remember me.
Remember us and all we used to be.

You touched my heart, you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you
I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I know your fears and you know mine
We've had our doubts but now we're fine
And I love you, I swear that's true
I cannot live without you.

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me.



Flummigt luciafirande och bad, bad news.

Sitter just nu i en lite tystare skola än vad den var för fem minuter sen. Alla är verkligen totalt utflippade i dag och skolan sjuder av julsånger som spelas på högsta volym. Jag hade alldeles nyss en alldeles egen liten gosskör som satt och vrålade "Mer jul" i öronen på mig, underbart! Tonarten kan väl diskuteras, men lite härligt är det..:)

Ja, luciafirandet är som sagt i full gång, och jag får väl erkänna att både en och två lussebullar redan funnit vägen ner i magen. Men så ska det vara! I morse lyssnades det till det korta men intensiva luciatåget, superduktiga var dom! Åh,vad det är mysigt alltihopa...

Något som är mindre mysigt är telefonsamtalen jag fick i onsdags. Först ringer Sarah och berättar att hon fått Roffe såld och att han snart åker upp till Kalmar till sin nya ägare. Ett par timmar senare ringer Louise och talar om att Cliff inte ska få vara kvar längre, han är för sliten för att ridas "ordentligt igen". Han ska först flyttas ut till Kvarnby och stå där tills någon köper honom, som promenadhäst.
 Först blev jag helt sjukt ledsen, det är ändå en bästa kompis som jag tagit hand om i 3 ½ år som försvinner... En kompis som inte sviker, någon som lyssnar på en och bara finns där helt enkelt!  Det kommer bli otroligt tomt utan honom och jag kommer sakna det som in i, men jag får helt enkelt klamra mig fast vid de fina minnen vi fått tillsammans. Dessutom kommer det ju bli sjukt mycket bättre för honom där ute, för vad gör han egentligen på MR? Så ja, det är bara att hoppas på att det blir någon bra ägare som är snäll mot honom, och att jag kan får träffa honom lite då och då i alla fall. Men gud, vad jag kommer sakna allt...
<3

Energi sökes.

Ja, själv har jag nämligen lyckats tappa bort min. På nått höger. Det är så mycket jag borde plugga, fixa, ordna, göra, men jag orkar bara inte. Vet inte riktigt vad det är som har hänt, men känslan av orklöshet har bara gjort ett blixtkreig- anfall och liksom nästlat sig in i hela mig. Jag antar att det är kroppens anrop efter jullov, men innan dess är det två presentationer, fyra läxor och tre prov som måste klaras av. Och pluggas till. Cheese Louise.


Somedays.

Nu sitter jag här igen. Och lyssnar på hur det ihållande regnet spolar bort all den fina snön vi fick under gårdagen. Ja, ni läste rätt. Vi fick snö. I Malmö. Igen. Det är ovanliga grejer ska jag säga, oftast brukar vi inte få nån snö på hela året och nu har vi fått det två gånger inom loppet av två veckor. Inte mig emot dock, jag älskar det! Men den kan gärna få stanna lite längre än vad den redan gör...

Precis hemkommen från dagens prövningar, och nu är jag hyfsat slutkörd. Joggade en lång (för att vara mig) runda i morse, sen var det cykling till skolan där det var hålligång 9-15, massa plugg efter det och så bar det av till stallet för ridning av pälskling & hoppning favorit-PC. Yes, du läste rätt igen, jag är totalt förälskad i den pållen numera. Han är kul :)   

I skolan fick vi gymnasie-katalogerna (bättre sent än aldrig, right?) och jag måste erkänna att dragningskrafterna till detta underverk har varit lite väl starka i bland. Men nu tror jag nog att jag har tittat på alla inklusive mig själv ett par 10 gånger, så nu får det räcka. För den här timmen. ;P Har ofta frågat mig vad det egentligen är som är så himla intressant, men jag har  inte lyckats komma fram till nått vettigt svar. Det bara är så, helt enkelt. :)

Nähä, nu tror jag att jag ska ta och plumsa i säng, det är ju trots allt en dag i morgon också. Ovanligt nog.
Gonatt!

Färdigbakat!

Ja, nu är lussekatterna färdigbakade och jag sitter här med en ljummen, mjuk, nybakad bulle i handen. Ljuvligt!

Förresten så upptäckte jag just att saker och ting tycks fungera som vanligt här nu, bara för att jag precis skickat in ett felmeddelande till blogg.se. Pinsamt nog. Haha, men sånt är livet! :D 


Julsånger och irriterande bloggproblem.

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.





Ja, precis det där vill jag ha! Det är en ganska hagalen låttext egentligen, men samtidigt är den så rätt, så bra! :) Och det är ju faktiskt för en
god sak som glädjer alla (?). ;)


Nu sitter jag här hemma med julskivan på högsta volym, och bara njuter. Jag har studiedag från skolan och det mesta känns bara bra.
Har dock dragit på mig en förkylning vilket innebar feber i söndags kväll & i går, men i dag känner jag mig tio gånger bättre. Lite rethosta & täppt
i näsan bara, men det kan man leva med!

På tal om retligt så är det precis vad min blogg  har blivit. Det går liksom inte att byta rad eller ha blanka mellanslag,
och inte gör den det själv heller (därav stjärnorna mellan varje stycke och den något konstiga uppdelningen). Nej, allt
jag skriver hamnar på en enda rad som blir ungefär så häääääääääääär lång. Och lite till. Störigt nog.
Hoppas dock att det är något övergående tekniskt fel, för så här kan vi inte ha det! :P

Under dagen (eller i alla fall det som återstår av den) planerar jag att plugga till några av mina många prov, kanske städa lite
och så ska jag se en av filmerna som inhandlades på Ullared. I kväll blir det lussekatts-bak för hela slanten, wonderful!
Hembakta lussekatter är något av det bästa som finns, och själva bakprocessen är inte helt dålig den heller, även om inte 45:e
bullen känns riktigt lika kul att göra som den första, och degen inte känns riktigt lika god tredje gången som första.
Men så ska det vara!
:D

RSS 2.0