Working 9 to 5

Working 9 to 5, what a way to make a living, it's enough to drive you crazy if you let it...

Yesbox, jobbar är vad jag gör, och kanske är det den största anledningen till att 12 dagar har gått sedan jag senast lät fingrarna valsa över tangenterna på detta vis. Jobbet i Folkets park har alltså rivstartat, och segt är bara förnamnet... Men pengarna blir fina att ha!

Den senaste veckan har dessutom kryddats av en styck Cyrano att ta hand om, och när jag till slut landat hemma kring 9 på kvällen har jag utmattad rumlat i säng med besked. Återigen fascineras jag av dem som orkar med både jobb/skola och häst varje dag, året om... Nä, en vecka här och en dag där räcker alldeles utmärkt för mig - jag har ju trots allt ett liv att leva!

Nu kommer jag osökt in på ämnet midsommar, och i förrgår var det alltså dags för denna ljuvliga högtid. Dagen började med ett morgondopp i det blå, solen strålade och det var som upplagt för en härlig dag, kväll och natt! Firade gjorde jag på två håll; jag började traditionsenligt nog med familjen och två andra familjer nere i vackra Smyge. Vi fick en helt fantastisk dag med strålande sol - så ska det vara!

Firandet fortsatte senare för min del hos Nicole i Bunkeflo, och det blev nästan lika lyckat som när vi festade där för sisådär två veckor sedan. Grädde i håret, vodka på benen och vin i klänningen hade jag dock kunnat leva utan, men det är sånt man får leva med!

Idag har jag mixat stall & strand, och två dopp i havet samt en hel del förbättring av solbrännan har det blivit. Vattentemperaturen ligger nu kring 20 grader, och det är helt underbart skönt! Senare under eftermiddagen var det dags för Cyrre, och i dag red jag ut med Tove. Underbart det också, och känslan av att flyga fram i galopp bland allt det gröna är svår att slå alltså... Gillar vi sommaren? Japp!

I morgon är det back to business som gäller, men turligt nog får jag då två medarbetare att dela bördan med. Sedan är jag ledig igen tisdag & onsdag, och då blir det Smygemys och Österlen-tur som gäller. Sommarkänsla till tusen! 


Free falling

Idag slog jag rekord. Idag lämnade jag sängen tidigt, tidigare, tidigast. Tja, åtminstone jämfört med de senaste 8 dagarna, och allting är ju trots allt relativt!

Helt allvarligt talat känns det inte som att jag har gjort någonting sedan jag tog studenten. Det är inte en negativ känsla, inte alls - tvärtom så känns det underbart skönt att inte vara uppbokad med saker att göra alla timmar på dygnet. Sedan att känslan inte är riktigt rätt är en annan femma, och jag har faktiskt sysselsatt mig lite sådär lagom mycket på senaste. En söndag i Pildammsparken, en fika med Åsa, en lunch med mamma, ridning, två studentfester, en tur i stan med Johanna & Freddie, en trip till Smyge, lite barnvaktning och fest hos Nicole har jag hunnit med, och det hela har blandats med en del sanslöst slappande.

Snart blir det dock andra bullar, och i går fick jag mitt jobbschema för sommaren. Jag måste erkänna att jag blev en aning chockad när jag såg tiderna - jag har skrivit på kontrakt att jobba fram till 7 augusti, men enligt schemat ska jag jobba fram till den 27 september... Jag protesterar dock inte - det innebär ju bara ännu mer pengar och ännu mer sysselsättning under den annars ganska så tomma hösten... :)

På tal om sysselsättning så ska jag sysselsätta mig med att äta lite nu, magen börjar skrika rejält efter mat. Senare i dag åker jag till stan med Elina och i kväll väntar picnic på Flotten för att fira min extramorfar som fyller 90 år i dag. Stort grattis till honom!
Shoshoshosho

Tillbaka från en tid i fina stugan, skaffat mig en gnutta sommarkänsla trots det äckliga vädret, och snart bär det av till Nicole för partey. Je l'aime!

Enjoying life

Jag hittade en gammal svenskuppsats för ett tag sedan. Där hade jag skrivit att min favoritstund på dygnet var sådär kring 8 på kvällen. Det stämmer inte riktigt, måste jag säga. Inte alltid. Inte för tillfället. Det är nämligen nu. Just precis nu. Min favoritstund på dygnet är helt enkelt nu, när klockan har passerat midnatt, tre fjärdedelar av familjen (och Sverige) har släckt lampan och jag själv sitter och hänger i nått soff/sänghörn och njuter av ensamheten. Det är förvisso inte ofta jag får chansen att ärligt uppleva denna stund (normalt folk med meningsfulla saker att göra sover vid det här laget), men när möjligheten ges är jag inte sen att hänga på. Det är fint, helt enkelt. 

Hade jag varit riktigt smart så hade jag ju gått och lagt mig för ett tag sedan, men faktum är att jag har dissat det där med att vara smart ganska rejält den senaste veckan. Jag gör inte längre saker som jag måste, utan det har mer och mer blivit att jag gör vad jag vill. Har jag lust att göra något så gör jag det och annars låter jag väl bli I guess. Det må inte alltid uppskattas av resten av världen, men sånt får man ta. Om drygt en vecka börjar jag jobba, och då blir det hardcore skärpning som gäller. Until then - well, jag tror jag fortsätter som jag börjat. Är uppe för sent, sover för länge och njuter av livet så som jag vill ha det. Det känns som att det är meningen på nått vis.

(om det blir lite tomt här på bloggen framöver så beror det nog på att jag är fullt upptagen av att slappa.)


Kvitterkvitterpip

Plötsligt upptäckte jag att det gått två timmar och att koltrastarna började sjunga utanför fönstret. Dags att gå och lägga sig? Njesh.

Så kan det gå!

Nedan följer en magnifik msn-konversation två studenter emellan:

nets. says:

mihihihihi!


Elan says:

miiiiiiihhh!


nets. says:
 
?*
tror du inte din laptop tröttnar på dig snart+


Elan says:

för vi har ingen skola så vi kan sitta uppe och prata tills det blir ljust ich jag älskar det ocg jag älskar dig och nej för DEN ÄLSKAR MIG!! det kallas besvarad kärlek, liksom


nets. says:

aaaaah den fina fina underbara besvarade kärleken! vad glad jag blir!och ni behöver inte ens ha några ansträngda stunder tillsammans (läs: engelskuppsats) utan kan bara ha de roliga upplevelserna ihop


Elan says:

men eller huuur! hur underbart är inte det liksom? fast... det där låter som om jag aldrig mer ska vara seriös i hela mitt liv. eller i dens liv. eller nått. hur det än är så låter det lite..oseriöst. ska det vara så?

nets. says:

men det är som i ett äktenskap. de svåra stunderna ska inte komma förrän långt efteråt. typ barn. så du kan vänta minst nio månader innan du behöver oroa dig för att ni har det alldeles för lugnt och sköntnu är det smekmånad!


Elan says:

ah, jag gillar smekmånad! brukar man få frukost på sängen då? du vet, sån fin hotellfrukost med pannkakor och paprikabitar? och öl?


nets. says:

mer champagne.
men annars stämmer det bra!


Elan says:

ah, jag gillar champagne oxå!
bättre, till och med.
man blir int tjock
 

nets. says:

så det är väl bara att informera familjemedlemmarna om vad som gäller?haha


Elan says:

yäääz!


nets. says:

ölmage


Elan says:
 

och lapotopen.
jag såg sjukaste ölmagen i dag!! den var verkligen rund. alltså, rund. och då menar jag cirkulääär. som en badboll. sjukt.
 

nets. says: 

hahahahha
fina små gubbar


Elan says:

fast det var faktiskt det värsta av allt. han var U-N-G!!


nets. says:

det är så fint när de har på dig de minimala badshortsen också och svettas på stranden ^^


Elan says:

typ...25?
urk.
han cyklade.
utan tröja. utan badshorts.
eller vänta lite, han hade byxor alltså!
bara inte badshorts.
tror jag.
 

nets. says: 

men oj!
när man är 25 har man väl bara fladder om man är tjock? det är 55+ gubbarna som har patent på de perfekta ölmagarna
hahahahaha. hade varit lite spännande utan både tröja och byxor...


Elan says:

fladder? jag hänger inte med dig där riktigt.
kan en mage fladdra?
usch, nu kommer jag inte kunna sobva.


nets. says:

för att du tänker på fladdrande magar? xD
nej, men när man är tjock blir det mer... dallrigt på nåt sätt


Elan says:

det, och mycket annat.
typ... som den cirkulära ölmagen UTAN byxor.
eller, alltså... magen har ju vanligtvis inga byxor ändå. men personen, liksom.

Afternoon tea

Min förkylning går på speed. Fråga Nette, hon vet. En vacker deklaration om Mikaelas tillfälliga hälsa fick hon nyss, och jag är nu framme på punkten nysattacker deluxe som möter rinnande näsa som möter rethosta. Inte okej.

Jag har dock trotsat min förkylning lite idag och var på en riktigt trevlig cykeltur i det vackra vädret med mina fina föräldrar. Vi började på Bloom in the Park där vi drack härligt Afternoon Tea som åtföljdes av bl.a. scones, snittar och vaniljbakelser. Efter detta rullade vi vidare och promenerade i Pildammsparken för att beskåda grönskan (och en och annan mindre smickrande bar överkropp, tyvärr). Vi traskade in på en fotoutställning i det gamla vattentornet vilken var galet fin, blev riktigt köpsugen av några bilder... Till sist trampade vi vidare mot Rönneholmsparken och snirklade oss därifrån hem. En fin eftermiddag, alltså!
Pics of the D-day
Material girl

Förresten, glömde jag att nämna att mina fina föräldrar bestämde sig för att ge mig mina drömmars laptop i studentpresent? Nu är jag i alla fall extremt stolt ägare till en röd Sony Vaio-laptop, och jag bara älskar den!


FREEDOM!

Shit.

Shit, vad livet är fint ändå. Shit, vilken underbar dag det var igår. Shit, vad jag har ont i halsen. Shit, vad mycket skoskav jag har. Shit, vilka fina presenter jag har fått. Shit, vilka underbara människor jag känner. Shit, vad kul jag hade i går/natt/morse. Shit, vad jag har ont i huvudet. Shit, vad jag mår som jag förtjänar.

Studenten är alltså över för min del, och för inte så länge sedan vaknade jag upp bakis och arbetslös (nästan). Ångestladdat? Knappast! I stället gläds jag åt vilken underbart perfekt alldeles jättefin dag jag fick i går, och njuter av att ha hela livet framför mig. Ett 80 år långt sommarlov, liksom. Om jag vill.

Hela den gågna veckan har gått i studentens tecken, vilket är en anledning till att jag inte varit datoraktiv för fem öre. Jag har hunnit springa runt på sammanlagt 8 studenter och i går var det alltså min tur. Solen sken, det var 22 grader varmt och inte mycket hade kunnat vara bättre faktiskt. Jag och Åsa höll vårt tal under ceremonin vilket alla överlevde, vi fick våra slutbetyg (19,01 p.) och sedan var det partey resten av dygnet.

Efter att ha varit här hemma och ätit, snackat med nära och kära (tack för att så många tog sig tid att komma hit!) samt öppnat en del presenter åkte jag, Freddie och Erika bort till älskade Johanna som oxå tog studenten i går. Efter presentbyte, kladdkaka och snack så for vi vidare till Hipp där vi dansade natten lång. Sjukt bra musik, sjukt bra drag och tiden gick alldeles för fort! Efteråt tog vi en taxi till Bunkeflo där vi chillade med Nicole & vänner tills ögonen gick i kors.

Vid 6 i morse stupade jag i säng, hög på glädje och trött som en sork. Konstigt nog ville kroppen bara sova 4 timmar, och vid 10 var jag pigg & vaken igen. Well, varför inte?

Anyways, det har varit helt galet underbart i alla fall, och även om det känns helt sjukt underbart att vara klar med allt så hade jag ju kunnat tänka mig att uppleva det igen. Nåja, nu börjar resten av livet, och fan vad bra det ska bli!!

Puss från en lycklig student!

                      


LYCKA

FÖR VI SKA TA STUDENTEN, FÖR VI SKA TA STUDENTEN, FÖR VI SKA TA STUDENTEEEEEN, FY FAN VAD VI ÄR BRA!!!

(24 timmar kvar till utsparken, och jag bara älskar det! Snart, snart, snart!!! 
Livet är så jävla underbart, och i morgon kommer bli så galet bra. PUSS!)
We live in a beautiful world

Mja, tisdagsmorgnar är inte så pjåkiga ändå. Speciellt inte i sällskap av fina vänner, perfekta pannkaksfrukostar och TRE DAGAR TILL STUDENTEN!
xo

RSS 2.0