There.

Prioriteringssystemet visade sig fungera bra, och nu sitter jag här med en hel timme kvar att göra av med innan det är dags att hoppa in i taxin. Tänkte passa på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR och en riktigt fin början på 2010 (och avslutning på 2009, för den delen...)! Jag hör av mig när jag kommer hem igen, förhoppningvis lite brunare och lite bättre än vad jag är nu.

Ha det underbart och lev livet, för det tänker jag göra!
:D


Halfway

Sådärja. Jag kan avsluta mitt letande. Bikinidel 1 har parats ihop med bikinidel 2, och klänningarna ligger nerklämda nånstans i min resväska som för övrigt är stor nog att rymma självaste Göran Persson. Är det bara jag, eller blir resväskor alltid lika fulla i slutändan oavsett hur mycket eller lite man tänkt ha med sig?

Hursomhelst, packningen är lite halvfärdig nu men de jobbigaste småsakerna är kvar. Vi åker inte härifrån förrän vid 3-tiden i morgon, så jag planerar att packa en del i morgon bitti också. Samtidigt som jag duschar, går runt i ansiktsmask och ser ut som Grinchen själv, fixar händer & fötter, skriver adresslista, rensar ur min plånbok och allt det där andra jag hade tänkt få klart innan vi åker. På något vis gillar jag det där med att resa riktigt tidigt på morgonen som vi brukar göra, det blir liksom inte samma utrymme för onödiga saker som bara försenar en då... Å andra sidan hade att åka på morgonen i detta fallet inneburit att vi landade i Kapstaden klockan 3 på natten, vilket inte heller känns jättelockande... Jag får helt enkelt se till att slipa på prioritetssystemet tills i morgon så att jag hinner med det allra nödvändigaste!

På tal om att göra det allra nödvändigaste så känner jag att det inte riktigt är vad jag har för mig just nu. Bloggen i all ära, men något säger mig att jag kanske skulle gå och packa lite till ändå, för att vara på den säkra sidan. Vem vet, det kanske resulterar i att jag får en minut eller två över för datorn i morgon?

Puss, kram och ha det underbart!
Confusion

Jag tror att jag har begått ett misstag. Jag tror att jag, i någon form av sinnesförvirrat tillstånd, har slängt ut alla mina sommarkläder genom fönstret och inte brytt mig om att plocka upp dem igen. Jag hittar ingenting! En bikinidel här, en flip flop-sko där, men ingenting som hör ihop. Solglasögonen vågar jag inte ens tänka på var de ligger och lurar, och inte heller mina sommarklänningar vill ge sig tillkänna. Tro nu inte att jag har en ovanligt stökig garderob och att det är anledningen till min förvirring, nej då. Ehm, absolut inte. Det kan jag väl aldrig tänka mig? Oh nej. Hrm. Just det. 
 
Här och där

Jag tycker inte om Spotify.
Ash, där ljög jag. Jag tycker massa om Spotify. Vad som däremot ogillas är deras enerverande reklaminslag som kommer och stör mig mitt i min Melissa Horn-terapi. Just när man sitter där och njuter som bäst och känner hur bra allt är så kommer det en liten jäkel och pratar om att jag ska köpa någon hittepå-skiva som jag inte är ett dugg intresserad av. Blomsterflugor som flyger in i näsan är inte heller jättepopulärt, om jag ska vara uppriktig.

Jag har ätit tomtar i dag. Skumtomtar, chokladtomtar, pepparkakstomtar, crisptomtar, you name it! Det känns lite hemskt faktiskt, gånger två. För det första äter man ju faktiskt avbildningar av självaste tomten, och för det andra är det inte ett dugg nyttigt. Det är lite som att äta semlor som ser ut som Fredrik Reinfeldt. Lite hemskt och brutalt, liksom. Jag gillar inte ens Fredrik Reinfeldt. Men jag gillar tomten!

Nu har blomsterflugan flugit ut ur min näsa och i stället bosatt sig på datorskärmen där han vandrar omkring och ser dum ut. Han viftar inte ens på fötterna när jag försöker jaga honom med pilen. Tråkig filur det där. Tacka vet jag skumtomtar, dem är det lite ordning på!

18 going on 80

Ibland känner jag mig bara så gammal.

Here we go again

Hej pluggångest, jag har inte saknat dig!

Student 2010? Hell yeah!

Timber

Vår julgran välte i natt. Japp, jag är allvarlig. Den trillade. Platt fall, bara sådär, klockan halv två på natten. Det blev ett jäkla brak kan jag säga, och vi flög flera meter upp ur våra sängar. Ett par julgranskulor från Ilva fick sätta livet till, men annars kom ingen till allvarlig skada. Granen, den bara låg där, och såg nöjd ut. Det är ingen ordning på dagens julgranar!

Nu är herr Julgran återuppställd och påklädd igen i alla fall, och han har fått allt stöd i världen för att hålla sig på stammen. Det var lite intressant måste jag erkänna, att stå och klä granen vid tvåtiden på julafton/juldagen. Inte riktigt så det brukar gå till, om man säger så... 

I dag går dock allt till som det brukar på juldagen här hemma; med andra ord är det ingen som gör något vettigt. Själv har jag spenderat större delen av mina vakna timmar nerbäddad i sängen tillsammans med min förkylning som blivit värre under natten. Men med One Tree Hill season 5 som sällskap funkar det mesta. Det var en av julklapparna från min käre bror i går, gissa om jag längtat efter att se den! Annars blev det lite blandade julklappar i år, där bland annat nya ridstövlar, en "BabyLiss iCurl", "False Lash Effect" mascara, klänning, plånbok pengar, kläder, skivor och filmer ingick. Jag kammade även hem en epilator som jag förvisso hört ska vara världens tortyr-redskap, men vill man vara fin så får man lida pin... Right? Right!
 


Meeerry Christmas

I de här sista timmarna som är kvar av en för övrigt mycket underbar julafton, vill jag bara önska alla fina människor en riktigt GOD JUL! Hoppas ni har/har haft en lika härlig dag som jag och att det fortsätter på det viset. Själv ska jag bänka mig i soffan för kriminalserie och skumtomtar och bara ha det bra.

 Pusspuss!

När det lackar mot jul

Alltså, jag har precis suttit och skrivit in alla julrimmen i datorn bara för att skriva ut dem i en någorlunda läslig form och lacka på paketen (old school ftw!). Jag skrev väl sisådär 15 rim kanske, och inte en enda gång lyckades jag få ordet "önskar" helt rätt. Det blev allt från "öbnkar" till "ösnklar", men aldrig ett helt korrekt och normalt "önskar". Kanske är det inte meningen att jag ska önska folk god jul i år?

Fast, med närmare eftertanke insåg jag just att det inte är mycket jag får rätt i datorernas värld i dag. Vad sägs till exempel om "spitiruell", "våf" och "Mikaklea"?  

Well skitsamma, nu ska jag gå och vara händig i stället!

Christmas tree

I dag har vi klätt gjanen. I morgon är det jul. Paw rihktitt. I'm lovin it!


Love

Lyssna och njut.Coming up

Inspiration? Inte det minsta. Saker att berätta? Mjo. Intressanta saker att berätta? Njä. Bra sätt att berätta dem på? Definitely not.

Så var det alltså med det, och jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att fylla bloggens dagbokssyfte utan att tråka ut er fullständigt. Ni är förmodligen inte mer intresserade av vad jag haft för mig än vad jag själv är i alla fall, så det kanske inte gör så mycket. Det kanske räcker med att jag säger att sista tiden har fyllts till viss del med den klassiska julstressen, men att jag nu funnit ro och njuter i fulla drag av allt. På dagarna pysslar jag med Dackan, umgås med nära och kära, med julklappsrim och med Sex & the City season 1.

Snart är det jul på riktigt, je l'adore!


Christmas time

"Julklappar" får bli dagens ord, och jag har spenderat större delar av dagen på stan med min kära familj. Nu är mina julklappsinköp så gott som färdiga för i år, och självklart passade jag på att blinka till mig en julklapp till mig själv också. En grymt mysig vinter/julkofta från Bondelid blev det, och jag bara älskar den!

I kväll har jag varit hos Elina; ätit mat, kollat film och snackat en massa allmänt strunt. I like!


Snö.

Den här rysligt vackra låten tycker jag passar bra i dag... :)


Good morning

Jaa, för mig är det faktiskt en riktigt god morgon. Snön fortsätter att virvla ner utanför fönstret, jag har fått världens bästa start på jullovet, och dagen som ligger framför mig är fylld av... nothingness. Ingenting av värde ska jag göra, och risken att jag blir kvar här i sängen ytterligare en timme eller två är ganska överhängande. Inte mig emot, inte ett dugg faktiskt! 

I går påbörjades som bekant Lovet med stort L, och efter en ganska mysig avslutning i kyrkan & skolan banade vi oss iväg genom snön (dagens köldchock nummer ett för mina tår) för att inta Espresso House där julfika & julklappsbyte väntade. Mätta och belåtna stapplade vi ut efter ett par timmar, och jag tog bussen hem för att laga lite kola som jag senare tog med mig till terminsavslutningen och min sista ponnylektion någonsin. Lite sorgligt kändes det allt, men det var en väldigt rolig/galen avslutning i alla fall.

På kvällen shakade vi loss på Prins Bernhard där det var 18+, och efter att ha köat i typ en halvtimme iklädd nylonstrumpor, kort klänning och pumps (dagens köldchock nummer två för mina tår) hade jag en underbar kväll/natt där inne. Massor av dans blev det, och jag hade lätt kunnat hålla på lika länge till när de började stänga ner vi 3. Jag verkade dock vara ensam om den saken då jag var den enda som fortsatte att dansa i kön ut, men är man speedad så är man!

Vid 4-tiden grep dock tröttheten in, och så sov jag som en stock fram till 12.09. När jag vaknade var det lika vitt och fint utanför fönstret som igår, och jag hoppas innerligt på att snön håller i sig åtminstone en vecka till. Underbart mysigt!

Lyckopiller

Som om min redan existerande lycka inte vore nog fick jag just en stor dos bekräftelse och ett rejält scoop självförtroende. Livet är underbart!

I'm dreaming of a white Christmas...

LLL. Lycklig, lättad och längtansfull. Pourquoi? Jullov, jullov, jullov!!! Kan ni fatta det? Nej, inte jag heller.

Okej, jag har faktiskt inte jullov officiellt förrän i morgon vid 12-snåret, men det är inte det som räknas. Vad som räknas att allt det jobbiga är slut för det här året; läxorna, proven, uppsatserna, you name it! De betyg jag fått i år är jag mer än nöjd med, och det är så sjukligt skönt att det bara är en termin kvar nu. Det kommer inte att bli lätt, men sedan är det i alla fall slut. Forever.

Som kronan på verket har herr Vinter skänkt mig lite extra lycka genom att ge oss en massa snöande hela dagen. Nu på kvällen har det börjat lägga sig på marken också, och jag hoppas innerligt på en vit jul! Eller, åtminstone några vita dagar...?


Two weeks to go.Yippieyay!


Nightmare

I morse vaknade jag (ovanligt nog). Jag hade drömt en mardröm, där jag försovit mig flera timmar och var stressad som en julskinkegris. Saken blev inte mycket bättre av att jag upptäckte att det inte alls var en dröm, utan alldeles sant. Jag hade försovit mig. Big time. 2 timmar och 20 minuter, närmare bestämt. Woopsiedaisy!  


Ett gott skratt förlänger livet!

Vad sägs om lite härlig humor så här på kvällskvisten? Jag vet inte hur det är med er, men själv skrattar jag så tårarna rinner emellanåt i denna härliga sketch:


"What do you mean 'can't access printer'?! I can access printer! It's right here for God's sake!"

"'A problem of type 2094 has occurred.' Of all the 2093 other problems you have for me - I get this?!"

Newbie

Inte nog med att Regina Spektor var underbar, i Jenny Owen Youngs som var förband hittade jag en ny favorit att lägga till listan. Grymt härlig tjej (även om just denna videon är ganska så urusel...)!


One more time with feeling

Jag önskar att i går vore i dag. Det var underbart, verkligen helt underbart. Det är egentligen inte förrän nu som jag känner hur bra det egentligen var, innan har det liksom mest varit en lätt melankolisk känsla över att det inte gick att spola tillbaka tiden och uppleva allt igen. Men jag ska uppleva det igen, det har jag bestämt mig för. Nästa gång Regina Spektor befinner sig i min närhet kan ni räkna med att jag är där, och bara där!
Dreams are coming true

Lussebullar och Regina Spektor. Det var mina två första tankar när jag blev väckt strax före 7 i morse, kanske inte så konstigt att jag inte kände av tröttheten som borde ha varit på plats? Upp skuttade jag i alla fall, glad som en lärka, och så uppvaktade vi min käre far som fyller 50 år i dag. Det blev presenter, sång och så frukost (lussebullar och varm choklad - så borde man ha det alltid!) framför luciatåget som sändes på TV så klart, precis som vi alltid gjort alla luciamorgnar som jag kan minnas i alla fall. Fruktansvärt mysigt, och med en sådan start på dagen kan inte mycket gå fel...

Släktkalaset i går var faktiskt över all förväntan, även om det blev lite långdraget att sitta och gagga med 80 plus-arna efter några timmar... Vi höll oss dock vakna efter att alla gått hem fram till 12-slaget (kortspelsturnering blev lösningen för att hålla käre pappa vaken utan att tala om vad som pågick) då Elina med familj ringde på dörren och uppvaktade pappa med champagne. Härligt! När vi gick upp i morse såg vi dessutom att de varit här i natt och pyntat huset med ballonger, 50 års-flaggor och annat fint, haha. Det gillar jag! 

Något jag gillar är att jag om cirkus 20 minuter styr kosan mot KB för att uppfylla en konsertdröm jag haft länge; jag snackar ju så klart om REGINA SPEKTOR! Jag har varit alldeles speedad och lycklig hela dagen (läs helgen) och nu kan jag bara inte vänta tills det äntligen är dags. Usch, vad det kommer att bli underbart! 

Ha en underbar kväll, för det kommer jag garanterat att ha!

 


This and that.

I går var det New Moon (underbart). I dag är det släktfest för min snart 50-åriga far (inte fullt så underbart). I morgon är det lucia, och till på köpet Regina Spektor (underbarare än underbarast). Så kan det vara, och jag gillar det. Är det förresten någon som har en idé på hur man kan hålla två trötta föräldrar vakna & decent till kl. 12 i natt?


Relief.

Oj, vad jag är ledsen. Aldrig mer ska jag få äga en mattebok. Aldrig mer ska jag få sitta och jobba ihjäl mig med ett mattetal i en halvtimme, för att sedan upptäcka att jag missförstått saken och måste göra om allt igen. Aldrig mer ska jag få känna den härliga panikångesten inför proven som jag inte tror att jag klarar av. Aldrig mer ska jag få känna stressen av att ha 8 tal kvar att göra av provet, men bara 10 minuter på mig. Aldrig mer ska jag få njuta av två breakdowns i veckan för att jag inte fattar vad som står, vad jag ska göra med det eller hur jag ska bära mig åt för att få rätt siffror och tecken. Aldrig mer ska jag få sitta och känna mig som världens sämsta människa för att jag inte begriper ett ord av det som verkar så självklart för andra. Jaa, det är ju hemskt vad jag är ledsen...

Nu är det ju såhär att jag och fru Ironi är ganska bra kompisar, och vi valde att samarbeta i början av detta inlägget. Faktum är att jag inte är särskilt ledsen. Inte ett dugg, faktiskt. Däremot är jag lite smålycklig över det faktum att jag överlevt, att jag kämpat mig igenom 11 ½ år av det ämne jag egentligen alltid hatat allra mest (det skulle möjligen vara fysiken som jag hatade mer då), och dessutom läst ett steg högre än vad som var nödvändigt. Jag tror aldrig att jag ansträngt mig mer i något ämne än matte, och jag vill inte ens tänka på hur många timmar som har gått åt för att försöka förstå alla de där obegripliga ekvationerna och uttrycken. Men nu är det äntligen över, sista delen är gjord, och utgången blev så mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Går det att vara annat än lycklig?

Ups and downs

Sverigedemokraterna har blivit mer populära än både Kristdemokraterna och Centerpartiet. Det skrämmer mig.
Jag har nationellt prov i matte C i morgon vilket jag egentligen kan ignorera men jag lyckas inte. Det skrämmer mig.
Jag har än en gång låtit de negativa känslorna ta över mig för ett tag och därmed brutit löftet barasådär. Det skrämmer mig.
Jag har blivit lite osäker på hur jag egentligen är och var jag är på väg. Det skrämmer mig.
Jag har blivit väldigt osäker på somliga i min omgivning och vad som egentligen händer. Det skrämmer mig.
Jag borde ha lämnat datorn för en halvtimme sedan och var fast besluten att göra så, men ändå sitter jag här nu. Det skrämmer mig.

Vad sägs om att gå och försöka duscha bort alla hjärnspökena för att sedan skölja ner dem med te och mammas brownies? Jo tack, det låter överkomligt. :)

Manage.

Oh yeah, nu är halkan bokad och i slutet av januari ska jag ut och slira. Wohoo!


Önskelista.

Vet ni vad som är lite hemskt? När man öppnar "Mina dokument" och automatiskt klickar in sig på mappen "Skolarbete". Någon mer än jag som känner att det är dags för jullov?

Human of the year.


Harmony

Övning ger färdighet. Min dag har övat sig på att vara bra de senaste 14 timmarna, och det var inte förrän för några timmar sedan som färdigheten visade sig. Sådär kring halv tre började det se lovande ut, och sedan har det bara blivit bättre.

Om jag får försjunka i den häst-nördiga delen av mig själv så måste jag säga att just de fyrbenta kamraterna hjälpt upp mitt humör i dag, som så många andra gånger. När jag gick runt och pysslade med Flisa  i lugn och ro kände jag bara hur oerhört mysigt det var, och hur mycket jag trivs i deras sällskap. Sedan att stallet var helt tomt på människor (konstigt nog) gjorde väl sitt till, men det är helt enkelt väldigt lugnande att gå runt och småprata med alla (en psykiatriker skulle förmodligen ha burat in mig med en gång om han hörde mig) och göra det som måste göras i sin egen takt. Ingen som ställer mer krav på en (utom möjligen Flisa då, som bestämt tyckte att hon hade fått alldeles för lite morötter), utan man kan bara gå runt och klura på vad man nu behöver klura på. Det gillar jag!

Ridningen gick väldigt bra idag också, jag försökte verkligen "renodla mina hjälper" som det så formellt stod i nån artikel jag läste, och det fungerade super! Tror vi behövde det, båda två... Efter detta var mitt humör på topp, och inte ens filosofin kändes jobbig att ta sig igenom. Allting går, utom små små barn...


Little lies.

Någon mer än jag
som upptäckt hur msn-konversationer tenderar att bli så väldigt meningslösa?

A French Love

Lagat julkola? Done!
Städat rummet? Done!
Övningskört? Dubbel-done!
Pluggat historia? Done!
Julfikat hos Elina? Done!
Pluggat filosofi? Done!
Bakat lussiga lussebullar? Done!
Myst med lussebullar, julkola, te och bok? Done!

Här snackar vi effektivitet! :D

Devoted


Better be.

Alltså, jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Jag känner bara för att gå ut i kylan, hoppa och skrika som en galning och bara visa hela världen hur lycklig jag är. Det är liksom en sådan där oförklarlig lycka som knappt tycks få plats i kroppen, en sådan kick som jag bara får av riktigt bra musik. Och är det något min kväll varit fullspäckad av så är det riktigt bra musik.

Jag tror att jag har hittat världens coolaste person. Jag tror att det är en ganska liten, blond och väldigt blyg tjej. Jag tror att hon besitter världens coolaste röst, och jag tror att hon skriver världens vackraste musik. Jag tror att hon spelade en helt akustisk konsert i Malmö i kväll, och jag tror att hon heter Anna Ternheim.

Hela kalaset påbörjades med underbara Better Be och sedan blev det bara bättre. När hon ställde sig upp och körde Leaving on a Mayday helt a cappella utan något som helst hjälpmedel (knytnäven fick hålla takten) gick det bara rysningar över hela mig, och hennes underbara röst blev så tydlig. I'm lovin it!

Nästa vecka är det Regina Spektor som gäller, och jag misstänker att det kommer att bli minst lika underbart, om inte bättre (förlåt, Anna). Damn, vad jag längtar!   


Just my luck

En fullt vanlig skoldag blev till en skoldag med sovmorgon vilken senare utvecklades till en helt ledig skoldag. Tja, inte mig emot alltså! (och så är det bara 9 timmar kvar till Anna Ternheim. I like!)


Längtan

I morgon. I morgon smäller det. Då är det Anna Ternheim live på Victorias som gäller, och jag längtar så att jag kan dö. Förra gången var det alldeles underbart, och jag tvekar inte på att det blir annorlunda i morgon kväll. Inte en sekund. Åh, varför kan jag inte få spola fram tiden sisådär 28 timmar eller så?

 


Unnecessary.

Det är ganska många saker jag inte förstår här i livet. Som till exempel, varför man ska skriva religionsuppsats när det finns en rolig skolkatalog att titta i?

Turning point

Idag hände det. I dag vände det. (jag börjar redan träna på julrimmen här...) I dag lyftes flera tyngder från mina axlar, och plötsligt kändes livet så mycket lättare igen. Ingredienserna som behövdes var; ett styck jättelyckat matteprov (vilket totalt tar bort pressen inför nationella nu, eftersom jag ändå får ett betyg som jag inte ens vågat drömma om förut, oavsett hur jag presterar där), två styck flyttade religionsprov, en styck flyttad engelskuppsats och så en massa stöd från underbara människor så klart. Dessa ingredienser blandades ihop under dagen, och nu känns det bara så väldigt skönt alltihopa. Det är fortfarande mycket som ska göras och klaras av, men nu är det i alla fall lite mer jämnt utdelat vilket känns väldigt skönt då det skapar helt nya möjligheter. Allting känns plötsligt så möjligt igen!

Happyface blev det av mig tillslut alltså, och deppandet är long gone, hoppas jag i alla fall. Nu ska jag satsa, göra så gott jag kan och njuta ordentligt av julen och alla förberedelser. Tvillingarna Stress och Press får lägga sig och sova i något hörn så länge, för jag är rejält trött på dem med alla sina upptåg. Jullovet, here I come! 


MVG

Jag lyckades! I made it! Äntligen fick jag lite flyt, och jag bara älskar det! Yippieyay!!! :D


To be gone.

Leave the body, leave the mind
Leave the body, leave the mind
Every promise, every place behind
I just wanna be, wanna be gone
I just wanna be gone.

Jag vet inte vad jag väntade mig. Jag vet inte vad jag hade trott. Jag vet inte vad det var jag hade hoppats på för mirakel. Men vad det än var, så gick det åt helvete. Allting går åt helvete. När ska det få ett slut? När ska jag sluta klaga? När ska mitt vanliga jag finna vägen tillbaka igen?Förlåt. Jag är inte lätt att tas med nuförtiden, inte ens jag själv tycks klara av det. Jag vet att bloggen har varit väldigt annorlunda och väldigt mörk på senaste. Jag vet att det minsta ni behöver är att läsa om och belastas av mina bekymmer. Men samtidigt är det mesta jag behöver en plats att göra av med känslorna på, en plats där jag har kontroll. Jag förväntar mig ingenting av er, det är nästan så att jag skulle avråda er från att läsa vad jag skriver. Mikaela är inte här för tillfället, i alla fall inte den sidan som är värd att ha. Kanske kommer hon tillbaka och försvinner igen, så som hon gjorde i helgen. Kanske kommer hon tillbaka när julledigheten tar vid, och pressen försvinner. Kanske kommer hon tillbaka redan i morgon, och bestämmer sig för att kämpa. Jag vet inte, men tills dess får det bli som det blir, hur naiv och överreagerande jag än är. That's just how it is.
RSS 2.0