Schlager.

Nu har jag sett mitt första hela melodifestival-program det här året! Eller, inte riktigt program, mera live och lite på låtsas. Ni fattar va? Öhum, har i alla fall varit på genrepet inför morgondagens melodifestival här i Malmö där allt skulle vara som om det vore lördag kväll. Mamma ringde i eftermiddags och meddelade att hon fått gratis biljetter via jobbet, och jag tackar inte nej till ett besök på den nya fina Arenan! Jag blev positivt överraskad både vad gäller arena, bidrag, programledare (Petra Mede kan faktiskt vara bra!) och stämning. Riktigt härligt var det, och jag har redan bidrag nr 4 och nr 8 som favorit :) Egentligen är det inget för mig över huvudtaget, jag fixar inte riktigt trum-maskinen och den tjatiga musiken, men i kväll blev jag som sagt positivt överraskad :)

Resten av dagen har inte varit allt för dum den heller, trots att den har kantats lite av dåligt självförtroende samt prestationsångest sedan i går. Aldrig blir man nöjd! x) Har i alla fall tagit tag i den där fruktansvärt dåliga läraren och vi ska ta upp saken med vår käre mentor på tisdag. Exciting stuff...

I morgon planerar jag att sova, kolla OTH (säsong 2 inlånad), jogga, äta tårta (släktkalas för mamma) och på kvällen blir det finmiddag på Bloom med la familia. Vendel @ Sturehof var planerad, men dom hade inte plats för oss. Buhu. Det blir nog trevligt i alla fall, och nu ska jag krypa ner i sängen för att påbörja mitt OTH-maraton tillsammans med mina Mentos. Trevligt värre!

Godernatten!



Pff!

Suck. Om man har haft en lärare en gång i veckan de 7 senaste månaderna, är det för mycket begärt att han ska veta vad man heter då? Är det för mycket begärt att han ska veta vilket ämne han har mig i? Är det för mycket begärt att han ska veta att jag inte går i klassen han är mentor för?

Gash, Bladinsmänniskor vet förmodligen ganska direkt vem jag pratar om, då jag känner på mig att jag inte är ensam om mina åsikter. Sven, Sven, denna eviga Sven. Inte nog med att han pratar helt oförståeligt på lektionerna och inte kan svara på våra frågor utan bara hänvisar till boken; han har dessutom inte en jäkla aning om vem som är på hans lektioner och inte. När jag frågade om mitt betyg i dag på lärarsamtalet pratade han endast om provet och att jag fick ett G+ där (nej, det gick inte så jäkla bra på det provet) så därför blir det ett G i betyg. Jag frågar ju förstås om han inte tittar på något annat, presentationer, arbeten m.m så det finns något annat jag kan göra bättre? Aktivitet på lektionerna känns ju ganska dött läge, eftersom han inte ens vet vem jag är. Men nähä, han bara mumlade vidare om provet och att det är det som räknas... Okej, så jag skriver dåligt på ett prov, och därför blir det mitt betyg i hela kursen? Gah, vad sur jag blir!!

Så, nu har jag fått klaga av mig lite och ni stackars läsare har fått ta emot det. Men, i bland behövs det bara! De andra ämnena var bra i alla fall och speciellt gympan förvånade mig positivt. Provet som jag inte vågat ta reda på betyget av för att jag tyckte det gick så dåligt fick jag MVG på, så det var verkligen en trevlig överraskning! Annars var väl det mesta som vanligt, och vad gäller matten är det bara att kämpa på. Hoppas bara inte att min motivation försvinner tillsammans med min underbara lärare...

Ash, nu har jag snackat på tok för mycket här. Jag lämnar er därför och ska gå och sätta i mig lite av brownie-tårtan jag bakade i går (mamma blev 49 år <3) innan det bär av in i drömmarnas värld.

Hej hopp!

Logblog.

Det är ganska intressant att sitta och fibbla med någonting i flera timmar för att sedan komma fram till att man inte har en aning om vad det är för något. Nu tänker jag då mest på logaritmer, som vi håller på med i matte C för tillfället. Jag kan räkna ut talen och vet metoderna, men jag har inte en jäkla aning om vad en logaritm är. Men det behöver vi tydligen inte veta, för som vår lärare säger; "It's magic!". Hmpf, jag gillar inte magic.

Äsch, nu ska jag fortsätta till historielektion och i eftermiddag blir det lärarsamtal med mamma för att höra om mina betyg m.m. Spännande, fast lite läskigt när det kommer till vissa ämnen. Men det blir nog bra! :) Efter detta bär det vidare till älskling för besök, och sen blir det middag på McDonald's; köket får sin sista tillputsning i dag och är ej tillgängligt förrän i morgon kväll. Härligt!

Semla. Fastlagsbulle. Munk. Fettisdagsbulle. Selma. Kalladetvadduvill.

Just det, vi får ju inte glömma bort att det faktiskt råkar vara fettisdagen i dag! Själv är jag ett riktigt fan av dessa smaskiga bullar, men jag vet också en hel del som inte håller med mig vilket jag faktiskt kan förstå i vissa avseenden. Det är ju trots allt ganska... mastigt. Nåja, själv har jag i alla fall redan satt i mig en på håltimmen i eftermiddags, och fler vankas här hemma tror jag visst att jag hörde... Mumma!


Low

Lite deppdepp blev det i går och jag är rädd att även denna dag gått en aning i det tecknet. Jag vet inte, men jag har bara inte varit riktigt närvarande och det mesta har bara känts hårt och jobbigt. Tre dagar i rad har jag vaknat på morgonen och varit helt död, trots 9-10 timmars sömn! Men hallå, är det inte meningen att man ska vara pigg och utvilad efter ett lov? Baah!

Nåja, nu känns det skönt att vara hemma i alla fall och läxhögen är faktiskt inte särskilt stor. Uppsatsprov på min svenska klassiker i morgon bara och då får jag fasen i mig hoppas att jag är mer fit for fight än i dag! Uppsatsprov är inte min grej till att börja med (älskar att skriva, men kan inte göra det på tid) så lite mer energi skulle jag inte tacka nej till. Det blir till att lägga sig tidigt i kväll och den här gången ska jag verkligen försöka leva upp till den ambitionen också. 21.00 och inget annat!

This one's for you.


Depp.

Åh, kontrollera mina tankar någon? Jag vill vara positiv och tänka framåt, jag vill inte gå och deppa i förväg. Jag vill inte känna klumpen i hjärtat så fort tankarna smiter iväg till sämre ställen. Jag vill vara glad hela vägen fram, men vetenskapen om vad som väntar gör mig bara ledsen. Varför var det tvunget att sluta så här? Jag älskar ju dig...

Summer in the city

Det värsta med snö är när den smälter. Då blir den nämligen till slask, vilket är blött, kallt och... tja, slaskigt! *brrr* Själv tycker jag att det kan gå från -3 grader och snö till + 20 grader och sol, bara så där! Eller så kan man ju ha det som i Riad, +22 grader och snöby. Så stod det i Sydsvenskan härom veckan i alla fall, men så finns det ju något som kallas tryckfelsnisse också...

Nåja, sol eller inte sol så har de sista lovdagarna varit ungefär lika fina som de föregående (bortse från torsdag dagtid). Vi hade hand om Dackan & Balder till och med i går då Erika & co kom hem, och så har jag haft Esther fredag-lördag. I går blev det uteritt till Päronlunden med Frida vilket var himla mysigt; det finns inte mycket som klår att galoppera i helt orörd snö!

Kvällarna har ägnats mycket åt One Tree Hill (nerd!) men jag har även hunnit med att träffa en hel del små vänner så klart! Härligt med folk som piggar upp en.. :D I morgon drar skolan i gång igen vilket självklart känns lite trist då jag gärna hade varit ledig en vecka till, men å andra sidan blir det småtrevligt att träffa underbara Bladins-människor igen!

Nu ska jag fara vidare och försöka läsa lite i min svenskbok, inte mycket kvar nu! Mentos har jag så det sprutar ur öronen (present från pållarnas ägare; parfymer, armband och Mentos, det tackar vi för!!) så jag borde överleva...

Tjingeling!

The call.

Filmen fick mig att tänka på denna vackra låt som får bli kvällens god natt-sång. Enjoy!


I taket lyser stjärnorna.

Wohoo, I survived! More than survived skulle jag vilja säga, och kvällen har varit helt och hållet till belåtenhet. Filmen, "I taket lyser stjärnorna", var helt underbar och folk satt bokstavligen talat och stortjöt i publiken. Vacker, sorglig och fin film var det och jag måste erkänna att en och annan tår letade sig fram även i mina ögon. Förstår mig inte alls på dem som klagar på denna fina film, själv såg jag inga större fel på den! Nåja, smaken är som baken...

Efter bion tog vi en fika på Espresso House innan det bar av hemåt och nu ska jag krypa ner i sängen för att kolla på One Tree Hill (lånat till mig första säsongen av Marie) tills jag somnar. Mysigt!

Kram på er!

Thursday Bloody Thursday...

I dag har jag haft en sån där härlig dag då ingenting går som det ska. Fruktansvärt frustrerande, när det liksom bara känns som att det sitter nån där uppe bland molnen och verkligen anstränger sig för att göra livet så surt som möjligt för lilla mig. Grrr... Jag ska dock inte besvära er med att  rabbla upp alla saker som gått snett i dag, för då lär inlägget bli väääldigt långt och väääldigt negativt. Jag kan väl bara säga så mycket som att dagen har innehållit såväl rymmande hästar och försvunna kameror som onödiga uppstigningar och misslyckade ridlektioner. Fy, vad trött jag blir på det alltihop!

Nu är jag hemma i säkert (?) förvar i alla fall och tänkte försöka vara så stilla som möjligt för att undvika fler snedsteg. I kväll blir det dock bio med Åsa vilket ska bli himla mysigt, det har jag sett fram emot! Och ärligt talat, hur mycket kan egentligen gå fel under ett biobesök?

Gimme gimme

Jag vill ha sommar. Sommar, sol, värme, grönska, ledighet och minnen. Ledighet har jag ju redan för tillfället, men det är liksom de andra bitarna som saknas. Jag satt nyligen och bläddrade genom lite härliga bilder som tagits med Johanna vid sommarstugan nere i vackra Smyge och då drabbades jag bara av en sådan oerhörd dubbellängtan (en efter sommaren, en efter Johanna). Jag vill tillbaka till de där ögonblicken, de fina dagarna och de härliga skratten. Nog för att det är lite mysigt med vintersol och snö också, men jag börjar känna att det räcker nu. Jag vill spola fram tiden och möta sommaren, nu!


Livin on a prayer.

Grymt bra låt, och den här killen gör den inte sämre. Kan ni låta bli att tycka det här är bra; let me know!


Pics of today.















Snow.

"Hur ska man kunna planera för framtiden - man vet ju inte vad som ska hända!"  Höhö, det känns som att planeringsnörden jag kan behöva höra det där lite då och då...^^

Idag har vi haft en riktigt härlig dag med hästarna; det kom ännu mer snö över natten och detta utnyttjade vi till fullo! Vi skrittade ut till ängen och red lite i snön vilket var hur mysigt som helst! Pigga var de men underlaget var bara bra så det gick finemang :) Vi tog lite fina bilder också vilka kommer upp här inom kort skulle jag tro. Nu blev ni väl glada? ;)

Hemkommen från stallet bestämde jag mig för att baka lite kärleksmums att ta med mig till stallet i morgon; jag och Marie turas om att ta med varm choklad & fika varje dag. Måste dock erkänna att jag inte lyckats hålla mig från att tjuvsmaka, och även min kära familj fick ta del av detta mästerverk (*hosthost*). Nåja, gott blev det i alla fall så vi ska nog se till att överleva morgondagen också! :)

Nähä, det kändes svårt att skriva något i dag så jag tror det är lika bra att jag slutar nu. ^^

Tjingeling!

Good morning sunshine

Att vakna med solen skinandes i ögonen och fågelkvitter utanför är inte helt dumt ska jag säga. Att vakna och veta att man har en hel, lång, skön veckas ledighet framför sig är inte heller fel. Att vakna i dag var helt enkelt inte så dumt, för att sammanfatta det hela.

I dag är det Alla hjärtans dag, även kallad Alla depressioners dag. Så tyckte jag också för ett år sedan, men i år har jag bestämt mig för att hoppa över den pessimismen. Det är ju trots allt bara mitt eget fel (?) och problem (?) och jag trivs riktigt bra som det är nu. Många underbara vänner och härlig familj som jag älskar över allt annat, vete sjutton om det skulle få plats med mycket mer just nu. Nä, lev livet levandes och ta vara på det du har i stället för att sitta och vara bitter för allt du inte har, säger jag! (Ja, jag vet att det låter lättare än det är och att jag inte lever upp till det där själv alla gånger. Självklart får man känna sig lite nere och beklaga sig ibland, men ni förstår kanske vart jag vill komma?)


Nähä hörni, nu ska jag lämna datorns värld och gå ut för att njuta av det underbara vädret i stället! Ska träffa Marie på MR om ca en timme och sedan blir det Dackan & Balder för hela slanten. Rida ut vore inte helt fel i dag tycker jag, men vi får se hur det blir... :)

Kram på er, ha en underbar dag! 

                                  

Friday the 13th

Åh, underbara dag :D Solen är framme, lovet är nära och hälsomånaden har fått sitt slut (1½ månad fixade jag, go me!). I kväll ska jag träffa mitt glädjeämne, kränga godis och bara ha det mysigt vilket ska bli fruktansvärt trevligt. Skitungen sticker ju till Sälen i morgon också, så nu får vi passa på att snacka av oss ordentligt!

För tillfället har jag "historelektion" vilket innebär laptop i knät, en Nette som pillar en i håret samt lite Schweizernötchokladsätande (fint ord); Patrick hade tappat sin mobil och var tvungen att åka till polisen för att hämta upp den så vi fick klara oss på egen hand. Inte oss emot! :D Dessutom är det dags för stort svenskprov om ca en timme vilket kan behöva lite extra träning. Renässansen, Voltaire, Romantiken och Rosseau snurrar i huvudet på mig tillsammans med en massa andra viktiga personer, det är helt enkelt bara att hoppas på att jag kan hålla isär dem när det väl är dags. Nåja, går det så går det!

Nu ska jag fortsätta skriva om Versaillesfreden och vad som orsakade det. Just det. Versaillefreden. Hm.

Tjingeling!

One day.

Lov. Lov. Lov. I morgon. Can't wait! :D


20 years of snow.

Ni vet det där jag skrev om att jag blivit lurad av Herr Väder? Grundlurad, skulle jag vilja kalla det För vet ni hur det ser ut om man tittar ut nu? Grönt och fint, hade man ju kunnat hoppas på. Men icke sa nicke, från 15.30 till det att jag gick och la mig i går så snöade det. Det snöade. Och snöade. Och snöade. Nu är det alltså alldeles vitt ute, även om en del har smält ner till slask vid det här laget. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om saken; å ena sidan verkligen älskar jag snö, men å andra sidan kändes det så härligt med lite vårkänslor i söndags! Nåja, man kan i alla fall inte göra mycket åt saken, så jag får nog bestämma mig för att tycka om det ändå. Det är ju trots allt rätt mysigt..:)

Mysig var även skoldagen i dag, och temat var hälsa. Vi blev tillsagda att komma i bekväma, löst sittande kläder (stor t-shirt och leggings var det här!) och dagen började med mysig frukost i skolan med ett härligt buffébord. Sedan fick vi bl.a. lära oss att massera (av vår mentor, som tydligen varit massör tidigare. Inte riktigt vad man hade tänkt sig, men visst! xO), laga mat och så avslutades hela dagen med magdans. xD Det där med magdansen kan väl diskuteras, men det var riktigt kul att prova på faktiskt!

Nu sitter jag just och tinar upp lite efter jobb i stallet, ska snart fixa lite svenska och sedan blir det sängen som gäller. I morgon är det skola som vanligt (typiskt, torsdagar som är så jobbiga..) och så ska jag till Esther på kvällen. Myspys!

Tjingeling!


Lurad.

Pff, där lurade du mig allt Moder Natur! Eller Herr Väder, eller Fröken Klimat, eller vem det nu är som ligger bakom alltihop. Vårtecken? 3 grader, kuling och jämntjockt grå himmel? Skulle inte tro det.

Det här har inte alls varit någon bra dag, rent fysiskt sett. Jag vaknade återigen med halsont men bestämde mig för att ignorera det och ge mig ut på en joggingtur i alla fall. Det var ett dumt beslut. Summan av kardemumman blev en ännu ondare hals, illamående, trötthet och en ond fot (har lyckats vricka till den på något vis). Inte riktigt vad jag strävade efter!

Nu är jag i alla fall hemma från skolan och ska försöka vila upp mig lite innan jag sätter igång med pluggandet. En kopp honungste hade ju inte suttit fel, men vårt kök är smått oframkomligt för tillfället. Vi har fått hit golvmänniskor i dag som rivit up det gamla trägolvet och håller på att lägga det nya, fina stengolvet för tillfället. Kyl och frys står i matrummet, köksbordet intill flygeln och rostar bröd gör man bredvid TV:n xD Så ja, det är inte riktigt upplagt för en kopp te just i dag.
Attans makaroner.
 


Godnatt

Kvällens godnattsång får Mr Blunt stå för. Hans låtar är bara så vackra!
-


Sötsug.

Förresten; i dag firar jag och mitt "onödigt socker och fett"-förbud en månad. På en månad har jag inte ätit godis, chips, kakor, läsk, glass eller annat onyttigt. Måste dock erkänna att jag syndat med efterrätt två gånger, men när någon fyller 18 resp. 85 kan man faktiskt inte låta bli! x)




Indications

Det är vår i luften! Solen skiner (sken) och strålarna värmde riktigt behagligt, luften är (var) hyfsat mild och i dag fick vi syn på de första snödropparna. Woho, det går åt rätt håll!

Detta firade jag med att ta ett steg längre i min övningkörning; i dag har jag nämligen kört på en 50/70-väg in genom Kvarnby samt kört från MR och hem. Inga långa sträckor, men 4 farthinder och annan trafik räcker gott och väl för min del; jag har ju trots allt bara hållt mig till Ollebo industriområde, där allt är platt, tomt och stilla, förut.  

I Kvarnby hälsade vi så klart på finaste, och det kändes faktiskt inte alls så illa som jag hade trott att det skulle göra. Han var glad och lerig, och vi snackade en hel del med Johanna om hur det ska bli också. Känns ändå bra nu, även om tiden innan själva saken händer lär bli deppig o hemsk. Men, som någon smart människa en gång sa; What doesn't kill you, only makes you stronger. Vi får väl hoppas att det gäller  även för min del i det här fallet. Fina killen! <3

Annars har helgen varit bara bra, och tankarna har varit hyfsat lätta att styra. Nicoles 18-årsfest i fredags var jättetrevlig, jag vill också bli 18! Eller, det vill jag nog egentligen inte. Då måste man ju börja ta ansvar för sitt liv... Låter jobbigt.

I går var det som sagt mat & bio med Nette & Öli. Vi såg Benjamin Button's otroliga liv som var helt sjukt bra! Trots sina 2 timmar och 46 minuter blev den aldrig tråkig, det hände nya saker hela tiden. Rekommenderas varmt att se, med andra ord!

Nu ska jag börja jobba på en uppsats med titeln How big should Europe get? Förslag, anyone?

Gokväll!



Rise

Okej, känner att jag varit lite väl (?) djup och känslosam här på bloggen på senaste, ska försöka anta den gamla lite positivare sidan igen. Men i bland händer det saker som man måste skriva av sig om, och det är trots allt det jag har den här kära sidan till; att skriva av mig och skriva vad jag känner för. Nåja, nu blir det i alla fall mat & bio med Nette och Oliver, trevligt värre!

Emotional.

Jag hatar att inte kunna känna mig lycklig. Så där virvlande, sprudlande lycklig då allt bara känns rätt. Jag hatar att veta vad som väntar, för det är det som stoppar mig från den där underbara känslan av full glädje som annars skulle uppfyllt mig i dag. Det må vara dåligt, löjligt, negativt att känna så, men det går inte riktigt att kontrollera. Bara tanken på det gör mig så ledsen, och det kan stoppa vilken annan känsla som helst. Varför måste just sorg vara en sådan stark känsla som dominerar ut alla de andra?   

Men låt bli att tänka på det då! Jo tack, jag försöker. Det lyckas rätt bra och en hel del glädje smyger sig in i mitt nät av känslor emellanåt. Jag är som jag brukar, bara en lite mindre speedad version av mig själv skulle jag tro. Men fortfarande finns vetskapen där, omöjlig att ignorera, förneka, strunta i. Påminnelser som gör lika ont varje gång. Varför var det tvunget att sluta så här? Det är det bästa för dig, det vet jag ju. Men innebär inte nödvändigtvis att det känns mycket bättre för mig, att det blir mindre sorg & saknad. Det känns bara så ofattbart, att snart ska vi aldrig mer få se dig. Aldrig, aldrig med ska du kunna trösta mig och finnas där. 
Aldrig är en väldigt lång tid.  

Öppet köp.

Jag kräver återköp. Min storebror är inte alls till salu längre, inte för tillfället i alla fall. Det är nämligen han som är anledningen till att jag just nu sitter med nybakta scones och en kopp te bredvid mig medan regnet ligger tjockt där ute. Han är inte helt dum att ha ibland, den där lufsiga saken.


Tiden läker alla sår?

Tja, hoppas går ju...

Nej, gårdagen var verkligen ingen bra dag. Eller, det började himla bra, men slutade mindre bra vilket resulterade i många tankar och tårar. Detta ledde till att jag inte sov mycket natt, vilket i sin tur ledde till att jag hoppade över första lektionen för att åtminstone vara lite mer åt det utvilade hållet inför dagens prövningar.

Men nu ska jag bara försöka låta bli att tänka på det så mycket som möjligt och göra det bästa av situationen. Det är inte mycket jag kan göra åt saken i alla fall även om det känns otroligt tråkigt att veta vad som väntar, och de kommande lär bli de värsta tre veckorna på länge. Det värsta är nog att det känns så otroligt orättvist, så fel att det ska drabba någon så underbar och oskyldig. Alla saker sker av en anledning, sägs det ju. Jag måste säga att det är väldigt svårt att komma på en anledning till varför det här skulle hända...

Men, som sagt är det inte mycket någon kan göra åt saken, så det är lika bra att acceptera läget och göra det bästa av vad som är kvar. Jag ska inte låta det genomsyra allt för mycket av det andra, för den här helgen ska bli precis så bra som det kändes innan jag fick beskedet. Så det så! 

I kväll ska jag hem till Nicole som har lite 18-årsfest (18!! :O) vilket ska bli mycket trevligt, precis vad jag behöver just nu; komma bort lite och tänka på annat. I morgon ska jag bara sova, och sedan är det planerat bio med Nette & Oliver. Innan dess hade vi tänkt hitta nått trevligt ställe att äta middag på, som inte heter McDonald's men inte heller gör oss helt urfattiga. Förslag, någon?

Nä, nu måste jag sticka, jag har trots allt en historielektion som väntar. Interesting stuff...
Hm.

When you lose something that you can't replace.

Dagen började bra och slutade mindre bra. Just nu är jag bara sjukt jävla ledsen och vet inte var jag ska ta vägen. Fan då, allt skulle ju vara bra nu!

Grrr.

Storebror säljes. Billigt.

Jågel.

För tillfället heter mina bästa vänner isvatten, Alvedon, Oprah Winfrey och Breaking Dawn. Som kanske framgår är jag hemma i dag också, febern har inte riktigt gett sig än och i natt har jag bara mått illa. Nu har det dock övergått i huvudvärk men i morgon ska jag minsann vara back on track igen, så det så. Nä, kudden kallar och herr iPod också.
Kram på er!


Join the club.

Jaha, då var det alltså min tur att bli lite sjuk. Har väl egentligen haft lite känningar sedan i lördags morse då halsen värkte, men nu har febern också hittat hit. Det går dock lite upp och ner, jag pendlar mellan att vara varm & må illa, frysa & ha huvudvärk, och att känna mig helt normal. Det är liksom som om kroppen har svårt att bestämma sig för om den ska vara frisk eller inte, konstigt nog. Jag tycker att den lika gärna kan bestämma sig för att vara frisk nu, så slipper vi bråka om saken!

Shadows and regrets.

Nu är jag klar! Engelskuppsatsen är skriven, svenskfrågorna besvarade och åtminstone en del av glosorna sitter där de ska (förhoppningsvis). Matten är fortfarande lite sådär, men skulle Mikaela känna sig helt förberedd och säker inför ett matteprov så skulle det innebära världens åttonde underverk.

I dag har solen haft vänligheten att titta fram lite emellanåt, vilket alltid förhöjer humöret en del! Jag firade (?) detta med en tidig joggingtur i morse, men då jag glömde (jag glömde!) att äta något litet innan blev inte utgången lika bra. Att ta ut sig utan att äta före är inget jag skulle rekommendera, fy vad illa jag mådde! Fast, å andra sidan, då får man ju äta desto mer när man kommer hem och det var just vad jag gjorde. Två rågmackor med salami & gurka samt en skål äpple med vanlij-yoghurt är inte illa för att vara Mikaela-frukost!

Skoldagen förlöpte hyfsat smärtfritt, vi hade extra mattelektion för att gå igenom provet vilket hjälpte mig en del, men det var inte helt lätt att slå sig fram bland alla som behövde hjälp med olika saker. Hoppas att det går någorlunda i alla fall, och jag är nästan nöjd med ett G tror jag. Nästan.

PE innebar i dag teori vilket var ganska intressant och jag fick äntligen svar på frågan vad skillnaden mellan ryggskott och diskbråck var. Det har hållit mig sömnlös många nätter... Eller inte. Sist på dagordningen var i alla fall European Studies med Patrick vilket också var hyfsat intressant, trots att vi kom ifrån ämnet lite ibland.

Nu ska jag möta min käre bror i en match Betapet (språknördar är vi allihopa, allihopa...) och sen blir det nog lite Breaking Dawn innan jag säger god natt för den här dagen. Just det, jag måste slå in Nicoles present också.

Tjingeling!


Design

Efter mycket klickande hit och dit, en del glada och mindre glada utrop samt lite hjälp från designadinblogg.se har jag nu äntligen lyckats fixa till bloggen lite. Riktigt så som jag ville ha det blev det ju inte, men det funkar! Klurar fortfarande på hur man ändrar färg på själva inläggstexten, alltså den ni läser nu, men det får jag klura vidare på i morgon för nu ska jag vila mina trötta ögon och sova lite. Hur som helst; lämna gärna en kommentar med era åsikter och kanske en del tips rent av! :)

Godnatt!

Discesa

Är det bara jag eller väger mitt huvud sisådär 150 kilo för tillfället? I nästan 7 timmar har jag suttit och pluggat. Och pluggat. Och pluggat. Fattar ni? 7 timmar! Och vet ni vad det allra värsta är? Jag är fortfarande inte klar. Uppsatsen är inte färdig, matten sitter inte riktigt och glosorna behöver mer tid att sätta sig på plats i hjärnan. Men nu kapitulerar jag, jag orkar inte mer. Det slutar liksom bara med att jag sitter och är frustrerad över att svaret blev 2/3 x^2 - 8y i stället för vad jag hade skrivit. Eller att grafen de ritat i matte B-boken inte alls ser ut som den jag plitat ner. Eller att "quintessential" inte alls betyder "viktig" som jag trodde. Fy, vad jag hatar det. 

Jag ska aldrig mer ge mig själv en sådan här söndag, med så mycket att göra på en gång. Grejen är bara att jag verkligen har försökt motverka det, jag har planerat precis som alltid så det är inte så att jag bara sparat allt på hög. Men det är lite svårt att påverka när verkligen allt kommer på en enda gång och måste övas på samtidigt. Jag vet inte vad jag kunde ha gjort bättre den här gången, men planering brukar inte precis vara min svaga sida, haha... Nåja, vi får väl helt enkelt hoppas att det inte ska upprepas allt för många gånger, för då vill jag inte vara med längre. Så det så.

Nej, nu ska jag vila mitt trötta huvud och äta lite mannagrynsgröt i stället. Mumma!

We don't need no education

Ja, tänk om dagens rubrik ändå vore sann. I dag har jag äckligt mycket att plugga, riktigt äckligt. Har jag inte tyckt att tvåan och allt vad det sägs innebära dragit igång innan så har den sannerligen gjort det nu. På dagens att göra-lista står;

-  Plugga enormt mycket till tisdagens matte B-prov (som vi inte fått någon chans över huvudtaget till på lektionstid, snällt nog)
-  Skriva engelskuppsats om American History X
-  Påbörja minst 10 av instuderingsfrågorna till litteraturprovet
-  Två sidor matte C-ekvationer
-  Plugga in minst 50 av de 300 engelska glosor vi har till nästa vecka
-  Skriva mitt "weekly vocabulary sheet" och plugga på det
-  Göra klart de 10 frågorna i Eurpoean Studies
-  Läsa i min svenskbok och anteckna

Herregud, hur ska jag hinna/orka med allt det där? Better get going, jag återkommer kanske i kväll, i fall jag fortfarande skulle råka vara vid liv då. Nä, nu ska här tänkas positiva tankar! Tjingeling!


RSS 2.0