Intresseklubben sprängs av överbelastning

Damn, vad varmt det har varit i dag! Jag skulle inte bli förvånad om det plötsligt började pysa ur öronen på mig p.g.a överhettning...x) Jobbet var jobbigt och varmt, men förmiddagen var rolig. Jag och Jesper cyklade runt i Malmö centrum för att lämna av broschyrer på diverse hotell, och jag kan ju säga att min och Nettes vingliga cykeltur till festen i lördags har fått en konkurrent i tävlingen "roligaste cykelturen"... Gosh, vad vi gjorde bort oss, men fy vad kul vi hade!

Nu ska jag sova sött för att förhoppningvis vara lite mer utvilad på jobbet i morron. På kvällen blir det restaurang i Västra Hamnen med kusinvitaminer, trevligt värre!

-

The happiness in your life depends on the quality of your thoughts.

Survivor

Aj. Min rygg skiftar för tillfället i rött och brunt. Mest rött dessvärre, och därav aj-et. Fast det är faktiskt inte så illa som det skulle kunna vara, men får man en chans att tycka lite synd om sig själv så är det väl dumt att missa den?! Dessutom ligger min plånbok nere i Smyge, min mage kurrar, och jag har i helgen fått känna på pollenallergi för första gången. Förskräckligt vad det är synd om mig!  Mja, fast när jag tänker efter så är det nog inte så förfärligt i alla fall. Det finns ju ändå solkräm, föräldrar, mat och allergitabletter att försvara sig med. I will survive!

De senaste 48 timmarna har mestadels spenderats i solen, som ni kanske förstår. Jag känner att jag inte fått så mycket av den varan hittills under sommarlovet, så när jag väl blir ledig från jobbet är jag inte sen att göra en djupdykning i solstolen. I havet har jag också gjort diverse djupdykningar, och vattentemperaturen har klättrat upp mot hela 20 grader! Underbart! 

Jag planerar att fortsätta med dessa aktiviteter även i morgon (dock iklädd solkräm) då jag, Elina o Nette styr kosan mot Skanör för att utnyttja den fina stranden som finns där. Jag är ledig tack vare att jag jobbade förra helgen, så nu får vi bara hålla alla tummar vi kan hitta för att det fina vädret håller i sig till i morgon med :)

För övrigt har det väl inte hänt så förfärligt mycket sedan sist tror jag. Jobbade kväll i I fredags då både Maia Hirasawa och LaLeh spelade, det var rena nöjet! Att få träffa & lyssna på en idol (Maia) och dessutom få dubbelt så mycket betalt för kalaset är inte helt fel, och det var en ytterst trevlig kväll.

I går flög jag i väg på fest i Anderslöv tillsammans med fina Nette, och även det blev en trevlig kväll. De är ganska trevliga ändå, de där lantisarna... (förlåt)  

Äsch, nu ska jag gå och mätta min kurrande mage med lite nattamat och sedan försöka sova lite. Med tanke på att det inte ens är 12 timmar sedan jag gick upp (jag var trött, okej?) så finns det risk för diverse komplikationer, men morgondagen blir väl å andra sidan inte så förfärligt ansträngande heller. Återigen; I will survive!

    

 

Sommarfavoriter

Förresten så måste jag bara passa på att tipsa om ett nytt lunchställe jag blivit lite kär i. Käkade lunch med finaste Johanna på Café Next Door (ligger på Spångatan) i går, supertrevligt! Vi åt grillad kycklingfilé med färskpotatissallad, och det inklusive dricka gick på endast 59 kronor. Rekommenderas alltså varmt, liksom Espresso House's Frapino om ni inte redan provat den. Testade en i smaken Mocha när jag fikade med Åsa efter jobbet i dag, mygod vad gott det var! Lite sommartips från mig alltså :) 


Happiness

Jag är glad. Glad glad glad. Det är så skönt, så underbart skönt. Att inte ständigt ha något som måste ordnas. Att inte behöva stressa 24/7 för att hinna med allt man vill/måste. Att inte hela tiden bli påkastad nya uppgifter att ordna. Att inte ha en massa press från folk som väntar sig att man ska prestera. Att vara ledig när man kommer hem. Att gå till jobbet i t-shirt, shorts & flipflop. Att ha sommarlov, helt enkelt. Åh, vad jag älskar det, och ändå har det knappt börjat. Ändå har jag det roligaste kvar, och det sträcker sig över fem veckor. You've gotta love it!


You go girl!

Dagens bravurer;

-  Skjuta ut en kassalåda rakt i magen på min kollega (jag skulle ju bara skriva ner en sak, också råkade just den knappen vara just där jag satte ner pennan...)
-  Kasta en tejprulle 10 meter framför mig så att den exploderade i fem bitar. (Det var meningen att jag skulle kasta den uppåt, och sedan fånga den lite snitsigt. Jag lyckades inte riktigt, om man säger så. Hjälp, vad folk skrattade åt mig. xD)
-  Tappa en och samma broschyr inte mindre än fyra gånger inom loppet av 20 sekunder, när jag skulle ge den till en kund.
-  Välta framlänges ur stolen när jag skulle plocka upp helvetesbroschyren från marken där den låg och såg nöjd ut
-  Skvätta ut brännhet Cappuchino på fingrarna och därefter snubbla över en trottoarkant för att skvätta ut ännu mer kaffe (parkbesökarna fick sig för tredje gången den dagen ett gott skratt på min bekostnad)
-  Hojta "fiskmåsbajs" högt och tydligt samtidigt som min chef kom in genom dörren (jag skulle bara förklara för min kollega vilket mitt långa hänga gubbe-ord var)
-  Skratta hysteriskt i ca 5 minuter utan större anledning samtidigt som en kund otåligt står och väntar på betjäning. (jag märkte inte riktigt att han var där först, men fy vad han glodde på mig!)

Herregud, vad många goda skratt jag fått i dag. Magmusklerna är alldeles matta, och det tack vare ingen annan än mig själv. Tack, Mikaela! *klappar mig själv på axeln*




Oj.

Visste ni att man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten? Mja, det varierar väl förstås från person till person, men ungefär sådär. Det är ganska sjukt. Sex månader. Under den tiden hinner man ju fasen resa jorden runt! Eller, nästan i alla fall. Hmm. Påtal om det tror jag att jag ska gå på toa. Sen ska jag fortsätta kvällen à la soffpotatis-style med Ben & Jerry's, Reese's Pieces och Skittles som mitt främsta vapen. Mohaha...

SjörövarMange & Katta Pirat

En glad liten prick. Det har jag blivit kallad ett antal gånger, och just för tillfället stämmer det faktiskt väldigt bra. Jag är fortfarande liten, och glad också för den delen. Är det inte helt fantastiskt?  ;D

Bloggandet ser onekligen ut att bli lite tunt så här under sommarlovet, men jag ska göra mitt bästa för att hänga med i svängarna. Ett inlägg i veckan eller så ska man nog kunna klara av. Kanske mer, kanske mindre. Jobbet tar ju en del på energin men å andra sidan har jag inte mycket annat för mig i veckorna, så chanserna finns. Men annars har väl ni kära läsare en del annat att stå i också kan jag tro?

Vad som hänt sedan sist är ganska lätt att sammanfatta; jobb och midsommarfirande. Ungefär sådär. Träffat en del glada kamrater också, men annars har väl inget världsomstörtande (det är något med mig och konstiga ord i dag)inträffat skulle jag tro. Midsommar i går var jättemysigt och Smyge var lika fint som alltid. Regnet slapp vi så när som på tre-fyra droppar, det är vi glada för!  

I helgen har jag huset för mig själv, övriga familjemedlemmar stannade i Smyge medan jag liftade med Elina hem; jag har nämligen anmält mig frivillig att jobba lördag och söndag. Varför? Ja du, det undrar jag också. Nåja, ob är ob och jag tjänar trots allt in en ledig dag som jag kan ta när jag vill. Det är trevligt!

Nu ska jag njuta av ensamheten och fixa lite mat, för att sedan inta min väl intränade soffpotatis-pose. So long!

Tänkvärt

Bra låt, och texten är så ruskigt klockren. Absolut värd att läsas, och tänkas på också för den delen.



Tell me what's wrong with society  
When everywhere I look I see
Young girls dying to be on TV
Won't stop 'til they've reached their dreams
Diet pills, surgery
Photoshopped pictures in magazines
Telling them how they should be
It doesn't make sense to me

Is everybody going crazy?
Is anybody gonna save me?
Can anybody tell me what's going on?
Tell me what's going on
If you open your eyes
You'll see that something is wrong.

I guess things are not how they used to be
There's no more normal families
Parents act like enemies
Making kids feel like it's World War III

No one cares, no one's there
I guess we're all just too damn busy
And money's our first priority
It doesn't make sense to me





























Is everybody going crazy?
Is anybody gonna save me?
Can anybody tell me what's going on?
Tell me what's going on
If you open your eyes
You'll see that something is wrong


Tell me what's wrong with society
When everywhere I look I see
Rich guys driving big SUV's
While kids are starving in the streets













No one cares
No one likes to share
I guess life's unfair

Is everybody going crazy?
Is anybody gonna save me?
Can anybody tell me what's going on?
Tell me what's going on
If you open your eyes
You'll see that something is wrong.

Toujours

Hoppsan, det blev visst inte så mycket med det där ulovade inlägget igår. Jag får be om ursäkt och skylla på lång arbetsdag efterföljt av 89 års-kalas - jag däckade här hemma vid halv tio. Detta gav mig i alla fall mer än 10 timmars sömn i natt vilket var oerhört behövligt, och i dag har jag inte alls varit trött. Härligt!

Sommarlovet har alltså fått sin början, och det kunde inte ha börjat på bättre vis! Mja, avslutningsvädret kunde väl ha varit bättre, men vi överlevde. Avslutningen i skolan var som den var, och jag blev ganska nöjd med betygen. 14 mvg, 3 VG (jag fick VG i matte B, tjohej! :D) och 1 G, men det där G:et ska jag faktiskt kolla upp för det kan inte stämma tycker jag... Efter avslutningen blev det traditionsenligt nog lunch med familjen på VESPA och min favoriträtt (fettucine med kycklingfilé i krämig paprikasås & parmesan) var lika god som alltid. Kvällen och helgen som följde blev bara underbar; kombinationen 4 underbara tjejer, en föräldrafri stuga, ett fint väder och massor av onyttigheter kan liksom inte slå så fel och oj vad trevligt/mysigt/roligt vi hade!

I går började dock allvaret (?) och jag har nu påbörjat mina fyra sommarjobbsveckor i Folkets park. Det är väldigt mycket bättre än förra året, men också mer att göra. Nåja, med bra betalt och trevlig miljö blir det uthärdligt i alla fall och det kommer ju trots allt en hel del roligheter emellanåt. Det gillar jag!

Nu ska jag kolla lite TV innan det blir dags att sova sött och vila min onda rygg. Jag testade att jogga en kort runda i dag - dålig idé. Nu bultar och värker det sådär jobbigt, och jag undrar bara när det nånsin ska gå över? Jag har väntat med joggningen i två månader nu, och ändå blir det så här så fort jag tar några springsteg. Grr....

Attans makaroner

Nu ska jag äntligen ta tag i det och skriva ett blogginlägg. Inget annat ska få komma emellan. Ha! Trodde jag ja. Klockan sprang som vanligt iväg utan att be om tillåtelse, och jag får be att återkomma i morgon i stället. Men se det positivt vettja, då har jag ju bara ännu mer att berätta om & tråka ut er med! :D


Wonderful

Vet ni vad? I morgon är det sommarlov. Sommarlov. 66 dagar då man kan göra vad man vill, när man vill. Ligga och dega i solen (förhoppningsvis) eller utforska världen. Läsa härliga böcker och träffa underbara vänner. Vara ute natten lång utan att behöva bry sig om att det är skola dagen därpå. Tvåan är över, och jag klarade det. Det är vad jag kallar underbart. :D


Survival

Jojomen, visst överlevde jag värmen! Flygresan hem, ett femte besök på Starbucks och ett hejdundranes åskväder också för den delen. När det åskar i USA så åskar det verkligen. Mycket. Högt. Läskigt. Påminn mig om att aldrig mer beklaga mig över våra små mullerbyar här hemma?

Konsekvenserna av det hela blev tolv timmar på planet i stället för åtta. Precis när vi kommit på och var redo att lyfta så stängde de ner hela flygplatsen och luftrummet omkring, och alla flyg var alltså tvungna att vänta på att ovädret dragit förbi. Det gick en timme, två timmar och tre timmar. Ingen mat kunde beredas (tacka gudarna för att vi hade Goldfishes och Reese's med oss) och filmerna gick bara med flygplanets motor. Trist läge. Som tur var hade jag en toppenbra bok med mig som jag försjönk mig i, och efter 3,5 timmar fick vi äntligen flyga iväg.  Wohoo!

Nu är jag alltså hemma, och hit kom vi kring 1 i förmiddags, alternativt 7 på morgonen med den tid vi var vana vid. Var vi trötta? Japp. Det blev dock en mycket välbehövlig power nap på två timmar och efter det har jag mest varit hög på överskottsenergi jag inte visste att jag hade. Flummigt värre!

Gonatt!

Socialize

Puh! Har flytt undan hettan ett tag for att kidnappa en dator igen - i dessa tryckande 31 graderna och fuktig luft gar jag inte garna ut frivilligt. Nah, tacka vet jag luftkonditionering!

I dag ar var sista dag har borta, fast vi aker inte forran vid 7 i morron kvall. Maste faktiskt saga att det kanns mestadels skont att aka hem igen, det hander ju sa mycket kul darhemma ocksa. Har drabbats av abstinensbesvar efter mina egna vanner och kanner mig villig att uppoffra en hel del for att fa traffa dem just nu. Har forsokt och forsokt komma overens med Emmas vanner har borta, men det ar inte det allra lattaste for en ganska blyg liten svensk som jag tyvarr (inte mitt bland alla brakande amerikaner i alla fall). De ar sakert valdigt trevliga de flesta av dem nar det val kommer till kritan, men att ta kontakt verkar inte vara deras storsta talang vilket inte gor saken mycket lattare for mig. Njesh, jag langtar efter folk som kanner mig och ger mig en chans!

Forutom detta har det dock varit en ytterst trevlig resa, och amerikanska folket overhuvudtaget ar faktiskt valdigt trevliga & artiga. Kom himla bra overens med manga av de lite aldre pa festen igar, sa det kanske bara ar tonaringarna som ar sadar trista? :P Dagarna har ju som ni vet varit fyllda med underbar shopping och trevliga fikapauser,  gar det att bli mer I-landslycklig an vad jag varit denna veckan? I forrgar var vi i Georgetown (en del av det "riktiga" D.C.) och strosade runt lite vilket var mycket trevligt. Vi at saklart glass pa Haagen Dasz och var aven uppe en tur vid Vita Huset, ar man turist sa ar man...;) 

Nu ska jag sluta babbla pa sa forbaskat och utmana solen igen. Med en islatte i handen och en hund i knat skulle det nog funka, tror jag. On vivra, on verra!

Fabulous

Jag har kopt en studentklanning. Yep, ni laste ratt. En studentklanning. Nastan ett ar i forvag. Men det gick bara inte att sta emot, den var sa vacker. Den var benvit. Den var av linne. Den var knalang. Den var i tubmodell. Den var perfekt. Att den dessutom blev min till det ringa priset av 39 dollar (250-300 kr) var bara annu trevligare, och nu ar saken alltsa klar. Pa samma stalle hittade jag underbar klanning nummer tva, och har snackar vi Underbar med stort U. Den ar i ungefar samma stil som studentklanningen, knalang tubmodell av linnetyg och sa har den stora roda o gra blommor pa sig. Supersot, och dessutom billig (ca 300 kr har med). Jag kan val bara saga sa mycket som att det inte langre finns nagon tvivlel om vad jag ska ha pa mig pa skolavslutningen pa fredag. Wonderful!

Det var alltsa dagens fynd, och tillaggas kan en partytop fran Benetton, ett par sandaler samt en supersnygg bikini i bandeaumodell. I'm lovin it! Daremot ar jag inte fullt sa fortjust i min jetlag som fortfarande haller i sig, antagligen kommer jag ha vant mig lagom tills det ar dags att aka hem. Mjush. Att bli trott vid 21 och vakna pigg vid 7 ar inte riktigt min melodi. Na, ikvall ska jag minsann halla mig vaken till 11. Sa det sa.


Success

Wohoo, kan ni tanka er att jag minsann fatt tag pa en liten dator har borta oxa, min kara faster m. familj har varsin sa det var inte helt svart. Vi kom i alla fall fram igar vid 4-tiden (= 10 pa kvallen for oss) efter en lang men inte vidare trakig flygresa ( tio filmer, en bra deckare, Suduko, godis och herr iPod var gott sallskap) och allt gick valdigt smidigt faktiskt. Ovanligt for att vara USA...:P Da blev det i alla fall till att bli hemskjutsade av faster min, och sedan at vi middag & forsokte halla oss vakna sa lange som mojligt. Vid halv nio gav vi dock upp och somnade som grisar i vara skona sangar. Hela 11 timmars somn fick jag nog i natt, harligt!

Dagens dag borjade med frukost hos rektorn for Emmas skola - tydligen nan tradition att alla "senior graduates" med familjer kommer hem till rektorn och ater frukost nagra dagar innan ceremonin. Det var ganska trevligt med mkt god mat, och mycket snackande amerikaner. Efter detta begav vi oss ut pa forsta shoppingturen, denna gang till Wheaton Shoppingtown och Columbia Mall. Jag har under dagen shoppat loss pa Forever 21, som finns ungefar som Gina Tricot har. Helt underbart da jag tidigare bara vagat kika pa Internethemsidan med alla sota klader. Har ar allt sjukt billigt, och jag fick en cocktailklanning, en oversized troja, en t-shirt, en kjol och ett halsband for typ 55 dollar (450 kr?). I'm lovin it! Ett par sota hogklackade sandaler samt ett par solglasogon fick oxa aka med hem, aven det mycket billigt. 

Nu ikvall var vi och at pa The Melting Pot, en fondueresturang som Emma tycker om. Det blev ostfondue till forratt, kottfondue till huvudratt och underbar chokladfondue till efterratt. Man fick mixa vad man ville sjalv med allt, och min efterratt med halften vit och halften mork choklad i vilken jag doppade jordgubbar, brownies och marshmallows blev oslagbar. Gissa vem som rullade ut genom dorren? x)

I morgon ska vi ata frukost pa "The Original House of American Pancakes" (jag kanner verkligen hur halsolivet flodar!) for att sedan fortsatta till Georgetown o kolla runt lite. Pa kvallen blir det poolparty hos Emmas kompis (har ar 28-30 grader varmt & fuktigt) tror jag visst, eller kanske var det pa lordag? Mja, vi far se hur det blir. 

Nu har ni fatt hora att jag lever & har det bra i alla fall, det var val trevligt? :p Vi kanske hors nan mer dag, annars aterkommer jag pa onsdag igen. 

Kisskiss!  

Taking off

Woooosh!
 
Mm, ungefär så låter det om mig den här kvällen, när jag far runt som en skållad iller i jakt på allt jag glömt att packa. Leggings, hårklämmor, strumpor och annat livsviktigt ska stoppas ner, men nu är jag nog snart klar tror jag. Har nån timme på mig i morgon bitti också om jag vill, för vi ska inte gå härifrån förrän vid nio. Skönt!

Nu ska jag woosha vidare och komma på ännu fler saker jag glömt innan jag försöker få lite sömn inför morgondagens prövningar (i värsta fall har jag en 9 timmar lång flygresa att sova ikapp på). Woo, jag längtar! :D

Ha det underbart, vi hörs snart igen!
 

June

Ååh, i dag är det sommar på riktigt! Inte bara praktiskt, utan teoretiskt sett också. Som vi har längtat!

På tal om sommar så såg jag precis att det kommit en ny smak av Marabou, med jordgubbsbitar i. Låter onekligen gott, men samtidigt kan det vara väldigt äckligt också. Hmm, något att testa kanske? Tror jag ska köpa en och ta med till USA-folket, så kan man ju alltid hoppas på att de bjuder...;)

För tillfället sitter jag i skolan och avslutar min engelskuppsats samt pluggar inför matte C-provet jag har i morgon. Ska träffa Elina om en halvtimme för att gå och fika på ett ställe som heter Melvins som skulle ligga kring Fridhem och vara väldigt bra. Mja, de har varor från Olof Viktors, så bara genom det har de många pluspoäng hos mig! Det bli roligt att testa. :)

Ikväll ska jag äta middag på Jensens tillsammans med hela gamla flöjtgänget. Jag och Siri planerar inte fortsätta i höst så vi tänkte ha det här som en liten avslutning. Vi har dragit dit Elin som slutade för två år sedan också, ska bli riktigt kul att äntligen vara alla fem igen!

Nix, nu ska jag återgå till Pythagoras värld...

Tjingeling!


RSS 2.0