Day 1 - Your favourite song.

Jag byter favoritlåt som andra byter strumpor. Ofta. Mycket. Men någonstans finns det ändå en konstant faktor - det där paret favoritstrumpor som man egentligen aldrig kommer att byta ut, oavsett hur gamla de är, hur många hål de har eller hur illa de luktar för omgivningen.
.
Likaså finns det en konstant faktor i form av en låt, en låt som korats till Låten med stort L för flera år sedan. Som behållit denna beundransvärda titel genom åren och burit den med stolthet. Som kan spelas hur högt som helst, hur många gånger som helst, utan att man egentligen kan säga att man tröttnar. Den går såhär:


Lite mainstream kanske. Lite alldagligt kanske. Lite tråkigt kanske. Men den har ju allt det Där, allt det Där som en bra låt ska ha. Vacker text. Meningsfull text. Fin sångare. Begåvad sångare. Mysig stämning, som sakta men säkert triggas upp och får hela magen att slå frivolter.
.
Den har det där Momentet, Momentet kring tvåminuterochtrettiofemsekunder, då man får en liten föraning om vad som komma ska. Och sedan kommer det. Sedan exploderar allt i ett lite lagom fartfyllt, lagom fantastiskt gitarrsolo och standarden är därmed satt. Därifrån blir den bara bättre.
.
Frivolter i magen, massor av frivolter i magen. Och jag älskar det.

Kommentarer
Postat av: Yow

Ååh, jag kommer ihåg när jag hörde den låten för första gången. Vi sov över hos dig och ställde klockan på din stereo för vi skulle till skolan båda två dagen efter. Låten som spelade när vi vaknade var just "Fix you" med Coldplay. Fina minnen :) <3

2011-06-02 @ 21:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0