Impression

Alltså jag vet att jag har påpekat detta förut, men det är ju helt galet vad bra Ukrainas bidrag till årets melodifestival är! Jag tror faktiskt aldrig att jag så helhjärtat tyckt om en låt i den tävlingen, men den här är verkligen bra på riktigt! Skulle kunna ha något att göra med att den egentligen inte är melodifestivals-material för fem öre... Well, that's how I like it!
(men ja, Tyskland med charmiga Lena var verkligen en värdig vinnare!)

Ambivalens

Melodifestivalen. Ett sådant där jobbigt och irriterande program som jag varje år lovar mig själv att jag aldrig mer ska se. (titta bara på det här, till exempel. "Säga upp vänskapen" var det ja...?) Håller jag mitt löfte? Nix! Så tror jag inte att det blir i kväll heller, trots att inte fina Sverige får vara med i leken. Johanna kommer hit för en myskväll, och känner jag mig själv rätt så slutar det med att vi lik förbannat sitter där i soffan och lyssnar på och förfasar oss över den (för det mesta) fruktansvärda musiken i alla fall...

I år har jag dock bara sett två program av det hela; dels den svenska finalen och så kvalet i torsdags. Av dessa erfarenheter har jag skaffat mig två favoriter; Tyskland (hör och häpna!) och Ukraina. Jag skulle säga att de är de enda som på ett bra sätt skiljer sig från mängden av diskopop, trum-maskiner och halvdana ballader med fläkt och tonartshöjningar. Vad tycker ni?Ascool rockballad som jag genuint älskar! Antagligen därför den ratas av resten av världen...Tjejen är ju som en klockren blanding av Kate Nash och Laleh! Kan det bli annat än bra?


One week to go

Lärarmiddagen var underbar. Riktigt riktigt riktigt awesome, för att använda ett Cajsianskt uttryck. Vi var lyckliga, lärarna var lyckliga, alla var bara så lyckliga! Solen sken på oss, folket var vackrare än någonsin, vinet smakade fint, humöret var på plats och det var bara sådär klockrent lyckat alltihop. Sådär halvvägs in i festligheterna bestämde jag, Åsa, Nicole och Nette oss för att det nog skulle vara passande att hålla ett litet tal också. Sagt och gjort; vi ställde oss upp och sa några klassiska tack-fraser vilka vi blandade ut med lite roliga citat från diverse lärare som vi samlat på oss genom året. Kommer ni ihåg den här till exempel? :

Student: Leslie, would it be possible for the whole world to have an earthquake at once?
Leslie: Uhm, no, definitely not. That would be like... like pigs suddenly having four legs!
Student: Eh, Leslie, pigs do have four legs...
Leslie: They do? They do...? Oh yes, they do! Well, how about three legs, then?

Det och mycket annat skrattade vi åt under kvällen, och det mesta kändes som sagt ytterst lyckat. Dock så känner jag mig fortfarande lite ångestfylld över något jag kläckte ur mig vid ett bordssamtal med mina kära lärare (tips: drick inte vin och prata med lärare samtidigt - det slutar aldrig bra), men det var nog inte så farligt trots allt... I will survive!

Efter den fina kvällen på Bladins åkte jag iväg till Möllan och Ölcaféet tillsammans med några naturare samt fint folk från min egen klass. Där blev det drinkar och snack innan jag och Nicole tog en taxi hem och somnade hemma hos mig. Efter några timmar var det uppstigning för att ta sig till skolan igen, där vi möttes av ett överraskande uppsatsprov i engelska. Jag tror seriöst att det är bland det sämsta jag någonsin presterat i skolan. Huvudvärk, illamående och för lite sömn är liksom ingen vidare kombination när man ska koncentrera sig, men vad väntar han sig egentligen efter en utekväll?

Vi firade misslyckandet med att åka in till Jensens för lunch och mjukglass. Det som från början var tänkt att inkudera mig och Nicole utvecklades plötsligt till att inkludera halva klassen. Trevligt värre!

Ikväll blir det ytterligare lite klassaktiviteter och det är grillning + utgång som gäller. Jag tror dock att jag skippar det där med att gå ut, då jag för det första är luspank och för det andra ska göra ett delprov i Cambridge Exam i morgon. Att vara bakis där skulle trots allt inte kännas så väldigt lyckat... Dessutom har jag 11 studenter att gå på nästa vecka varav tre inkluderar utgång, så jag tänkte att jag laddar upp för det i stället. It's gonna be great!


WONDERFUL!!!

Kära vänner, jag ber härmed att få meddela att min sista prövning i skolan någonsin officiellt är slutförd! Det gick till på köpet alldeles jättebra, och jag tror att jag fick kläm på det där med Buddhismens regler och premisser. Nu återstår bara det roliga, ikväll klär vi upp oss och går på Bladins lärarmiddag och vi kan slappna av & njuta som aldrig förr. Inga mer uppsatser, inga mer prov, inga mer presentationer, inga mer läxförhör, inga mer debatter, inga mer uppgifter, INGENTING!

What a feeling!!!
Hur ska du våga chansa, du som aldrig haft nån tur?
Vad ska jag skriva
för att du ska bli berörd?
Hur högt ska jag skrika
för att jag ska bli hörd?

Du vill att jag ska falla
mot något som du har gjort till ditt
Men ska jag falla,
ja då ska det finnas tid att falla fritt.

Det är något magiskt med hennes musik. Med hennes röst. Med hennes texter. Hur dåligt de än må passa mitt humör för tillfället, så lyckas de alltid på något höger krångla sig in i mig och få mig att känna precis sådär. Precis just sådär.
Det är så galet vackert.


C'est la vie!

Det lönade sig. Det blev MVG på provet, vilket också råkade bli min näst sista prestation i skolan. Ever. Bara ett prov på Buddhismen nu på onsdag, och sedan är det finito. Done. Pour toujours. Det är galet, vad underbart det känns! (trots att ett uns av sorg över att lämna skola, miljö & människor smyger sig in ibland)

Faktum är att känslan av underbarhet (finns det ett sådant ord? well, nu gör det.) tycks genomsyra det mesta av min vardag nuförtiden, och det känns helt fantastiskt. Vädret dämpar ju inte direkt humöret, och äntligen verkar det som att våren (sommaren?) funnit vägen till oss också. I går gick jag runt på Lundakarnevalen i klänning, strumpbyxor och kofta fram till tolv på natten då jag tog på mig jackan eftersom det började bli lite "kyligt". Med "kyligt" menar jag alltså sisådär 15 grader. Mitt i natten. Åh, det funkar för mig!

Lundakarnevalen var för övrigt riktigt trevlig, trots att just själva karnevalsområdet inte riktigt kändes som höjdpunkten. Stämningen i stan, folket, värmen och känslorna var nästan ännu bättre, och allt kändes så ärligt, så spontant, så rätt! 

I dag har jag varit ute på äventyr, och vid halv tio i morse (jag var ju sådär lagom utsövd, men lika glad för det!) brummade jag och Nicole i väg mot Näsets Islandshästar. Där lyckades jag alltså tvinga upp stackars Nicole (som inte alls verkade lida speciellt mycket) på en häst, och det blev så småningom en underbar uteritt i det gröna. Superhärligt och toppenkul tyckte vi båda två!

Nu ska jag försöka fånga lite sömn efter det senaste dygnets diverse strapatser, och i morgon blir det ännu en fin dag, känner jag på mig. That's just how it is!


Up with the tup

Jag är vaken. Klockan är 04.38 och jag är vaken. Det är nog inte riktigt klokt egentligen. Tanken är att jag ska plugga psykologi, och well, ni ser hur bra det går... Ash, jag har tre timmar på mig. Provet är inte förrän i morgon, men den smått neurotiska sidan av mig har bestämt sig för att visa sig i dag, och jag har lite småpanik över det hela. Himlen är fin i alla fall, och nu ska jag fördjupa mig i monocular cues, Gestalt laws, retinal disparities och annat skoj. Hepphepphepp, 16 dagar till studenten!

This is a man's world

Det finns ett ordspråk i den Somaliska kulturen som säger att "allt dåligt i världen kommer från kvinnan".

I Somalia har män flest rättigheter, sedan kommer kamelen och på tredje plats finner vi alla kvinnor.

Det finns ingenting som säger att mannen i huset inte får tvinga kvinnan till vad han än vill, och någon lag som förbjuder hustrumisshandel existerar inte. 

En Somalisk kvinna föder i snitt 6,52 barn i sitt liv - i Sverige är motsvarande siffra 1,67

Endast en fjärdedel av alla Somaliska kvinnor kan läsa och skriva.Jaa, i bland är det verkligen en Mad World vi lever i.Hard work work

Vet ni vad jag har haft för mig de senaste 10 dagarna?

- Skrivit körkortsteori
- Tagit körkort
- Gjort slutgilitg redovisning av ett års projektarbete
- Genomlevt tre anställningsintervjuer (och förhoppningsvis fått två jobb) 
- Tagit hand om 5 olika hästar
- Lämnat in en 11 sidor lång slutuppsats i religion
- Tävlat dressyr samt funktionerat
- Haft tre nationella prov i franska 5
- Haft muntligt nationellt prov i svenska
- Avslutat en månads (hyfsat) fastande från kakor, godis, läsk, chips

Är det okej att jag känner mig lite slutkörd? Är det okej att jag känner mig lite duktig? Är det okej att jag ligger i sängen med min broders filmsamling och äter kakor hela kvällen? Ja, det är det ta mig tusan!
Don't stop me now

Det är en sådan där fin kväll då en massa ledig tid och trevliga händelser ligger framför tårna.


Let's...

Let's burn a hole so we can climb out
Of these paper walls in this empty house
Let's take what hurts and write it all down
On these paper walls in this paper house.
 
We'll kiss it all goodbye.


Tearing up

Har precis hört Melissa Horn sjunga på TV,  och det var ta mig tusan det vackraste jag hört på länge. 18 juli, kom hit!


Gillalalala läget

Jaa, jag gillar läget. Jag gillar att jag har körkort. Jag gillar att projektarbetet är redovisat och klart. Jag gillar att min religionsuppsats redan innehåller 9 sidor och är så gott som färdig. Jag gillar att jag är ledig i morgon. Jag gillar att jag ska tävla fina Kario på lördag. Jag gillar att vi har 5 dagars lov om en vecka. Jag gillar att det är 29 dagar kvar till studenten. Jag gillar att jag (nästan) inte är ett dugg stressad (trots att jag förmodligen borde vara det). Jag gillar att högskoleprovet gick mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Jag gillar att jag ska söka jobb i New York. Jag gillar, helt enkelt. Gillar, gillar, gillar!


Morgonstund har guld i mun

I morse, mina vänner, hände något mirakulöst. Helt otroligt. Spektakulärt. Magnifikt. Fantastiskt, helt enkelt. Jag, Mikaela Lindén, gick upp ur sängen innan väckarklockan ens hade börjat fundera på att ringa! Inte var det så att jag gick upp en tur för att sedan gå och lägga mig igen, utan jag gick faktiskt upp och stannade där. Pigg och glad som en lärka, trots att klockan inte ens hunnit blir halv åtta än. Jag är imponerad. Av mig själv. Morgontrötta lilla jag. Det var som tusan.

(sedan att jag likförbannat blev sen till Cajsa & skolan kan vi väl ignorera?)

Hela livet är så underbart

Livet är bra. Livet är vackert. Livet är underbart. Och det var länge sedan jag kände det så här helhjärtat! 

Jag körde bil till skolan i morse. 3,2 kilometer. Onödigt, jag vet. Men jag måste säga att det var så sjukt värt det när jag helt sonika hoppade in i bilen och körde i väg, alldeles ensammen, med Bullet for my Valentine på högsta volym så att rutorna skallrade. Grannarna fick sig ett wakeup-call som heter duga, vill jag lova! 

Annars dröjde det faktiskt inte alls särskilt länge innan jag tog min allra första, ensamma tur i bilen. Närmare bestämt skedde det cirkus 1,5 timmar efter att jag fått körkortsbeviset i min hand, då jag körde hem från stan efter fika & glass med min lilla mamma (som varit dubbelt så nervös som jag för min uppkörning).

Uppkörningen, ja. Det var inte sådär fasligt svårt måste jag säga, och vi körde bara i ungefär en halvtimme. Jag vet inte om det var jag som framstod ovanligt lovande som bilförare (HA. HA. HA.) eller om inspektören helt enkelt var lite trött på det hela (mera troligt, ja). Klarade det gjorde jag i alla fall, och det är en sån fruktansvärt otrolig lättnad att det inte går att förklara. Underbart, helt enkelt!

Jag har nog sällan kämpat för något så mycket som jag gjort för detta förbaskade körkort. Det har tagit mycket tid, många frustrationer, och jag har hatat ungefär 90 procent av alltihopa. Men nu är det finito, jag slipper den äckliga körskolan, jag slipper lägga en massa tid på att få till snitsen på rondellkörningen, jag slipper sitta med näsan i teoriboken och lära mig en massa om tjänstevikt, kultryck, registreringsbesiktningar, katalysatorer och annat (för mig) fullkomligt onödigt babbel. Det är färdigt nu. For ever, liksom.

Nu kan jag i stället fokusera på det jag faktiskt tycker om och se fram emot studenten som aldrig förr. Love, love, love!

  


ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN!!!

KÖRKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORT!!!!!

Fy FAN vad jag är lycklig!!!!!!!!!!!!!!!!!


Belief


Failure

Yep, jag erkänner. Jag gör en höna av en fjäder. Jag är patetisk. Jag är hopplös. Ett hopplöst fall. Men jag ska inte ge upp. Så det så. Morötterna, here I come!


Cravings

Tänk dig, bara tänk dig det underbara... Det söta... Det krämiga... Känslan av hur den smälter på tungan och blir till en enda gräddig massa av himmelska smaker... Smaksensationen när du stoppar in den första rutan i munnen och smaklökarna exploderar av överbelastning... Sötman som blandas med sältan och den underbara krämigheten... Som lägger sig som bomull där nere i magen, och allting känns så fullkomligt lugnt... Tänk dig...

GAAAAH! GE MIG CHOKLAD! LÅT MIG SLIPPA MIN HÄLSOMÅNAD! JAG GÅR UNDER!Dancing the whole way home

Valborg. Denna omsusade, hatade och älskade högtid. Själv vet jag faktiskt inte riktigt var jag står i det hela, känner nog varken hat- eller kärleks-förhållande till det och inte heller bryr jag mig om att stressa över vad som ska hända. Go with the flow, liksom.

Valborg har det varit i alla fall, och trots att jag aldrig fick se något bål (glömde tiden, illa nog) så hade jag en mucho trevlig kväll! Det började med grillfest hemma hos Henke vid 5 på eftermiddagen och där fann jag, förutom Henke själv, Freddie, Erika, Nette, Johanna, Johanna nr 2, Victor och så en massa av Henkes kompisar. Vi bjöds på smaskig grillad kyckling med massor av tillbehör, chokladtårta, musik, ölspelet och allmänt chilledill. Underbart trevligt!

När klockan kröp sig framåt tolv plockade vi med oss våra tillhörigheter och styrde kosan mot KB. Där blev det dans och sång hela natten lång (jag vet att jag är grym på att rimma) med massor av random typer. Jag tror att KB tar priset för att rymma flest olika sorters typer på en och samma gång. 30-årig retrokille, 20-årig hiphopsnubbe eller 18-årig brat - de finns alla på KB! 

När det blev dags för detta fina ställe att stänga vinglade vi hem igen, och mina tår kändes som om de var brutna på mitten. 11,5 timmar i samma klackar, klå den du!


RSS 2.0