Och vem som helst kan ju räkna ut att tre jobb ärlikamed tre löner. Och vem som helst kan ju räkna ut att tre löner ärlikamed jättelyckligochintesåjättefattig student. Och vem som helst kan ju räkna ut att jag tittar på en framtid som just en sån.

Alltså förlåt. Jag framstod nog som en jättebitter, missnöjd klimakterietant i mitt förra inlägg. Sudda ut den bilden av mig, s'il vous plaît. Nu har jag sovit och jobbat färdigt för i dag, jag har världens finaste häst, omges av världens bästa människor och har dessutom ett helt hus alldeles för mig själv till på fredag. Life is good! One love.

Ja ä' int' bitter, bara en liten smula jättetrött.

Man kan jobba. Och så kan man jobba för mycket. Dagen efter midsommar är det lätt att tycka att man jobbar för mycket. Då är man liksom bara trött, hur det än är. Men vem tusan var det som sa att det var okej att ha folk att jobba fjorton jävla timmar i sträck bara för det? När klockan slog 22.30 gick jag hem. 10.00 i morse var jag tillbaka på samma ställe igen, för att jobba lite till. Nu ska jag sova och drömma sött om alla fina pengar jag får för't. Klockan 08.00 i morgon är jag på det igen.
.
(Men det var en finfinfin missommarafton!)

Tarrytown goes Hollywood

Satt och glodde på Mona Lisas Leende med en fin pojke i går och höll på att sätta godiset i halsen när jag plötsligt kände igen allt. Det där var ju min by. Det var min by som Julia Roberts cyklande genom när hon skulle träffa italienaren på baren, och det var min bar de satt på när han gjorde bort sig. Det var Main Street, det var Setback Inn, det var Tarrytown.
.
Sedan kom eftertexterna. "With a special thanks to Village of Tarrytown". Tarrytown.  Mitt Tarrytown. Kände mig lite som mamman till 8-åringen som spelar blockflöjt alldeles själv, framför hela publiken, på skolavslutningen.
.

Day 6 - A song that reminds you of somewhere

Känslan av att stå framför ett av Sky Rooms golv-till-tak panoramafönster, på skyskrapans 33:e våning, och titta ut på ett nattlivligt New York med en Cosmopolitan i handen och den här låten i upptempo pumpades i DJ:ns bergsprängande högtalare.
.
Wow. Den känslan alltså. Lätt en av de maffigaste stunderna i hela mitt liv. New York var mitt. Hela världen var min.
.

Day 5 - A song that reminds you of someone

Kiruna.
.
.
Den enda versionen jag kunde finna av denna doldis-låt som görs av detta doldis-band. Bättre version finns på Spotify. Och ja, den är bra.

Jag tog första bästa vägen ut, när någon bad mig tänka om.

Hon har gjort det igen. Jag tror inte mina öron. Jag trodde inte mina öron, i går när hon satte i gång att sjunga och sjöng precis just sådär. Sådär så att jag ryser och blir alldeles uppfylld av starka känslor som ger sig tillkänna. Sådär så att jag känner igen mig i vartenda ord, varenda stavelse. Sådär så att jag börjar fundera på om vi alla ändå inte är en och samma person innerst inne trots allt, och att det i själva verket är en del av mig själv som skrivit texten.
.
För det skulle mycket väl kunna vara det, om jag bara hade samma talang och samma gåva som denna fantastiska människa har. Då hade det varit jag som skrev en sådan text, för då hade det varit jag som kunnat sätta ord på mina känslor på ett så klockrent, fantastiskt och sätt. Det är precis så det är.
.
.
Här blev jag den jag är
Här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort
Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser
.
Du har ditt eget facit
för rätt och för fel
Du kanske bär på en massa saker
Jag förstår en liten del
Hade du någon innan
Vill du ha någon sen
Ja, jag vill säga att jag älskar dig
men det är för tidigt änHär är mitt liv.

När jag hade Skype-möte med en datasnubbe från företaget i NY i går frågade han om jag hade många klienter i USA. Attans vad viktig jag kände mig där för en stund...
.
Tills jag blev tvungen att erkänna att det bara var en, det vill säga.
.
På tal om att känna sig viktig så har jag påbörjat ett tredje jobb på senaste, och nu kan jag återigen titulera mig Leg. Hundvakt. Det är en Schapendoe vid namn Chili som får stå ut med mig den här gången, och det är mysigt som tusan ska jag säga!
.
I eftermiddag/kväll ska jag besöka grannlandet där dendära Melissa Horn bjuder på konsert. Det blir en fin fredag.
.

Day 4 - A song that makes you sad

I dag är detta en av de få saker som kan få mig att kastas tillbaka lite drygt två år i tiden, och få mig att minnas de där hemska månaderna då inget riktigt var som det skulle. En av de få saker som kan bryta kontrollen jag har över mina tankar, och ge dem fria tyglar att vandra ner längs Memory Lane till det minne som gör allra ondast. Jag tänker inte på det längre, nästan inte alls. Jag har kontrollen, jag håller i tyglarna och styr tankarna på annat håll. Jag är en stor flicka nu.
.
Men en låt, det är allt som krävs. De första tonerna, de första ackorden, och jag tappar fattningen. Då är det som om något rumlar omkring långt nere i maggropen, gräver upp gamla känslor och sänder ut dem som svidande projektiler i viktiga delar av min kropp. Känsliga delar. Hjärtat, hjärnan, magen. Jag blir liten och sårbar igen.
.
Det är då jag inser att tiden mycket väl kan läka sår, men att det i bland är lite mer ytligt än önskvärt. Det är då jag inser att jag fortfarande saknar min bäste vän och allt han gav mig, och att inget av det någonsin kommer tillbaka. Det är då jag blir så blödig och melankolisk att till och med jag själv säger till mig att det inte riktigt är befogat. Men ändå så är det ju det, det är ju befogat. Han var min bästa stöd under en tonårsperiod som jag gör mitt bästa för att glömma, och han kommer aldrig mer tillbaka.
.
Den här låten, den påminner mig om allt det där. Snörvelsnyft.

.
.

New York, New York, New York.

Oh crap. Någon drog ur proppen. Någon drog ur proppen och lämnade kusten klar för längtan, abstinensen och saknaden att forsa igenom hela min kropp. Ut i hjärta, hjärna, ben och mage. Swoooosh säger det när det drar fram, och hela jag är ett enda moln av saknadens abstinens.
.
In other words: WÄÄÄHWÄÄÄHWÄÄÄÄÄÄÄH, ge mig mina månader tillbaka! Jag vill tillbaka! NUUU!!!Självdisciplin anropas.

Ligger i soffan med en gedigen filmsamling som jag sakta men säkert jobbar mig igenom. Har gjort pizza och ätit den. Har köpt Ben & Jerry's och ätit den. Kan inte sluta äta den. Borde sluta äta den. Vad tror ni om följande metod?
.


Day 3 - A song that makes you happy.

Happy. Glad. Heureuse. Jag är glad i dag, och jag har många låtar som kan göra mig ännu mera glad. Men det finns en särskild låt, en låt som jag verkligen tänker på som en gladlåt, och som jag minns att jag krönte till just GladlåteN en solig lördag för flera år sedan. This is how it goes:

.

Technofear

Woah, blogg.se och styckesindelning är ingen het kombination alltså. Vad är problemet?

Day 2 - Your least favourite song

Det finns tre saker som avgör huruvida en låt är bra eller dålig enligt mig.
.
a) Personen som framför den och hans/hennes talang
.
b) Melodin och låtens upplägg
.
c) Texten och dess innebörd
.
Lars Winnerbäck och Håkan Hellström är båda sådana där typer som misslyckas på punkt a och b, men som inte nödvändigtvis är så dumma på punkt c. Melissa Horn är lite av en mellanmjölksvariant på punkt b, men det väger hon upp till fullo (till fullo!) på punkt a och c. Chris Martin och gänget är sådana där som lyckas totalt på alla punkter.
.
Sen finns det gott om låtar som inte är lyckade någonstans enligt mig - ungefär varenda en av snubbar som 50 Cent är exempel på det. Följande låt är inte heller bra någonstans, och till köpet är den dålig på svenska. Dessutom spelas den sönder på varenda radiokanal, precis som Oskar Linnros "Från och med du" gjordes för sisådär ett år sedan. Den var nästan lika dålig. Lyssna och lid.
.

Materiell lycka, vad är det?

"Köp en bil och få en iPad." Så lät det på Seat Malmö i måndags, och vi lydde snällt. Nu står det alltså en sprillans ny bil på uppfarten och i knät ligger en sprillans ny iPad. Hur de båda hör ihop överstiger mitt förstånd, men lika glad är jag för det (fast gladast är nog iPaden)!


Doucement, sans faire de bruit.

Det är lite spännande faktiskt. Här trodde jag att jag hade stenkoll på vem jag skrev till, vem det var som tog del av mitt snurriga babbel om livets svåra och livets enkla. Jag var helt bombsäker på vilka de där (för somliga bloggare) eftertraktade Läsarna var på den här bloggen, och var övertygad om att jag kunde räkna dem på högra handens fingrar.
.
Men saker och ting är inte alltid som man tror, och jag blev nästan lite mörkrädd när jag för första gången på flera månader kikade på besökarstatistiken. Vilka är ni, allihopa?

RSS 2.0