Eight days a week.

Puh. Äntligen har jag landat här hemma igen, efter nästan 10 timmars utevistelse i sträck. Man blir rätt trött av mycket frisk luft, men härligt är det!

Dagen började tidigt då jag åkte med ut på tävling. Det var trevligt, och de blev placerade i ena klassen. På väg hem stannade vi till på Max för lunch, det var nog bland det godaste jag ätit på länge! Må ha en hel del att göra med att vi var frusna och vrålhungriga, men själva maten var tiptop den också så det lär jag nog besöka fler gånger :)

När vi kom hem igen fixade jag med Mini lite och sedan blev det en supermysig eftermiddag med Esther. Först red jag fram ute på galoppbanan, sedan jobbade vi dressyr i ridhuset ett tag och så skrittade jag ut en sväng på gatorna med Oliva & Patrick. Härligt att vara lite självständig och ett helt stort ridhus för sig själv tackar man ju inte nej till ^^ Jag är verkligen glad att jag hittat och fått chansen! :)

Nä, nu går ögonen snart i kors på mig, så jag tror jag ska gå och äta lite middag och sedan vila ut ordentligt. I morgon ska jag verkligen bara sova tills kroppen tycker att det räcker, det känns som om det behövs. Sen är det ju bara två veckor kvar, och vips så är det sportlov! :D

À bientôt!

You make me live.

Eftermiddagen med Johanna var precis så underbar som tänkt, gud vad mysigt vi hade! Det var hur länge som helst sen vi sågs, så vi hade mycket att prata om! Jag trivs verkligen ihop med den människan, när jag är med henne känner jag mig liksom alltid glad och ungefär allt kan bli roligt i fall det inkluderar Johanna. Lite lustigt ändå att man kan passa så bra ihop med en helt annan person, men det känner jag verkligen att jag gör och det är en väldigt bra känsla. Jag tycker om dig!

Fikade gjorde vi självklart på Espresso House, andra alternativ existerar liksom inte när det gäller oss. Det blev en stor kopp te som jag längtat efter hela dagen, och till det åt jag en fullkorns-scones med cream cheese. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och så blev vi lite sentimentala vid tanken på alla underbara Lanzarote-minnen. Gode gud, vad jag saknar den veckan. Jag skulle offra mycket för att få uppleva det igen, så fruktansvärt bra vi hade det! Vi får väl försöka ordna något i år också...? :D 

Vi gick självklart en del på stan också, jag skulle mest leta efter present till Nicole som fyller 18 år på tisdag! Det hittade jag, men även fodral till herr iPod samt en skjortklänning som jag kärade ner mig i fick följa med hem. Impulsköp? Ja. Nöjd? Mycket. Den blir härlig nu till våren tror jag, färgglad och fin är den :) 

I morgon ska jag ut på tävling med Heléne och Boel och på eftermiddagen ska jag mysa runt lite med Esther, skritta ut en runda kanske? Kvällen är ännu lite osäker, jag är sjukligt biosugen men det verkar ingen annan vara. xD Nette hade något på gång ute hos sig, så jag kanske tittar ut dit och har lite kul. Som fransmännen säger; on vivra, on verra!

Wakie wakie!

Wow, snacka om wake up call, när mamma kommer in och säger att jag försovit mig en timme och ska ha franskprov om 30 minuter. Wonderful! Inte riktigt, men med lite hjälp från mina kära föräldrar och skjuts till skolan av min snälle far så hann jag i tid i alla fall! Morgonen lystes genast upp när jag kommer in genom dörren och möts av en Andreas som kommenterar att jag ser söt ut i dag och undrar vad jag gjort med håret (absolut ingenting). Efter 5 minuters stressande framför spegeln där det mesta skedde i 190 känns det ganska skönt att höra ska jag säga, så det levde jag på ett tag ^^
   Franskprovet var inte så svårt, så det gick väl bra hoppas jag. Man vet dock aldrig med Martine... Nåja, nu är det avklarat i alla fall. I eftermiddag ska jag träffa favorit-Johanna i stan för lite catch up-tid, behövligt! Superhärligt ska det bli, men nu måste jag skynda vidare till Civics-lektion med Patrick.

Au revoir!

Dröm.

Jag vill tillbaka.


Try.

Viljan att strunta i allt och gå hem för att krypa ner under täcket har sällan varit så stark som i dag. Jag kom dock på bättre tankar efter hand, och vips så hade jag genomlevt hela skoldagen ändå. Jag kan väl inte direkt kalla det roligt, men det gick i alla fall och skolmaten var god, höhö. Matten är fortfarande ett enda stort virrvarr av formler som jag är osäker på, men det klarnade a tiny bit i dag i alla fall. Så får vi hoppas att resten klarar upp sig till provet på tisdag. Gulp.

Nej, nu går jag och herr iPod och lägger oss.
Gokväll!


Jag går bananer.

Gaaah! Jag blir galen! iTunes. iPod. Krångligt. Fattar inte. Jag tyckte ju då att jag varit riktigt duktig i går kväll som lyckats lägga in alla låtar från min gamla mp3 till herr iPod. Nu i kväll tänkte jag bara komplettera den samlingen med ett trettiotal låtar som jag inte fått plats med på den gamla. Var inte helt säker på hur man gjorde, men Cissi tipsade om att skapa en låtlista med de låtar jag ville lägga till. Sagt och gjort, så långt kom jag. Det var bara det att när jag skulle lägga över denna lilla låtlista till de andra låtarna på herr iPod så byttes de liksom ut, så att alla låtar jag la in i går försvann och ersattes av detta fåtal låtar som fanns på låtlistan. Hur gör man då?
 
Det sutade med att jag fick föra över heeela stora musikbiblioteket (inkluderandes Jakobs dåliga Winnerbäck- musik och annat kul) till stackars herr iPod, och nu är han alltså alldeles full av musik som jag inte vill ha. Hmm. Något säger mig att det får bli ett rejält snack med Cissi, Sara och andra iPod-ägare i skolan i morgon, för så här kan vi inte ha det!
 
Sådana här små irritationsmoment har kantat min dag lite i dag, inte helt trevligt. Trots det har det varit en ganska bra dag, man kan ju inte låta allt förstöra ens humör hela tiden! ;) Skolmåndag innebär som bekant endast två lektioner, och efter detta gav jag mig ut på en joggingrunda vilket gick mycket bra (även om också denna innehöll irritationer :P). Sedan blev det lite matte B-plugg (jag fattar inte) och så var det min tur att laga middag. Jag improviserade ihop en ny maträtt; tacosgratäng med nachochips. Inte det nyttigaste som går att hitta kanske, men det var riktigt gott och uppskattades av alla!   

Nu har jag precis pluggat lite till mitt kommande franskprov, vilket nog ska gå bra. Jag har dock väldigt höga krav på mig själv i det ämnet, så jag blir rejält sur i fall det inte skulle gå bra. På mig själv då. Härligt! Oj, där var jag visst ironisk igen. Jag skulle ju sluta med sånt...

Äsch, nu går jag och läser lite i stället.

À bientôt!

Material Girl.

Jag håller mitt löfte; här kommer ett mer detaljerat inlägg om de senaste dagarna i Mikaelas Händelserika Liv. Jag vet att ni älskar det!

Fredag var varken vidare intressant eller annorlunda, det mesta var som vanligt. Skolan flöt på, fast jag kom för sent till franskan p.g.a snön som kommit under natten och sedan blivit till halt slask; det tog mig dubbelt så lång tid som vanligt att cykla till skolan! :O Jag träffade flöjtgänget på eftermiddagen vilket var härligt, länge sen vi sågs nu! Bio var planerad på kvällen, men så blev det inte då vi båda var lite fövirrade ^^ Nej, så det fick bli hemmakväll med Let's Dance och en hel del läsning; Breaking Dawn är bara underbar!!

Lördagen påbörjades tidigt då jag o mamma tog bilen ut till Flyinge för att kolla på Olivia och annat. Trevligt var det, och efter det spenderades lite tid med Mini. Kvällen tillbringades hos Cissi som hade lite fest med trevligt folk, det var supertrevligt! :) På natten blev vi hämtade av min snälle bror, och så stupade jag i säng.

Denna söndag har varit bara trevlig, trots vaknande med huvudvärk o illamående ^^ Det gick dock över, och sen har jag pluggat lite och så var vi på fika hos några kompisar i Dammfri. De har precis köpt en hund till; en urgullig liten blandrasvalp som är helt oemotståndlig! Så, ni kan ju gissa vem som var mitt största sällskap under tiden (bortsett från det supergoda rågbröd Leif hade bakat)?  xD
 Efter fika och en massa snack promenerade vi hemåt igen, för att sedan köra ut till Expert (iPooood!) och så var det meningen att vi skulle köpa lite grejer till det nya köket som ska renoveras om ett par veckor. Det funkade dock dåligt, men en iPod kom vi hem med i alla fall!

Nu sitter jag och fixar & trixar lite, försöker förstå mig på iTunes och annat kul. Det går faktiskt över förväntan, och snart är all musik konverterad! Själva iPoden är färdigladdad och klar, så det är ganska lätt att räkna ut vad resten av min kväll kommer att gå åt... :D

Tjingeling!

The eagle has landed.

Wihoo, min fina lilla gula iPod har äntligen fått komma hem! Han ligger här bredvid mig och laddar batterierna, så fin så fin är den :) Återkommer senare med mer detaljerat inlägg (inaktiviteten har varit lite väl hög de senaste dagarna känner jag), för nu ska här pluggas franska!


Speeeeeed

Ojdå. Jag ser en träningvärk komma krypandes, hoppas den inte är på väg mot mig. Esther var pigg i dag. Väldigt pigg. Skona mina magmuskler? 

Och förresten; om 7 månader lever jag. Mer än nånsin!

Oh Happy Day

Okej, jag känner att jag kanske borde förklara föregående, superspeedade inlägg lite? Haha, allt har bara varit så underbart sen i går kväll och hela dagen har jag bara varit supermegajättespeedad. JAG SKA SE COLDPLAY!!! 

Men vänta lite, är det inte Mikaela som har gått och drömt om det där i flera månader men tyckt att det var för dyrt? Joho, men ser ni nu har jag tänkt till lite här! Pappa har en lägenhet i Stockholm eftersom han jobbar där 3 dagar i veckan. Den får vi låna, och att det sedan råkar ligga ca 100 meter från Stadion där Coldplay spelar den 22/8 gör ju inte saken sämre. Pappa har även ett SJ Priokort med en massa poäng vilka vi kan utnyttja och åka gratis tåg på. Alltså; det enda som kommer att kosta något är konsertbiljetterna samt lite mat och shopping förstås ^^ Den här ekonomiska redovisningen la jag fram på lunchen igår hopp om att hitta någon som ville följa med mig, och på kvällen ringde Åsa. Nu är alltså biljetterna bokade och jag ska få se mitt favortiband sedan 2 ½ år tillbaka spela live. Fattar ni? Bokade. Biljetter. Köpta. Mina. Våra. Coldplay. Gaaah! :D  

Så, jag behöver väl kanske inte säga så mycket om hur dagen har varit i övrigt; det mesta har liksom känts underbart i alla fall. Tänk, vad en liten konsertbiljett kan göra! Jisses alltså, den 22 augusti 2009 kommer bli en av de bästa dagarna i mitt liv. Bara Stockholm som stad är superfint och härligt, så en helg där tackar man ju inte nej till. Och så dessutom det här, det kommer blir helt perfekt!! Gash, vad jag är glad! :D 

En annan sak som gör mig väldigt glad just nu är tanken på att jag äntligen hittat en medryttarponny som faktiskt står på MR. Annie frågade mig häromdagen i fall jag ville hjälpa henne att rida Esther lite då hon har svårt att hinna. Ingen kostnad eller någonting (:O), jag provred i går och vi kom överens om att jag ska börja med att ha henne i min grupp på torsdagkvällarna. Superkul ska det bli, det är en mysig ponny som hoppar som gud och jag är redan lite småkär ;) Visserligen finns det en hel del att jobba med i dressyren, men något ska man ha att göra! x) Så det känns också superroligt, härligt att hitta något som verkligen känns bra! :D

Okej, nu har jag blabbat på lite väl mycket känns det som här, jag ska sluta. Men det känns bara lite trevligt, allting gick plötsligt från att vara vintrigt januari-tråkigt till att lysas upp av sådana här små glimtar. Sure, jag lär stöta på en hel del motgångar under tiden i alla fall, men man får ju vara glad för vad man har :)

Nä, nu ska jag lämna er i fred och gå och kolla Top Model i stället. Kram på er!



 

Lyckorus.

WOAAAAAAH!
JAG SKA SE COLDPLAY!
JAG SKA SE COLDPLAY!
WOAAAAAH!
:D

Smarties.

Nicole: Har du hittat någon som kan fixa din blogg?
Mikaela: Bok?
Nicole: Blogg!
Mikaela: Bok?
Nicole: BLOGG säger jag ju!
Mikaela: Öh, va? Jaha. Okej.

Något säger mig att jag borde kolla upp min hörsel lite oftare? xD

Hold on be strong.

Höjden av självplågeri är när ens mamma kommer hem med semlor och man tvingar sig själv att sitta och titta på medan de andra glufsar i sig. Ibland undrar jag verkligen vad jag egentligen håller på med. Jag får väl helt enkelt fortsätta med mina äpplen & nötter och inbilla mig att det lönar sig. x)  


My Immortal

Ni kan få höra en vacker låt om ni vill, även om jag ännu inte kommit så långt i bloggteknikens värld så jag förstår hur man får in hela youtube-klippet i inlägget sådär snyggt. Ännu en sak som någon bloggkunnig (Johanna?) person kan få lära mig. :D I alla fall, här är länken till den vackra låten som verkligen är värd att höras;

http://se.youtube.com/watch?v=YxQrPXPSVhQ


Koladator.

Nuuuu, efter 15 minuters frenetiskt klickande och uppdaterande av sidor, lyckades jag ta mig in på lilla bloggen för att kolla läget. Ibland är min dator verkligen dödligt seg.

Jisses, vilket I-landsproblem. :O

Nu är glada julen slut slut slut...

Och julegranen har precis kastats ut, iklädd inget mindre än ett gammalt påslakan. Grannarna måste ha trott att vi haft ihjäl någon och sedan lagt ner liket i en rosarandig liksäck, men riktigt så är det ju inte.

Nu sitter jag alltså här, i ett rum utan varken glittergirlanger eller små tomtar i fönstren. Lite trist känns det, men det värsta är nog allt damm som kommer fram och följaktligen även behöver städas undan. Jag är allt annat än en städfantast, även om jag är en aning pedantisk med hur det ser ut här hemma i bland (fråga bara bror min). Speciellt köket är min tjat-area, jag avskyr verkligen när det ligger saker framme och ser stökigt ut när jag ska äta eller laga mat. På mitt eget rum kan det däremot ligga kläder på golvet i både en och två dagar utan att jag gör något vidare åt det, men där sover jag ju ändå bara. Nästan i alla fall. Har jag däremot bestämt mig för att städa (händer väl sisådär en gång i veckan om vi har tur) så städar jag verkligen; ska det göras så ska det göras ordentligt! Något säger mig att det här får bli en såndär ordentlig dag. Låter jobbigt.  

I går var i alla fall ingen jobbig dag, men jag fick en del gjort i alla fall. Började med en snabb tur till stan med mor min, fast besluten att hitta en ersättare till min älskade skolväska. Jag lyckades, och reslutatet blev verkligen rätt! :) Efter det här gick vi och kikade lite i andra affärer innan vi körde hemåt igen. Snabb lunch och sedan bar det av till stallet där jag skulle provrida Dackan och Balder, de två små hästarna jag och Marie ska ha hand om på sportlovet. Riktigt mysiga var de båda två och uteritter, dressyrpass och mysiga turer planeras redan. Det ska verkligen bli kul! Väl hemkommen från stallet efter att ha tagit hand om Mini en del så blev det lite slappande innan jag gav mig ut på en liten joggingtur. Det gick väl bra, jäkligt kallt i början bara! Det sänkta självförtroendet efter söndagens tur har jobbats upp lite under veckan, eller snarare slängts bort. Jag har insett att jag inte ska göra allt så prestations-relaterat hela tiden utan springa tills jag blir trött och det känns bra, och sen får det bli vilket avstånd det vill. Så länge jag håller igång och faktiskt kommer ut och rör på mig är ju det bättre än ingenting. Om det så blir 4 eller 6 kilometer (eller till och med ännu mer/mindre) ska jag från och med nu strunta totalt i. Så det så. 

Nä, nu ska jag slita mig härifrån; jag tyckte jag hörde talas om ett rum som behöver städas. 

Tjingeling!

 

Bloggdesign.

Jag har blivit inspirerad av andra bloggare, och nu vill jag ha ny design på min blogg som känns ganska tråkig. Problemet är bara att jag har kunskaper som en treårig elefant när det kommer till att göra headers, fixa färger och annat nödvändigt. Det tog mig ett tag att överhuvudtaget fundera ut hur man byter färg på text osv för att få till den här enkla designen, så jag känner inte riktigt att jag vill ge mig in på mer avancerad mark. Med andra ord; är det någon kunnig människa därute som känner för att hjälpa en vilsen stackars liten flicka som mig? Belöningen blir... kvalitetstid med Mikaela? Och så en massa ära och beröm, så klart :D

-

Fredag kväll och redan helg igen. Veckan har försvunnit snabbt känns det som, vilket i och för sig bara är en bra sak! Kvällen planerar jag att tillbringa här hemma i mitt lilla hem då de planer jag hade gick i stöpet på grund av influensasjuk fixare. Dummadumma sjukdom, jag bara väntar på min tur att blir smittad. Jag brukar visserligen klara mig rätt bra undan sjukdomar (peppar, peppar..) men när jag blir sjuk sker det ofta såhär i januari-februari. Nåja, vi får hoppas på ett undantag från det vanliga för jag har minsann ingen större lust med feber och annat skoj. Fy, nej.

Sitter just och spanar efter hotell i New York (helst sådana där man inte blir mörkrädd av priserna) då vi planerar en trip dit i början av juni. Det beror lite på hur läget är med dem där borta, men går allt som det ska så åker vi till Washington för att vara med på kusin Emma's High School Graduation och sedan tar vi några dagar i New York. Jag älskar den staden, så det vore verkligen toppen! Men som sagt, vi får se hur det är med dem och ta det därifrån. :)

Nu ska jag äta, pappa har lagat mat igen så det lär inte gå någon nöd på oss. Godis och annat får jag dock avstå från då jag, som bekant för en del, är mitt uppe i en av mina hälsomånader. Chips, läsk, kakor, godis, efterrrätter och helt enkelt saker som innehåller mycket socker är förbjudna av mig själv, men frukt, nötter och youghurt av olika slag funkar rätt bra tycker jag! :)

Bonsoir!

 

Önskan.

" Coldplay - The Viva La Vida-tour.  Stockholm Stadion den 22 augusti 2009."

Jag viiiiiiiiiiill! Pengar, någon?


Öppet hus.

Precis hemkommen från kvällens öppet hus på min älskade skola. Inte så värst mycket folk (fast å andra sidan var det fullsatt precis hela kvällen förra gången) men himla trevligt var det i alla fall och det blev många djupa (?) diskussioner med mina kära lärare. Och kamrater. Jag trivs verkligen på min skola, verkligen! Alla är så jäkla snälla och härliga, det känns verkligen som om vi är en enda stor familj ibland. Sure, det finns folk man tycker mindre om också, men på det stora hela är det bara perfekt och jag vet vad jag kommer sakna när vi tar studenten! Så grymt tomt det kommer bli, så mycket jag kommer sakna min lilla skola känner jag. Väldigt skönt, men väldigt tomt.
 
Även min klass är älskad, även om vi förmodligen hör till en av de sämre klasserna på skolan vad gäller intelligens. xD Inte för att det gör mig någonting, snarare tvärtom. Jag tycker bara det är härligt att det finns lite av varje i klassen och att alla accepterar varann. Det är så oerhört annorlunda från hur det var på högstadiet etc. och jag har aldrig förr trivts så här bra i en klass och på en skola. Bara själva grejen att man faktiskt tycker det är roligt att vara där och kan längta efter att gå dit tycker jag säger mycket. Läxor och prov skulle jag dock klara mig finfint utan, men tack vare den här underbara miljön där man kan få hjälp från alla håll blir det liksom lite lättare. Ja, ibland älskar jag verkligen min skola.

Okej, nu känner jag mig nördig här, när jag precis suttit och skrivit ett helt inlägg om hur mycket jag tycker om min skola. Nörd-varning på hög nivå, men det är faktiskt så här det är och jag tror att en stor del av folket på Bladins gymnasie kan hålla med mig? Det är liksom så mycket mer än bara en skola... Nej, nu ska jag sluta tjata om det där. Jag tror jag har gjort mina åsikter ganska klara, right? Jag lovar att det inte ska bli fler inlägg av den här typen, en gång är nog en gång för mycket? ;)   

                                            


Nightmare.

Såg precis ett av alla miljoner reportage från krigszonen Gaza. Jag fick seriöst ont i magen. Hur fan kan sånt där bara få pågå? Hur tänker folk? Varför kan de inte bara inse att det inte hjälper att ha ihjäl en massa stackars barn och andra oskyldiga människor? Det är så fel, och så onödigt. Åh, jag vill bara... göra något! Få dem att fatta. Få dem att sluta. Få dem att börja agera som de vuxna människor de faktiskt är(?).  

I natt jag drömde...

- "Ida, you big tönt!"
Så kan man också uttrycka sig som lärare när en elev faktiskt gjort läxan, riktigt ordentligt. xD Undrar om han faktiskt menade det eller bara ville skryta lite med sina svensk-kunskaper? Skrattade gjorde vi i alla fall xD

Påtal om att skratta så är det precis vad jag gjorde när jag vaknade i morse, tro det eller ej! Jag drömde att jag var med i en tävling där jag satte eld på en stackars islandshäst och sen åkte jag i en rosa buss till Lanzarote. Min gamla mattelärare körde och i bussen fanns mina föräldrar som 20-åringar tillsammans med mormors kör. Galet eller galet? Jag blir riktigt rädd för mig själv ibland, och jisses vad min lilla hjärna kan lägga ihop saker och ting! Visserligen var nästan alla delar av drömmen samtalsämnen eller tankar/foton som jag haft dagen innan, men någon måtta får det väl ändå vara på fantasin? xD

Resten av dagen blev i alla fall inte riktigt lika galen, men min hjärna har återigen varit ute och vandrat lite på egen hand. Jag har inte riktigt haft kontroll över varken mig själv (allra minst vänstersidan, kan Nicole intyga) eller mina tankar, och en del tabbar har ju begåtts. Skönt att man kan skratta bort dem då! Eller bli frustrerad och slänga matteböcker omkring sig. Aja, riktigt så illa var det inte. Men nära nog! x)

Nu ska jag gå och lägga mig, ska försöka hålla mig ifrån djurplågeri och annat skoj i natt.
Tjingeling!

                                        
Något säger mig att jag skulle ha ganska bra användning av en sådan här...^^



 


Strawberry Swing

Sitter med frukost-smoothien (i dag hallonsmak vilken avnjuts tillsammans med en fullkornsmacka med linfrön och gurka) bredvid mig och tänkte passa på att författa ett litet inlägg. Coldplay spelar för fullt i högtalarna och huset är tomt så när som på mig. Skönt sätt att börja veckan på! Måndagmorgon innebär ju som bekant (?) sovmorgon till 11.20 och då har man gott om tid att lata sig lite på det här viset. Eller plugga. Fast det tar vi i eftermiddag, då har jag också en hel del timmar på mig. Faktiskt.

Dagens första lektion blir idrott med min käre vän Lars. Idrott i sig kan väl vara ganska kul, men läraren kan ju diskuteras. Egentligen är han inte så dum ändå, men han är ganska svår att beskriva om man säger så. Det är nog en såndär person som man måste möta i verkligheten för att förstå. Något jag gillar med honom är att han inte, till skillnad från min lärare på högstadiet, är så förbannat fäst vid tider och mått. Han skiter i i fall vi hoppar 5 meter eller 2 meter, så länge vi gör det med den korrekta tekniken han har lärt oss. Betyget sätts liksom på hur väl vi har utvecklat tekniken under perioden. Det är en riktigt bra utgångspunkt tycker jag, men å andra sidan väger han upp denna "snällheten" genom att vara världens tyrann ibland. Samtidigt som han slänger in en ordvits här och där och skrattar förnöjt åt sig själv. Svår att beskriva var det ja! xD

Lektion nummer två blir European Studies, och där är det mesta slappt. Patrick är liksom inte så bra på att bruka allvar.. Okej, där var jag lite taskig, för han har faktiskt sina perioder och han kan en hel del. Men lektionstiden brukar väl inte alltid utnyttjas till fullo, om man säger så. Inte mig emot dock, vi lär oss en hel del men har ändå inte prov och läxor varje vecka. Sen beror det ju säkert en del på vad för självdisciplin man har, men jag känner mig ganska nöjd i alla fall. :) 

Detta blir även dagens sista lektion och vi slutar redan kl. 13.50. Riktigt skön dag i dag, men sen är inte de andra fullt så mysiga... I kväll ska jag rida, Hanna var snäll nog och bytte lektion med mig då jag inte kan rida på torsdag, så jag rider i hennes grupp i kväll. Många trevliga personer finns där så det blir nog trevligt, även om jag inte är helt överförtjust i läraren. Ash, det blir jättebra i alla fall! 

Nej hörni, nu ska jag gå och fixa lite grejer och göra mig redo att gå i väg. Funderar lite på att ta en promenad till skolan med tanke på det fina vädret, men cykeln går ju lite fortare.. Nåja, vi får väl se hur det blir!

Ha en härlig dag! 


Just because I miss you.

Empty is nothing, and nothing is you.

Dagen har bestått av sömn, joggingtur vilket slutade i sänkt självförtroende och jag har för tillfället bara lust att lägga allt på hyllan och bli lat(are) igen, och 2½ timmars matte C-plugg vilket, hör och häpna, slutade i höjt självförtroende! Jag kunde! :D Okej, nu vet jag att det här verkligen bara är början, men det känns ju ändå lite bra att man faktiskt förstår vad man gör. Ibland i alla fall. Undrar hur länge det håller i sig?

Godstart

Förresten, tänkte bara passa på att tipsa om ett bra sätt att göra världen lite bättre (?) på; nämligen att byta startsida. Använd www.godstart.se som din startsida i stället, så skänker du pengar varje gång du öppnar upp internet, utan att betala något själv. Det funkar liksom som så att ett flertal företag sponsrar sidan mot att deras namn visas på något vis där, och ju fler som ser dem... Jah, resten kan ni ju kanske räkna ut själva. Ett tips som jag tycker ni ska ta åt er bara! :D

Different names for the same thing.


En sån här liten krabat ska få flytta in i min ficka inom de närmsta dagarna hade jag tänkt, som en försenad julklapp. Men vad säger ni, ska man satsa på en röd som är snäppet dyrare eller funkar det med en gul, blå, grön eller lila också? Dela gärna med er av er åsikt :)

Back on track.

Hej hopp!

Så var det fredag eftermiddag, och för första gången detta år har man en skolvecka bakom sig. Visserligen inte en hel sådan, men gårdagen kändes så jobbig så det kan räcka för flera dagar. Jag rivstartade 08.10 med mitt livs första (och gärna även sista) matte C-lektion, den jag aldrig trodde att jag skulle ha. Men där ser man hur det kan gå, för en liten samhällare med en mattelärare som är full av övertalningsförmåga. Varför lät jag mig slukas in i det här? Well, det löser sig väl det också på nått höger, i värsta fall får jag hoppa av kursen och göra något annat med mitt liv. Någonting jag förstår mig på.

Visste ni förresten att den värsta stanken som förekom i skyttegravarna under första världskriget inte var den av alla ruttnande lik eller svettiga soldater? Nej, det var soldaternas kängor som luktade som värst, talade Gustavo högtidligt om för oss på historian i dag. Där ser man! Detta var för övrigt dagens mest spännande lektion, och jag blev även presenterad för en ny teknisk pryl jag inte stött på förut; en elektrisk häftapparat. Om det är lönt eller inte kan ju diskuteras, men hophäftningen av våra papper blev i alla fall fyra gånger mer spännande! :D
 
En annan spännande sak som diskuterats idag (dock utan närvarande lärare) är vad konsekvenserna skulle bli i fall vi ställde in Axels Jäger (som han råkade ha i sitt skåp, dagen till ära) i lärarnas kyl och märkte den med "Leslie". Vi kom dock fram till att det var bäst att låta bli; känner vi Leslie rätt skulle han förmodligen kräva DNA-test på flaskan och sen skulle det bli synd om oss. Men lite kul hade det varit. :D Ojdå, glöm att jag skrev det där. På skolan har det nämligen blivit lite upprörda över elever som driver med lärare och varandra över internet, vad skolan nu har med det att göra. Flåt.

På tal om Axel så har jag idag lyckats med en sak som aldrig hänt förut; han blev tyst! Han kom som vanligt fram och kramade mig för att sedan sätta igång med sitt "Liten på jorden, stor i orden"-snack igen. Men i dag var jag förberedd och kontrade med nått jättesmart som jag har glömt vad det var. Typiskt nog. Smart var det i alla fall, och han var säkert tyst i 7 sekunder efter det! Framsteg! :D  
 
Jag har möblerat om på mitt rum. Det rycket fick jag i förrgår morse, och sängen jag nu sitter i står väldigt annorlunda jämfört med tidigare läge. Mysigt blev det i alla fall och jag trivs :)

Nej, nu känner jag att det är nog med nonsensprat. Lite flummigt inlägg blev det av det hela, men så är fredagar ganska flummiga också. Till exempel så ska jag i kväll ta mig till Trelleborg Övre, ta stadsbuss (finns det stadsbussar i Trelleborg?) därifrån till andra änden av stan för att förhoppningsvis sluta på en 18-årsfest för Nettes kompis. Mycket folk och trevliga saker skulle finnas, men jag får se vad som orkas med. Är rätt sugen på att gå ut, men hela transportgrejen verkar lite flummig. Och så ska man ju hem också. Ska nog slå Nette en signal och diskutera saken snart tror jag.
 
Ha en trevlig kväll!


Disappointed.

Hu ja, vad jag är besviken.
Tävlingen i dag gick verkligen inte som planerat, och hästen var bara allmänt dum i huvudet. Faktiskt måste jag säga det, även om jag i vanliga fall undviker att skylla på hästen. Sure, jag är ingen toppenbra ryttare jag heller, men i dag kämpade jag verkligen!

Han var helt underbart fin när jag red honom igår, mjuk och framåt (framåt för att vara PC ;) så jag hade faktiskt lite förhoppningar om dagens tävling. Framridningen gick egentligen inte heller speciellt bra, jag stressade upp mig och red som en klant. Men till slut släppte han ändå lite, så någorlunda gick det. Det höll inte i sig. Så fort vi kom in på banan kände jag bara hur hela hästen förvandlades till seeeeg, seg kola som det inte gick att göra mycket med. Han lyssnade inte på mig ett skit, och det var bara allmänt pinsamt. Det slutade med att jag avbröt och bad att få ta mitt spö & vara utom tävlan, för det funkade inte! Med spöet i hand gick det aningen bättre, och vi tog oss i alla fall genom programmet. Riktigt fin emellanåt, speciellt i galoppen, men som han betedde sig däremellan var bara överjävligt. Gash, så det blev en mycket besviken Mikaela som verkligen inte har lust att rida ponny längre. Möjligen lite Ricki här o där, och PC är ju underbart fin när han vill, men sånt här uppträdande gör mig bara så trött!

Nåja, jag fick poängen i alla fall, och det blev faktiskt en 7:a på mellangaloppen vilket jag är lite stolt över. Resten ska vi dock inte prata mkt om, men det var kul att domaren såg åtminstone lite på vad som var bra. :P Det stör mig bara nått enormt, att veta att vi kan, men så ska hästjävln förstöra det så här. Grr.
 




Pull yourself together.

Herregud Mikaela, nu får du faktiskt ta och skärpa dig!
:O

Lost.

Urk.
Precis avslutat en boxningsmatch mot självaste Mohammad Ali (om den snubben nu lever). Eller åtminstone känns det så, men i själva verket har jag bara pluggat i kapp lite matte, rastat ridmusklerna rejält de senaste 4 dagarna utan att stretcha (clever) och kört lite bil (I survived!).

Vad som mest tärde på energin idag var väl matten, eller så berodde det på att jag gjorde det sist. Men jag är så enormt trött på det att jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Så trött på att inte förstå, på att behöva be om hjälp gång på gång, trött på att känna mig dum, trött på att känna det som att ju mer jag jobbar, desto längre bort försvinner målet. Jag vill fatta, kunna, klara, men det är svårt när det hela tiden dyker upp nya saker som är ännu mer obegripliga. Det borde vara förbjudet att känna så här på ett jullov, eller hur? Men det måste ju göras, för skjuter jag upp det så blir det bara mer och mer och mer att ta itu med senare. Jag vet ju att jag kan klara det om jag bara vill, men just nu känns det som att viljan har försvunnit och tagit mina kunskaper med sig. Sen att det tar mig ett par decennier att fatta innan jag kan gå vidare till nästa steg gör ju inte saken mycket bättre. Det känns ungefär som att trampa tuggummi; hur mycket jag än jobbar så blir det inte bättre!

Så, det var dagens klagostund. Jag hade egentligen velat bespara er den delen, men ibland måste man helt enkelt skriva av sig. Jag är rädd att det hade slutat med en brinnande mattebok från Bladins annars...;) 

Utom detta förpestande, logiska (ologiska) ämne och en del träningsvärk har de senaste dagarna varit helt okej. Dressyr/markarbeteskursen har börjat och slutat, det var ganska kul. Gruppens nivå ska vi dock inte prata om, och inte heller hur det förmodligen såg ut igår. Men annars så! I går var jag ute och sa hej då en sista gång till Roffe. Red lektion för Sarah  (samtidigt som Maria Gretzer tränade HipHop, den du!) och det gick egentligen ganska så käpprätt rakt åt helvete, men det orkar jag bara inte bry mig om. Kul att träffa & rida på honom en sista gång i alla fall, min fina lilla häst :)

En sak jag absolut inte har gjort för sista gången är att övningsköra, vilket jag provade på i dag. Det var första gången jag gjorde det lagligt (höhö) samt körde mer än 10 meter i tvåans växel, och fy fasen vad kul det var! Antalet motorstopp ska vi dock inte räkna men jag var ändå ganska duktig för att vara första gången, och i slutet kunde jag minsann både köra i trean, blinka och svänga på samma gång. xD Skoj var det i alla fall, och jag tror jag ska släpa ut mamma i morgon också!

På tisdag ska jag tävla finafina PC på trettondagsdressyren, kära gamla LB:1 som jag oxå gillar :) Ska faktiskt bli riktigt riktigt skoj, så har jag minsann inte känt inför många tävlingar! Sen vet jag inte hur det kommer gå eller hur han uppför sig, men det ska i alla fall bli roligt att testa :) Ska bara försöka bibehålla den där intebliledsenochklankanerpådigsjälvomdetgårdåligt-delen också... :P

Tjingeling!


Gröna fingrar.

Wihoo, för första gången i mitt liv kan jag faktiskt säga att jag har gröna fingrar, utan att ljuga! :D

Sen att det inte har ett dugg med min behandling av växter att göra utan snarare beror på att jag färgat mandelmassa som jag gjort små marsipanfigurer av hela eftermiddagen, kan vi väl bortse från?  



2009!

Så sitter jag här igen, med en smoothie i ena handen och frukostmackan i andra. Eller ja, några händer måste jag ju ha på tangentbordet, men ni förstår principen? Bror min fick en blender av mormor  i julklapp och nu blandas det drinkar och smoothies om varandra. Inte mig emot!

Väcktes vid 12.30 av en mamma som tyckte att det var dags för mig att stiga upp, och det hade hon ju ganska rätt i. Sagt och gjort, jag lämnade sängens varma bo, pigg och glad som en lärka, faktiskt! Det känns så skönt, att det jobbiga är över för ett tag, att ha ett helt nytt år att sätta tänderna i. Lovely!

Nyårsfirandet blev jättelyckat, även om inte allt gick helt enligt planerna. Det började med att jag, Nette o Cazz vandrade runt på stan i desperat högklackad jakt på en restaurang som hade öppet och inte hette Burger King (det skulle trots allt kännas lite sorgligt att äta nyårsmiddag på en hamburgerbar).  Vi lyckades inget vidare, 90 % hade stängt (McDonald's hade stängt!! :O) och de resterande 10 procenten var fullsatta. Vi hade faktiskt försökt boka bord på tre olika restauranger innan, i söndags, men det hjälpte inte. Nåja, det slutade med att vi kom överens om att Burger King bara var för sorgligt, så vi åkte hem hit till mig. Mamma o pappa hade massa folk här men de hade sagt tidigare att det bara var att komma hem och äta i fall det behövdes. Det gjorde det. Himla god mat var det i alla fall, och till på köpet slapp vi ju betala 250 spänn för det! x)

Efter denna lyxiga (?) nyårssupé bar det av mot vårt mål; festen hos Anna nånstans i Bellevue. Efter lite bussdiskussioner och kartläsande hittade vi dit och blev, till vår glädje, insläppta. Dörrvakt och hela kalaset var där, men det kändes trots allt ganska tryggt (inte minst för Annas föräldrar :P). 97 personer var där och det var en hel del jag kände till (både på gott och ont), det var verkligen superkul! Det åts, dracks, dansades, snackades i vartenda hörn och det var bara allmänt trevligt! Tolvslaget firades ute på balkongen tillsammans med alla andra (det var en stor balkong ;) med champagne och skrikande. 2009!! :D 
 
Efter det här fortsatte festen för fullt, men vid två-tiden fick den ett abrupt slut. Tydligen hade folk på första våningen av huset (vi befann oss mestadels på fjärde) fått lite väl mycket att dricka, spytt på golvet och gått in i glasdörrar etc, duktigt nog. Vakten hade då ringt till Annas pappa som sa att det var dags att blåsa av festen innan det hände nått värre. Så, efter mycket om och men blev ett 90-tal lite dämpade ungdomar utvisade ur huset och festen var slut. Funderade ett tag på att följa med andra vidare(ingen aning om vart, dock), men det slutade med att jag ringde efter skjuts. Ganska skönt var det att komma hem, men det hade gärna fått fortsätta ett tag till! Nåja, det kändes ändå som en väldigt lyckad kväll och det var verkligen toppenkul så länge det varade! :)
 
Nu i dag planerar jag att göra precis lika mycket som jag gjorde på juldagen - alltså ingenting. Nä, soffpotatis får det bli av mig i dag med, jag har både filmer och böcker att underhålla mig med. Myspys!

Gott nytt år!!


RSS 2.0