Funfunfun

No need to worry - filmen var underbar! Nu sticker jag till AW i en vecka och införskaffar lite träningsvärk, underbart nog. Jag längtar! 

À bientôt! 

Expectations

Hmpf. Nu är jag sur. På solen. Solen, den fegisen som inte vågat visa sig helt mer än två - tre dagar den här veckan. Nähä, den har gömt sig väl bakom vita/gråa, tussiga moln som till och med kastat vatten på oss i bland. Fy sjutton. Som tur var finns det ju saker att göra trots att himlen är vit i stället för blå, och jag är lycklig för att jag fick sola i måndags & fredags i alla fall. Sedan måste jag stoltsera med att säga att jag faktiskt badat alla dagar i alla fall, minst en gång om dagen. Det har varit allt från 17-20 grader i vattnet och det är ju faktiskt helt acceptabelt. :)

Nu är jag hemma för gott höll jag på att säga, men där ljög jag visst. I morgon är det AW och ridläger med Marie som gäller, trevligt nog. Ska bli grymt kul! :D Till Smyge ska jag i alla fall inte mer på ett tag (vad jag vet) - två veckor i sträck får räcka och det ska bli skönt att ha de två sista (hemska tanke) sommarlovsveckorna på hemmaplan!

Under den gångna veckan har väl inte sådär förfärligt mycket hänt, bortsett från Sahars 18 års-fest i fredags. Jag och Elina gjorde sällskap dit och det blev en riktigt trevlig kväll med massor av gamla vänner som jag inte träffat på ett tag. Killkompisar från högstadiet, konfirmationsfolk, festfolk, saknade Bladinsmänniskor också självklart en massa nya personer. Bortsett från lite jobbiga situationer på slutet var det en sjukt lyckad kväll, och jag hoppas att resten löser sig när jag pratat med personerna i fråga. Shit happens, life goes on!

Nu ska jag fixa & trixa lite, och i kväll blir det Harry Potter-bio med Elina. Jag älskade boken, har hört bra om filmen men samtidigt tyckte Nicole att den var dålig, så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Ska bli himla roligt att se den i alla fall tycker jag, och oddsen för att jag ska gilla den är ganska höga tror jag. On vivra, on verra!


Hurt





Some days I feel broke inside
But I won't admit
Sometimes I just wanna hide
Because it's you I miss

There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back.


Fyra månader är fyra månader för mycket. Älskade vän, jag saknar dig så det gör ont.
<3

Andiamo

Hej då!
:D


Whoopsiedaisy

Herregud, jag måste nog göra något åt det här. Jag har träningsvärk. Efter en timmes självständig ridning i går (lånade fin ponny medan mamma red sin medryttarhäst). En timme. Nog för att ridning är jobbigt och hästen behövde övertalning, men ändå. Träningsvärk? Muskelstyrkan lyser med sin frånvaro. 

Update

Smyge+sol+bad+luftmadrass+underbar bok+slappslappslapp+sovmorgon+minigolf+glass+FHS+Österlen = Mikaelas första riktiga sommarlovsvecka.

Ja, semstern kunde knappt ha fått en bättre start och den senaste veckan har jag mest flutit runt på min luftmadrass  i havet eller legat platt fall på gräsmattan och sugit i mig sol som en svamp. Underbart! Att jag dessutom hade underbara "Flickan som lekte med elden" som jag bara vill läsa mer av gjorde inte saken sämre, och jag har helt enkelt haft en riktig toppenvecka!
 
Vädret har varit klockrent solsken fram till i går, då hela familjen packade in sig i bilen för årets Österlen-tur. Kivik, Österlens chokladfabrik, Kafé Annorlunda, Simrishamn, Friden och andra favoritställen besöktes, och jag kan stolt meddela att jag körde bilen nästan hälften av vägen. Första gången på landsväg, och det gick i både 70 och 90 utan att någon blev skadad. Wohoo!

I onsdags gjorde vi också ett undantag och masade oss upp ur solstolarna, eller åtminstone jag och mamma... Vi åkte iväg till Falsterbo Horse Show och kollade in bl.a huntingen vilket var mycket trevligt, men bilköerna på väg dit och förlorandet av en styck kofta hade vi gärna varit utan... Nåja, det blir inte alltid som man tänkt sig!

Nu är vi hemma och vänder, tvättar lite och lämnar av Jakob+mamma som ska börja jobba i morgon. Jag lider med dem... I princip. I morgon åker jag & pappa ner för ytterligare en vecka vid havet, förhoppningsvis med samma höga solfaktor som förut. Annars får det helt enkelt bli lite mer minigolf, utflykter och magasin-besök än vad vi planerat, det går ju faktiskt det också. On vivra, on verra!


Mmm...

Picnic ute på ett fält halv fem på morgonen, det är inte dumt det!
Fem veckors ledigt fyllt av massa skoj, det är inte dumt det!
Fest med härliga människor i kväll, det är inte dumt det!
Solsken första semesterdagen, det är inte dumt det!
Coldplay om drygt en månad, det är inte dumt det!
Sommarlov, det är inte dumt det!

Speeeeeeeeeed

Min chef om våra arbetsinsatser: "Men alltså, har du inte sett dem när de jobbar?! De är som... tomtar på speed!!"

Jahaja, nu går man alltså på speed också. I knew it! xD

Hard work work

Tvättat? Check! Diskat? Check! Jobbat? Check! Lagat mat? Check! Promenerat? Check! Hängt tvätten? Check! Klippt gräset? Check! Dammsugit? Check! Diskat igen? Ehum... I princip.

Jisses, vad jag har varit aktiv då! Men det tog emot ska jag säga; när jag kom hem från jobbet ville jag helst av allt bara krypa ner i sängen och sova tills det blev morgon igen. Det gick dock inte för sig, och jag kom upp ur soffan fortare än fortast när det till på köpet kröp en spindel på mitt ben. Usch!

I morgon blir min näst sista arbetsdag, och det känns så otroligt skönt (även om jag trivts riktigt bra i år)! Under tiden har jag stripat minst 300 affischer, gått minst 50 rundor i parken, brett mackor till diverse kändisar, gått tusen rundor till Stadshuset och skurit till säkert 500 flyers. Jag har även cyklat ungefär 20 mil (5 km dit, 5 km hem i 20 dagar), skämt ut mig allt för många gånger och skrattat så jag gråtit. Härligt!

Om en vecka befinner jag mig på en av mina favoritplatser här i världen; sommarstugan i Smyge. Det är inte många ställen som får mig att slappna av så till den milda grad, men detta mysiga ställe är verkligen ett av dem. Det blir två veckor som jag planerar att fylla med odrägligt slappande, kvalitetstid med familjen, Österlenturer, minigolf, glass i stora lass och mysiga promenader. Allt som hör sommaren till, helt enkelt! Jag ska även försöka ta tag i min lilla boklista och faktiskt läsa alla de där härliga böckerna jag velat läsa så länge, och så blir det nog en och annan visit hos Åsa i Ystad och Nette i Anderslöv. Underbart! Blir det allt för långtråkigt kan det hända att jag söker mig in mot stan en dag eller två, men känner jag mig själv rätt så lär det inte hända. Nä, nu ska jag ha sommarlov!

Jag tittar nog in någon gång till innan jag åker, jag stannar trots allt i stan till söndag. För det första är det ju som sagt lite mer jobb som gäller, och på fredag ska jag sova hos Nette. På lördag planerar vi att sätta klockan på 4.00 för att gå ut på en mysig sommarpicnic i gryningen. Med tanke på att hennes gård ligger mitt ute på den skånska slätten lär det inte blir svårt att hitta ett passande ställe att slå sig ner på, och det ska verkligen bli mysigt! På kvällen är det fest hos Elina som fyllt år nyligen, det ska också bli riktigt skoj. En hel del folk som jag känner men inte träffat på ett tag kommer, så det blir kul!

Nix, jag ska sluta snacka så förbannat och sätta mig med min bok i stället.

Ha det underbart och ta hand om er!


190

Finns det någon gräns för hur många känslor som får plats i en kropp på en och samma gång?  Hur kan en del av kroppen kännas full av energi, medan den andra är alldeles död? Hur kan man vara så ledsen på ett ställe i kroppen men så överlycklig på ett annat?

För en halvtimme sen satt jag här och deppade över hur mycket jag saknade de som lämnat mig. Tittade tillbaka på gamla minnen, längtade efter saker som helt enkelt hörde till vardagen då. Inget särskilt speciellt för ett år sedan, men i dag skulle det betyda så mycket mer. Om bara....

Nu sitter jag här med ett leende på läpparna. Snackar med härliga människor, tänker på framtiden och njuter av att ha husetförmigsjälv. Och ja, jag mumsar väl på en och annan vaniljsnäcka från EH också.... :$ 

Det är läskigt, det där med kroppens känslor. I går när jag läste i "PS I Love You" satt jag och gapskrattade kring s. 180, för att stortjuta vid 190.  Det går fort, sånt där. Känslorna borde verkligen slå sig i hop till ett lag och ställa upp i OS, tävla i 100 meter eller nått. OS-guldet 2012 går till... Team Känslor!

Okej, jag ska lägga av.
God natt!


Beautiful day

I dag har jag övervunnit en rädsla. I dag har jag gjort något jag vanligtvis hatar. I dag har jag bjudit på mig själv. I dag har jag blivit fotograferad. I dag har jag varit på Model Lab.

Påminn mig om att aldrig satsa på en karriär som modell (inte för att jag skulle ha nån chans med mina 1.60 över havsytan, men ändå). Inte alls för att det inte var kul, för jag hade verkligen superkul i dag! Men gosh, vad svårt det är! Jag är väldigt glad att fotografen talade om för mig precis hur jag skulle bära mig åt, för jag är verkligen helt nollställd när det gäller att hitta bra poser. Plötsligt känns de där utmaningarna i Top Model inte lika lätta att klara av som jag trodde förut...x)

Nåja, nån modell lär det aldrig bli av mig i alla fall, så jag behöver inte oroa mig.  ;) Men fy katten vad skoj det var! Bara själva grejen att bli sminkad & fixad var kul att se hur det gick till, och dagen har bjudit på många goda skratt :)

Efteråt kom Nettes pappa dit och bjöd på glass från Glassfabriken. Mumma! Sedan bestämde sig Nette för att hänga med hem, och så fortsatte fotograferingen, fast i ett lite mindre seriöst skede. När vi blev trötta på det lagade vi mat (oxfilé med bearnaisesås, mygod vad gott det var!) och så småningom blev det även en promenix.

Nu sitter jag här i min ensamhet och ska snart bege mig mot sängen, men först blir det vaniljglass och mormors himmelska kolasås. Risken att jag ska hamna i Tjockholmen känns mer överhängande än att jag ska hamna i Top Model. Härligt! :D



Baah!

Vet ni vad som är tungt? När man suttit och laddat upp för en härlig äggröra till frukost, går ut i köket, och upptäcker att vi har inga ägg hemma.
Fy tusan, vad lågt!

(men inte lägre än Glocalnet)

Yellow

Look at the stars,
look how they shine for you.
For everything you do
they were all yellow.



Hurra gott folk, herr iPod har återuppstått! Han har varit hungrig ett tag nu, men i går fick jag äntligen tummarna ur att ladda honom då jag upptäckte att man inte behöver ha iTunes på datorn för att kunna ladda. Wohoo! Gissa om jag saknat alla mina kära Coldplay-låtar? Mm, vad glad jag blev av att få höra dem igen! (åhnej, jag är inte beroende)

Fick mig en sväng på stan i dag också då jag jobbade kväll och följaktligen inte började förrän kl 14. Kollade på rean lite överallt och ett par härliga korallröda shorts inhandlades på HM för 49,50. Me like! När affärerna var genomkollade både en och två gånger satt jag på en bänk i solen och sörplade på min Frapino innan det var dags att börja jobba med lille Måns Zelmerlöw som var kvällens artist. Mysigt!

Godernatten!

Magamalah

Regel nummer 1: Drick inte kaffe efter kl. 8 på kvällen om du heter Mikaela.
Själv stred jag ju lättsamt mot denna regel i går kväll och beställde glatt in en Cappucino på restaurangen vid halv elva-snåret. Ungefär halvvägs in på den insåg jag att det inte var mitt smartaste drag, men då var det ju liksom lite försent. Gissa vem som låg vaken till halv fyra i natt och fick  komma en timme senare till jobbet i förmiddags? Duktig idiot.

Regel nummer 2: Håll alltid koll på var du har dina fötter & tår, inte minst när du heter Mikaela och ska putta igen en grind som väger ett par ton, och dessutom har gladiatorsandaler på dig. Annars kan det lätt sluta med en avsliten nagel och  blod. Yippiyay!

RSS 2.0